Βιάστηκε να πληρώσει για τις αμερικανικές εκλογές η Paddy Power και την «πάτησε»…

paddy-power-shopΌποιο βιάζεται σκοντάφτει αναφέρει η δημοφιλής ελληνική παροιμία και σίγουρα έχει απόλυτο δίκιο, τουλάχιστον στην περίπτωση της Paddy Power, η οποία βιάστηκε να πληρώσει τους νικητές του στοιχήματος στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, χωρίς να περιμένει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Paddy Power φαίνεται να ήταν τόσο σίγουρη για την επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον, όπως άλλωστε και τα περισσότερα αμερικανικά ΜΜΕ, ώστε αμέσως μετά το κλείσιμο των καλπών και τα πρώτα exit polls έσπευσε να θεωρήσει ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών είχε κερδίσει, που προχώρησε σε άμεση πληρωμή όσων παικτών είχαν ποντάρει υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.

Θα πρέπει να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι τον Οκτώβριο η Paddy Power έδινε 86% πιθανότητα υπέρ της επικράτησης της Χίλαρι, ενώ το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται στη συνέχεια να σόκαρε τους ανθρώπους της Paddy Power. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος κος Feilim Mac An Iomaire της εταιρίας παραδέχτηκε ότι: «Η δουλειά μας είναι να κάνουμε προβλέψεις και αποφασίσαμε να ρισκάρουμε, πληρώνοντας πρόωρα τα στοιχήματα υπέρ της νίκης της Χίλαρι Κλίντον. Κάτι… τελικά πήγε στραβά. Η αλήθεια είναι ότι δεχθήκαμε ισχυρό… χαστούκι από τον Ντόναλντ Τραμπ».

Το αποτέλεσμα τελικά είναι ότι φυσικά η ιρλανδική στοιχηματική εταιρία δεν μπορεί πλέον να ζητήσει πίσω τα κέρδη που έδωσε στους υποστηριχτές της Χίλαρι Κλίντον, ποσό που ξεπερνά το 1 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα η Paddy Power θα πρέπει πλέον να πληρώσει και άλλα 4,5 εκατομμύρια δολάρια σε όσους πελάτες της πόνταραν σωστά τελικά υπέρ της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ. Ουσιαστικά με αυτή την της βιασύνη που είναι φυσικά ανόητη, η εταιρία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενόψει της μεγαλύτερης σίγουρα απώλειας χρημάτων από στοίχημα σχετικό με την πολιτική στα 28 χρόνια της παρουσίας της στη βρετανική, τη διεθνή αγορά και το διαδίκτυο.

Όπως φαίνεται δε, πέρα από το ρητό «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», η στοιχηματική εταιρία φαίνεται παράλληλα να αγνοεί και άλλο ένα σοφό ρητό το οποίο αναφέρει ότι «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού». Αυτό το αναφέρουμε γιατί πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Paddy Power βιάστηκε να πληρώσει τα στοιχήματα σε κάποιο πολιτικό στοίχημα. Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2015 η εταιρία είχε βιαστεί να πληρώσει πρόωρα και για την επικράτηση του «Ναι» στο ελληνικό δημοψήφισμα του 2015… Τότε βέβαια τα χρήματα που έχασε ήταν πολύ μικρότερα, ωστόσο το πάθημα θα έπρεπε να της γίνει μάθημα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Global Betting and Gaming Consultants, κος Warwick Bartlett, σε δηλώσεις του πρόσθεσε πάντως άλλη μία πολύ σημαντική παράμετρο στο ζήτημα. Όπως ανέφερε, «μπορεί αυτό το λάθος να τους κόστισε ένα εκατομμύριο, όμως θα το πάρουν πολλές φορές… πίσω μέσα από τη δημοσιότητα που θα λάβει το όλο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και στο διαδίκτυο». Μάλλον φαίνεται να έχει δίκιο στην εκτίμησή του αυτή.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.