Τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς των στοιχηματικών εταιριών όταν ο κάτοχος πεθάνει;

death-in-the-hoodΜπορεί να ακούγεται λίγο μακάβριο, αλλά και ο θάνατος είναι μέσα στα καθημερινά γεγονότα της ζωής όλων μας. Δεν είναι η πιο ωραία ερώτηση, το αντιλαμβανόμαστε, αλλά από την άλλη είναι κάτι που χρειάζεται απάντηση.

Καταρχάς στη περίπτωση θανάτου ενός κατόχου λογαριασμού παίκτη, ο λογαριασμός και τα χρήματα διατηρούνται στην κατοχή του νεκρού και αποτελούν μέρος των περιουσιακών του στοιχείων. Είναι λοιπόν ευθύνη των εκτελεστών της διαθήκης να διεκδικήσουν τα χρήματα. Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι τα εξής:

 

– Τι στοιχηματικούς λογαριασμούς διατηρούσε ο παίκτης που πέθανε;

– Ποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς διαθέτουν χρήματα;

– Υπήρχαν εκκρεμή στοιχήματα την ώρα του θανάτου;

– Υπάρχουν στοιχηματικά δελτία από κάποιο πρακτορείο;

 

Προφανώς, όσο περισσότερο είχε ασχοληθεί ο παίκτης με το στοίχημα, τόσο περισσότερους στοιχηματικούς λογαριασμούς θα διέθετε και τόσο πιο δύσκολη γίνεται η όλη διαδικασία.

Για να λάβουν τα  χρήματα, θα πρέπει να νόμιμοι δικαιούχοι της περιουσίας να αποδείξουν τον θάνατο του κατόχου του λογαριασμού, μαζί με τη δική τους ταυτότητα. Ευτυχώς γενικά τηρείται μια συγκεκριμένη και ενιαία διαδικασία που απαιτεί την αποστολή του πιστοποιητικού θανάτου και του παραχωρητηρίου επικύρωσης διαθήκης. Ουσιαστικά οι στοιχηματικοί λογαριασμοί λογίζονται το ίδιο όπως οι τραπεζικοί λογαριασμοί που μπορεί να διατηρούσε ο αποθανών.

Επειδή ποτέ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει η επόμενη μέρα, εφόσον ασχολούμαστε με το στοίχημα και διατηρούμε στοιχηματικούς λογαριασμούς με χρήματα, είναι καλό κάπου να διατηρούμε τα στοιχεία και τους κωδικούς και να έχουμε ενημερώσει σχετικά τα κοντινά μας πρόσωπα της οικογένειας. Θεωρήστε ότι αποτελούν και αυτά τα στοιχεία μέρος της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων και της περιουσίας σας και παρότι ακούγεται κάπως περίεργο, φροντίστε να είναι διαθέσιμα στα κοντινά σας πρόσωπα στο απευκταίο ενδεχόμενου του θανάτου σας.

Ορισμένες στοιχηματικές εταιρίες απαιτούν τουλάχιστον ο κληρονόμος να γνωρίζει το όνομα χρήστη του παίκτη. Αυτό είναι το ελάχιστο που πρέπει να γνωρίζει κανείς για να διεκδικήσει τον λογαριασμό και τα χρήματα. Τώρα όλα αυτά βέβαια έχουν να κάνουν και με την αξιοπιστία των άλλων. Δεν είναι ότι καλύτερο να γράφει κανείς τους κωδικούς του και να τους φυλά σε ένα σημείο γιατί καμιά φορά είτε διαρρήκτες, είτε κάποια από τα ίδια τα κοντινά σας πρόσωπα να μην αποδειχθούν αξιόπιστα. Σκεφτείτε κάποιον τρόπο ώστε τουλάχιστον το άτομο που εμπιστεύεστε περισσότερο να έχει πρόσβαση με ασφαλή τρόπο στις πληροφορίες αυτές. Αναρωτηθείτε τις δύο παρακάτω ερωτήσεις και τι θα μπορούσε να συμβεί στα χρήματά σας εάν η απάντηση είναι «όχι»:

– Γνωρίζουν που έχετε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς για τους λογαριασμούς σας;

– Γνωρίζουν ποιοι λογαριασμοί περιέχουν χρήματα ώστε να μην μπλέξουν με δεκάδες λογαριασμούς και κωδικούς;

Στην περίπτωση που παίζετε τα στοιχήματά σας στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ τότε τα πράγματα είναι μάλλον αρκετά πιο εύκολα, καθώς τα δελτία του στοιχήματος είναι κατά κύριο λόγο ανώνυμα. Φροντίστε να τα τοποθετείτε σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο που να γνωρίζει η οικογένειά σας και αν συμβεί το κακό, δεν θα έχουν πρόβλημα να τα εξαργυρώσουν σαν να τα στοιχημάτισαν οι ίδιοι. Δεν υπάρχει κανένα γραφειοκρατικό μπλέξιμο.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.