Τί ακριβώς αντιπροσωπεύουν οι αποδόσεις;

Οι στοιχηματικές αποδόσεις αντιπροσωπεύουν κάτι πιο σημαντικό – πιθανότητες. Εάν κατανοήσετε με ποιον τρόπο μπορείτε να υπολογίσετε τις πιθανότητες και να τις μετασχηματίσετε σε δεκαδικές αποδόσεις, θα μπορέσετε να προσδιορίσετε κατά πόσο αξίζει να ποντάρουμε σε κάποιο στοίχημα.

Το να κατανοήσουμε ουσιαστικά τις αποδόσεις αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση, την οποία αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε νέος στο στοίχημα. Είναι σημαντικό πάντα, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, να συγκρίνουμε τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών για το σημείο που επιθυμούμε, ωστόσο εάν πιστεύετε ότι το στοίχημα είναι μόνο οι αποδόσεις, τότε χάνετε την ευρύτερη εικόνα. Για να κατανοήσετε πραγματικά τις αποδόσεις και το στοίχημα, θα πρέπει να κατανοήσετε πως υπολογίζετε τις πιθανότητες.

Έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το παράδειγμα του κέρματος για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα και τα το κάνουμε και πάλι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η πιθανότητες κυμαίνονται σε ένα φάσμα ανάμεσα το 0 και στο 1, όπου 0 είναι η αδύνατη πιθανότητα να συμβεί κάτι (πλήρως αδύνατο) και το 1 να είναι η σίγουρη πιθανότητα (100% επιτυχία). Σε ένα κέρμα υπάρχουν μόνο δύο πιθανές εκβάσεις μετά από μία ρίψη – κεφαλή ή γράμματα. Το άθροισμα των δύο ενδεχομένων μας οδηγεί σε πιθανότητα 1.

Σαν παίκτες του στοιχήματος, θέλουμε να γνωρίζουμε την πιθανότητα πραγματοποίησης του σημείου που μας ενδιαφέρει, το οποίο ας υποθέσουμε ότι η Κεφαλή. Για να το κάνουμε, υπάρχει μια απλή εξίσωση:

Ευνοϊκά αποτελέσματα / όλα τα πιθανά αποτελέσματα.

Στην περίπτωση λοιπόν του κέρματος η ευνοϊκή περίπτωση (Κεφαλή) είναι 1 στις δύο πιθανές, δηλαδή ½ = 0,5. Γενικότερα είναι πιο εύκολο για τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν ποσοστά επί τοις εκατό, συνεπώς μιλάμε για 50% πιθανότητα. Τώρα που ξέρουμε πως να υπολογίζουμε τις πιθανότητες, ας δούμε πως στη συνέχεια τις μετατρέπουμε σε στοιχηματικές αποδόσεις:

1 / πιθανότητα του επιλεγμένου αποτελέσματος.

Έχουμε λοιπόν τη σίγουρη έκβαση (1) διά την πιθανότητα να πραγματοποιηθεί το γεγονός που μας ενδιαφέρει και που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 0,5, κάτι που αντιστοιχεί σε πιθανότητα 2. Στο σημείο αυτό μπορούμε να κάνουμε και το αντίθετο, δηλαδή να μετατρέψουμε μια απόδοση σε πιθανότητα νίκης με την παρακάτω εξίσωση:

1 / απόδοση = πιθανότητα

Όλα καλά με απλές περιπτώσεις όπως η ρίξη ενός κέρματος, ωστόσο η πραγματοποίηση των ίδιων υπολογισμών στην περίπτωση πραγματικών αποδόσεων στην αγαπημένη σας στοιχηματική εταιρία, θα παράξει μία τιμή μεγαλυτερη του 100%. Τι συμβαίνει στην περίπτωση αυτή;

Το να είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε την πιθανότητα και να κατανοήσουμε από που παράγονται οι πιθανότητες αποτελεί μέρος της δουλειάς ενός παίκτη του στοιχήματος. Με απλά λόγια, οι αποδόσεις δεν αντιστοιχούν στην πραγματική πιθανότητα πραγματοποίησης ενός γεγονότος. Το πλεονάζον ποσοστό άνω του 100% είναι η γκανιότα της στοιχηματικής εταιρίας, το ποσοστό με απλά λόγια του κέρδους της. Αποτελεί πολύτιμη γνώση για όσους παίκτες αναζητούν value bets, είναι εύκολη στον υπολογισμό της αλλά καμία σχεδόν στοπιχηματική εταιρία δεν την ανακοινώνει δημόσια.

Ο υπολογισμός των αποδόσεων και των πιθανοτήτων ανοίγει τους παίκτες του στοιχήματος έναν νέο κόσμο όσον αφορά τον υπολογισμό του πόσο αξίζει κανείς να πραγματοποιήσει κάποιο συγκεκριμένο στοίχημα, ωστόσο σημασία έχει επίσης να υπολογίσουμε και πόσα χρήματα θα πάρουμε σε περίπτωση νίκης. Στην περίπτωση του παραδείγματος με το κέρμα, χρειάζεται απλά και μόνο ένας απλός πολλαπλασιασμός;

Ποντάρισμα X απόδοση

Έτσι λοιπόν, εάν στοιχηματίσουμε 10 ευρώ σε απόδοση 2,00, η επιστροφή χρημάτων μαζί με το ποντάρισμα θα είναι 2,00 x 10 ευρώ = 20 ευρώ (αυτό περιλαμβάνει το ποντάρισμα των 10 ευρώ και το αντίστοιχο κέρδος των 10 ευρώ).

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.