Τα βασικά του στοιχήματος στα βελάκια

dart-board-1247083_640Την τελευταία δεκαετία το στοίχημα στα βελάκια γίνεται όλο και πιο δημοφιλές. Αποφασίσαμε λοιπόν να σας πούμε τις βασικές στοιχηματικές αγορές του αθλήματος, αλλά και τις πιο σημαντικές διοργανώσεις σε διεθνές επίπεδο, σε περίπτωση που θα επιθυμούσατε να ασχοληθείτε με αυτό.

Τα βελάκια σε αγωνιστικό επίπεδο παίζονται σε έναν προκαθορισμένο αριθμό γύρων που ονομάζονται legs. Το κάθε ματς μπορεί να χωρίσετε σε σετ κάθε σετ να έχει έναν προκαθορισμένο αριθμό από Legs. Σε κάθε leg, δύο παίκτες προσπαθούν να μειώσουν το αρχικό σκορ των 501 βαθμών στο 0, σκοράροντας πόντους.

Από το 1993 υπάρχουν δύο διαφορετικές επαγγελματικές οργανώσεις, ο British Darts Organisation (BDO) και ο Professional Darts Corporation (PDC).

Ποντάρισμα στον νικητή

Πάντα αποτελεί την πιο δημοφιλή και κλασική αγορά. Δύο παίκτες σε κάθε αγώνα αλλά μόνο ένας θα είναι τελικά ο νικητής. Μπορεί λοιπόν να τον προβλέψετε;

Χάντικαπ leg

Όπως έχουμε γράψει σε αντίστοιχους οδηγούς και σε άλλα αθλήματα, το handicap χρησιμοποιείται όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στους δύο παίκτες. Για να μειωθεί το προβάδισμα του ενός έναντι του άλλο χρησιμοποιείται το λεγόμενο χάντικαπ σε legs αυτή τη φορά. Το φαβορί παίρνει έναν αρνητικό αριθμό από legs και το αουτσάιντερ αντίστοιχα έναν θετικό αριθμό. Αυτοί οι αριθμοί των legs προστίθενται στο τελικό σκορ και ο νικητής προκύπτει μετά από αυτή την άθροιση.

Μακροπρόθεσμα στοιχήματα

Οι στοιχηματικές εταιρίες σας δίνουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσετε σε μελλοντικά στοιχήματα. Τα πιο κοινά από αυτά είναι συνήθως οι νικητές διοργανώσεων και πρωταθλημάτων. Τα πονταρίσματα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν ακόμη και πριν την έναρξη των διοργανώσεων αυτών. Στους αγώνες του PDC συνήθως υπάρχουν ισχυρά φαβορί, ενώ στις διοργανώσεις του BDO τα πράγματα είναι πιο ανοιχτά και οι αποδόσεις πιο «μοιρασμένες».

Ποντάρισμα στα συνολικά legs

Πρόκειται για το γνωστό Over/Under, που αφορά σε αυτή την περίπτωση τον αριθμό των legs. Οι στοιχηματικές εταιρίες ορίζουν έναν αριθμό από legs και τις αποδόσεις και εσείς στοιχηματίζετε αν θα υπάρξουν περισσότερα ή λιγότερα από αυτά.

 

 

Οι κυριότερες διοργανώσεις στα βελάκια

PDC World Darts Championship: Πολλοί θεωρούν τη συγκεκριμένη διοργάνωση ως την κορυφή του αθλήματος. Το πρωτάθλημα γίνεται σε ετήσια βάση.

BDO World Darts Championship: Το έτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξεκινά όταν ολοκληρώνεται το PDC και πραγματοποιείται και αυτό σταθερά κάθε χρόνο.

Premier League of Darts: Πρόκειται για μια διοργάνωση πρωταθλήματος που περιέχει τους τέσσερις κορυφαίους παίκτες στον κόσμο, συν άλλους τέσσερις που αγωνίζονται με πρόσκληση.

UK Open Darts: Είναι γνωστό και ως “FA Cup of Darts”. Σε αυτό συμμετέχουν τόσο επαγγελματίες, όσο και ερασιτέχνες μέσω προκριματικών, με εντελώς τυχαίες κληρώσεις. Είναι το μοναδικό πρωτάθλημα που ακολουθεί αυτή τη διαδικασία.

World Matchplay Darts: Πρόκειται για διοργάνωση του PDC με τους 16 κορυφαίους παίκτες στον κόσμο και 16 ακόμη παίκτες που φτάνουν στους τελικούς μέσω προκριματικών αγώνων. Ο αριθμός των legs και όχι των σετ κρίνουν τους νικητές.

Gland Slam of Darts: Πρόκειται για τη μοναδική διοργάνωση στην οποία λαμβάνουν μέρος παίκτες τόσο από το BDO όσο και από το PDC.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.