Τένις: Εξήγηση του handicap και των βασικών στοιχημάτων στο τένις

tennis_ball02-1Με αφορμή την έναρξη του δημοφιλούς τουρνουά τένις του Γουίμπλετον, σκεφτήκαμε να εξηγήσουμε κάποια βασικά πράγματα για το πως στοιχηματίζουμε στο συγκεκριμένο άθλημα και κυρίως να δούμε λίγο το θέμα του handicap, το οποίο μπερδεύει αρκετούς παίκτες.

Η κατανόηση των βασικών στοιχημάτων είναι φυσικά πολύ σημαντική προκειμένου να αυξήσουμε τα κέρδη μας στο στοίχημα του τένις και για να βρούμε την ιδανική επιλογή που επιθυμούμε. Το βασικό στοίχημα στο τένις αφορά την επιλογή του νικητή. Απλά τα πράγματα, επιλέγουμε τον νικητή που θα κερδίσει τον αντίπαλό του και θα προκριθεί στον επόμενο γύρο.

 

Γιατί στοίχημα με handicap;

Όταν ένα τεράστιο φαβορί αντιμετωπίζει ένα αουτσάιντερ στο τένις, οι αποδόσεις νίκης του φαβορί είναι συνήθως πάρα πολύ χαμηλές και μη δελεαστικές στοιχηματικά. Δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ κάποιο value bet στην περίπτωση αυτή, ούτε κάποιοι παίκτες που ποντάρουν μικρά ποσά μπορούν να έχουν κάποιο ουσιαστικό κέρδος σε τόσο χαμηλές αποδόσεις.

Προκειμένου να αντισταθμιστεί η διαφορά επιπέδου των δυο παικτών, οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν την αγορά του handicap που αφορά τον αριθμό των games που αναμένουμε να κερδίσει κάποιος παίκτης. Με τον τρόπο αυτόν, η πιθανότητα να κερδίσει ο ένας ή ο άλλος τενίστας πλησιάζει περισσότερο το 50%.

Οι αγορές του handicap είναι πολύτιμες όταν στοιχηματίζουμε σε έναν αγώνα με καθαρό φαβορί, καθώς οι αποδόσεις νίκης δεν αξίζουν το ρίσκο χρημάτων.

Στοιχηματίζοντας στην αγορά του handicap δεν προβλέπετε τον νικητή αλλά περισσότερο την αγωνιστική απόδοση του παίχτη. Το αρνητικό πρόσημο μπροστά από την απόδοση σημαίνει ότι ποντάρουμε στο φαβορί του αγώνα και το θετικό στο αουτσάιντερ. Είναι κάπως σαν το Asian Handicap στο ποδόσφαιρο.

Για παράδειγμα στο πρόσφατο αγώνα του Μάρει με τον Ντε Σεπέρ, το κύριο χάντικαπ ήταν -5 games για τον Βρετανό και +5 games για τον Γάλλο.

 

Θετικό και αρνητικό handicap

Στους αγώνες με αγορές handicap στο τένις το αουτσάιντερ παίρνει ένα πλεονέκτημα λίγων games που συμβολίζονται με θετικό πρόσημο, ενώ το φαβορί αντίστοιχα έχει μειονέκτημα που συμβολίζεται με αρνητικό πρόσημο. Τα στοιχήματα στον παίκτη που θα κερδίσει τα περισσότερα games μετά την εφαρμογή του handicap είναι νικηφόρα στοιχήματα, ανεξάρτητα από το ποιος παίχτης τελικά θα κερδίσει τον αγώνα.

Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα του Μάρει με τον Ντε Σεπέρ. Ο Βρετανός πήρε 6 games στο πρώτο σετ και 6 games στο δεύτερο. Ο Γάλλος κατάφερε να πάρει 2 games στο αρχικό σετ και 2 ακόμη στο δεύτερο. Συνολικά έχουμε 12 games για τον Μάρει kai 4 για τον Γάλλο αντίπαλό του.

Ένα στοίχημα υπέρ του Μάρει με -5 θα ήταν κερδοφόρο καθώς 12 – 5  = 7, το οποίο είναι μεγαλύτερο από το 4. Το τελικό σκορ για το συγκεκριμένο στοίχημα είναι 7:4 το οποίο χρησιμοποιούμε για την επονομαζόμενη «κάλυψη του handicap». Συνεπώς ένα στοίχημα +5 handicap στον Ντε Σεπέρ θα έχανε κανονικά καθώς και σε 5 έξτρα games ο Γάλλος εξακολουθεί να χάνει με 12-9.

 

Περεταίρω πλεονεκτήματα του στοιχήματος με handicap

Πέρα από το βασικό handicap που θα βρείτε στις στοιχηματικές εταιρίες, υπάρχουν και άλλες επιλογές με αυξομειώσεις του αριθμού των games (πχ +/-4 με +/-6) κάτι που επιτρέπει ουσιαστικά στους παίκτες στοιχήματος στο τένις να αποφασίσουν μόνοι τους ποια αγορά προσφέρει καλύτερη αξία. Μπορείτε λοιπόν κατ’ επιλογή είτε να μειώσετε το handicap αλλά να λάβετε μικρότερες αποδόσεις, είτε να αυξήσετε το handicap και να ποντάρετε με τον τρόπο αυτόν σε μεγαλύτερες στοιχηματικές αποδόσεις.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αγορές του handicap στο τένις σας δίνουν επίσης τη δυνατότητα να έχετε επιστροφή των χρημάτων του στοιχήματός σας. Όταν τα handicaps έχουν ακέραιους αριθμούς, υπάρχει η περίπτωση να οδηγηθούμε σε ισοπαλία των games. Σε αυτό το σενάριο, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται και ο παίκτης του στοιχήματος λαμβάνει επιστροφή των χρημάτων του.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.