Τα βασικά του πονταρίσματος στο μπέιζμπολ

Το μπέιζμπολ αποτελεί ένα από τα αθλήματα εκείνα που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος για τα πονταρίσματά τους. Ας δούμε τις βασικές αγορές του συγκεκριμένου αθλήματος όσον αφορά το στοίχημα.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε πριν ξεκινήσουμε είναι φυσικά να κατανοήσουμε τους κανόνες και τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι μπέιζμπολ παίζεται με δύο ομάδες των εννέα παικτών σε κάθε πλευρά. Οι ομάδες εναλλάσσονται στο ρόπαλο και στο γήπεδο αντίστοιχα, σε 9 περιόδους (innings) που καθένα αποτελείται από τρία «out» για κάθε ομάδα – προσπαθώντας να σκοράρουν τα περισσότερα «runs» κάνοντας κύκλο σε 4 βάσεις στο γήπεδο.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι στοιχήματος στο μπέιζμπολ: Ποντάρισμα Νίκης, Ποντάρισμα Run και Σύνολο.

 

Ποντάρισμα νίκης

Στην πρώτη περίπτωση, το ποντάρισμα νίκης φυσικά αναφέρεται στο ποια ομάδα θα επικρατήσει της άλλης. Φυσικά όπως είπαμε και προηγουμένως, το πρώτο βήμα είναι να κατανοήσουμε τους κανόνες. Κατά δεύτερον, να δούμε λίγο πιο προσεχτικά τον παράγοντα Επίθεση και Άμυνα. Πιο συγκεκριμένα:

 

Άμυνα – ο αρχικός pitcher

Το πιο σημαντικό πρωτάθλημα μπέιζμπολ είναι το αμερικανικό MLB (Major League Baseball), το οποίο περιλαμβάνει πάρα πολλούς αγώνες σε κάθε σεζόν. Είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς το rotation των παικτών και ποιος θα είναι ο pitcher που θα ξεκινήσει για την κάθε ομάδα. Ο αρχικός pitcher είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την έκβαση του κάθε αγώνα. Αν αναζητήσετε πληροφορίες στο διαδίκτυο θα βρείτε αμέτρητα στατιστικά στοιχεία για τον κάθε παίκτη και θα ανακαλύψετε που είναι καλός και που έχει αδυναμίες.

 

Επίθεση – οι παίκτες που χτυπούν

Πέρα από την αποτελεσματικότητα των pitcher της κάθε ομάδας, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει και με τους παίκτες που χτυπούν (hitters) καθώς και η δική τους απόδοση είναι πάντα καθοριστική. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να βρείτε ιστοσελίδες στατιστικών παικτών και να μελετήσετε τους επιθετικούς συγκριτικά με τους αμυντικούς της αντίπαλης ομάδας.

 

Ποντάρισμα σε Runs

Το ποντάρισμα σε Runs απαιτεί σίγουρα μια λίγο πιο βαθιά γνώση του αθλήματος και των κανόνων του. Συνήθως έχουμε ένα χάντικαπ 1,5 πόντων, το οποίο πρέπει να καλύψει η κάθε πλευρά ώστε να κερδίσει το στοίχημα. Μιλάμε ουσιαστικά δηλαδή σε ποντάρισμα νίκης με χάντικαπ. Δεν θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες στο συγκεριμένο άρθρο. Ίσως σε κάποιο μελλοντικό άρθρο να εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στο συγκεκριμένο άθλημα.

 

Ποντάρισμα σε Σύνολο

Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με το τένις αλλά και με πολλά ακόμη αθλήματα, τα Σύνολα αναφέρονται στον αριθμό των πόντων (runs) που σκοράρονται σε συνολικά σε ένα παιχνίδι, το γνωστό Over/Under. Η στοιχηματική εταιρία ορίζει κάποια επίπεδα για τα runs και οι παίκτες του στοιχήματος ποντάρουν σε Over/Under. Κάθε ομάδα έχει 27 Outs για να σκοράρει όσο το δυνατό περισσότερα runs, κάνοντας ιδανική αυτή την στρατηγική στοιχήματος. Όπως αναφέραμε και στο Ποντάρισμα Νίκης, η ανάλυση των δεδομένων των δύο ομάδων επιθετικά και αμυντικά μπορεί να μας δώσει τις απαιτούμενες ενδείξεις για το ποντάρισμά μας στη συγκεκριμένη στοιχηματική αγορά. Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και πολλοί εξωτερικοί παράγοντες που θα πρέπει να εξετάσει κανείς και που μπορούν να οδηγήσουν σε παιχνίδια με υψηλά ή με χαμηλά σκορ.

 

Εξωτερικοί παράγοντες

Πέρα από την ανάλυση των ομάδων και την απόδοση των παικτών, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τους εξωτερικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν ένα παιχνίδι μπέιζμπολ. Παρότι το μπέιζμπολ έχει πολλές ομοιότητες με άλλα αθλήματα ανοιχτού γηπέδου και επηρεάζεται από τον καιρό, διαφέρει αρκετά όσον αφορά τον παράγοντα τύχη.

Όταν υπάρχει υγρασία, ο αέρας έχει μεγαλύτερη πυκνότητας και το γεγονός αυτό δυσκολεύει στην κίνησή της την μπάλα, ενώ αντίθετα η ζέστη βοηθά τη μπάλα να ταξιδέψει πιο μακριά. Επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα γήπεδα του μπέιζμπολ έχουν διαφορετικές διαστάσεις και αυτό μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των runs. Για παράδειγμα στο γήπεδο των Colorado Rockies και των Arizona Diamondbacks έχουμε γενικά μεγαλύτερα σκορ λόγω του γηπέδου, ενώ στα γήπεδα των San Francisco Giants και των Seattle Mariners παρατηρούμε χαμηλότερα σκορ.

Η θερμοκρασία, η υγρασία και η ταχύτητα του ανέμου την ημέρα του αγώνα επηρεάζουν το στοίχημα στο μπέιζμπολ. Ο αέρας φυσικά έχει πιο εμφανές αποτέλεσμα και μπορεί να λειτουργήσει τόσο θετικά, όσο και αρνητικά για τους παίκτες του στοιχήματος. Εάν ο άνεμος είναι ισχυρός και φυσά στην αντίθετη πλευρά από την οποία χτυπά ο επιθετικός, η μπάλα δεν θα φτάσει πολύ μακριά. Εάν ο άνεμος είναι στη φορά του επιθετικού, θα βοηθήσει την μπάλα να πάει πιο μακριά. Συνεπώς η ταχύτητα και η διεύθυνση του ανέμου είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να ελέγχετε.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Μάρτιος 28, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.