Τα βασικά του Arbitrage στο στοίχημα

moneyΊσως να έχετε ή όχι ακούσει για τα λεγόμενα στοιχήματα Arbitrage. Με αυτή την ορολογία μιλάμε για στοιχήματα που εκμεταλλεύονται τις διαφορετικές αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών προκειμένου να υπάρχει κέρδος για τον παίκτη σε κάθε έκβαση ενός αγώνα. Αυτό σημαίνει εγγυημένο κέρδος για τον παίκτη. Ας δούμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά αυτής της διαδικασία που είναι γνωστή και ως Sure Bets, η οποία στην πράξη κρύβει και κάποιους σημαντικούς κινδύνους για τους παίκτες.

Τα στοιχήματα αυτού του είδους προκύπτουν ουσιαστικά γιατί οι απόψεις των στοιχηματικών εταιριών παρουσιάζουν διαφορές όσον αφορά την εκτίμησή τους για τις αποδόσεις κάποιων αγορών. Ας δούμε για παράδειγμα έναν υποθετικό αγώνα τένις και τα δεδομένα στον παρακάτω πίνακα.

Παίκτης 1 Παίκτης 2 Αγορά %
Απόδοση εταιρίας Α 1,300 3,930 102,4%
Απόδοση εταιρίας Β 1,420 2,900 104,9%
Arbitrage (Συνδυασμός Παίκτη 1/BA & Παίκτη 2/BB) 1,420 3,930 95,9% (4,1% περιθώριο κέρδους)

 

Αυτό που βλέπουμε ουσιαστικά είναι ότι αν ποντάρουμε στη νίκη του Παίκτη 2 στην στοιχηματική εταιρία Α σε απόδοση 3,930 και παράλληλα και στη νίκη του Παίκτη 1 στν εταιρία Β σε απόδοση 1,420 και μοιράσουμε ανάλογα τα χρήματα του πονταρίσματός μας, όποιος κι αν κερδίσει θα έχουμε κέρδος της τάξης του 4,1%.

Η παραπάνω αρχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε άθλημα και στοιχηματική αγορά και για περισσότερα από δύο στοιχηματικά ενδεχόμενα (πχ. 1-Χ-2 στο ποδόσφαιρο). Όλα μέχρι εδώ καλά και οι ευκαιρίες αυτού του είδους όντως υπάρχουν, όμως ας δούμε λίγο και τα μειονεκτήματα που υπάρχουν.

 

Περιορισμός στοιχημάτων & κλείσιμο λογαρισμού

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν διαφορετικά όρια πονταρισμάτων καθεμία και αυτό δυσκολεύει το ποντάρισμα σε στοιχήματα arbitrage. Είναι σημαντικό συνεπώς να ξέρετε τα όρια της κάθε εταιρίας και να γνωρίζετε ότι αν συνεχίσετε αυτή τη διαδικασία υπάρχει ο κίνδυνος οι στοιχηματικές εταιρίες να περιορίσουν σημαντικά το προσωπικό σας όριο πονταρισμάτων. Ορισμένες μάλιστα εταιρίες κλείνουν ακόμη και τον λογαριασμό παικτών αν διαπιστώσουν ότι κάποιος παίκτης ασχολείται με arbitrage στοιχήματα.

 

Ακύρωση στοιχήματος

Οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να ακυρώσουν οποιοδήποτε στοίχημα εάν έχει γίνει κάποιο λάθος στην απόδοση. Αυτό αφήνει τον παίκτη εκτεθειμένο προς μία κατεύθυνση. Πολλαπλές ακυρώσεις μπορούν κάλλιστα να κάνουν τον παίκτη να χάσει όλα τα κερδισμένα του χρήματα μακροπρόθεσμα.

 

Πολυπλοκότητα

Προκειμένου να εκμεταλλευτεί πλήρως τα στοιχήματα arbitrage θα πρέπει ο παίκτης να διαθέτει λογαριασμό σε δεκάδες στοιχηματικές εταιρίες και να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κίνηση των αποδόσεων. Αυτό χρειάζεται μεγάλο προγραμματισμό και οργάνωση. Ο χρόνος που αφιερώνει κανείς στην όλη διαδικασία πρέπει να συνυπολογιστεί.

 

Λάθη και ταχύτητα παικτών

Η όλη διαδικασία των στοιχημάτων arbitrage πρέπει να γίνεται ταχύτατα γιατί οι ευκαιρίες αυτές κρατάνε πραγματικά δευτερόλεπτα. Ο χρόνος και η ταχύτητα συνεπώς έχουν τεράστια σημασία εδώ και όπου υπάρχει πίεση χρόνου γίνονται και λάθη από την πλευρά του παίκτη που στη συνέχεια διορθώνονται δύσκολα έως και καθόλου, οδηγώντας και πάλι αναπόφευκτα στην απώλεια χρημάτων.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.