Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ αλλάζουν

opap_playΜεγάλες αλλαγές στο δίκτυο πρακτορείων του ΟΠΑΠ αναμένεται να δούμε το απόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η διοίκηση του Οργανισμού προωθεί το άνοιγμα νέων τύπων πρακτορείων, ενώ έρχεται στην ελληνική αγορά και ένα νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ, το Bingo Lotto.

Οι επερχόμενες αλλαγές έχουν εγκριθεί από το νέο κανονισμό, ο οποίος εγκρίθηκε από την ελληνική Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Με βάση αυτές, στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ επιτρέπεται στο εξής η παροχή υπηρεσιών πληρωμών (π.χ. τηλεφωνίας, ρεύματος,  ύδρευσης κ.λπ.), ταχυδρομικών υπηρεσιών (π.χ. ταχυμεταφορών) ακόμη και υπηρεσίες δικτύου ιδρυμάτων πληρωμών και ηλεκτρονικού χρήματος. Παράλληλα, ορισμένα πρακτορεία, με στόχο την τόνωση της κίνησης, θα επιτραπεί η μετατροπή τους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε αυτά τα νέα καταστήματα ουσιαστικά θα επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ μέχρι αλκοολικού βαθμού 15%, ροφημάτων και συσκευασμένων τροφίμων. Μιλάμε δηλαδή για πρακτορεία-καφέ.

Ο νέος κανονισμός ο οποίος παρουσιάστηκε από την ΕΕΕΠ προβλέπει ουσιαστικά τη δημιουργία τεσσάρων νέων κατηγοριών καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα:

Καταστήματα τύπου Α, τα οποία είναι ουσιαστικά τα παραδοσιακά πρακτορεία του Οργανσιμού όπως τα γνωρίζαμε, με την προσθήκη κατ’ επιλογή του ιδιοκτήτη και παιχνιδομηχανών VLT. Στα καταστήματα αυτά θα επιτρέπεται η προσφορά πρόσθετων υπηρεσιών πληρωμών και ποτών-ροφημάτων.

Καταστήματα τύπου Β, τα οποία είναι και πάλι τα παραδοσιακά πρακτορεία στα οποία θα προστεθούν συνολικά έως τρεις παιχνιδομηχανές VLT. Τα καταστήματα αυτά παραμένουν αμιγείς χώροι διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.

Καταστήματα Γ, που θα ονομάζονται Bingo Halls. Θα έχουν ελάχιστο εμβαδό 100 τ.μ. και σε αυτά θα διεξάγεται το τυχερό παιχνίδι Bingo Lotto, το οποίο δεν είναι κάτι το καινούργιο, αφού ο ΟΠΑΠ διαθέτει τα δικαιώματά του από το 2000. Ωστόσο δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί ακόμα στην Ελλάδα. Και στα καταστήματα αυτά θα προσφέρονται ποτά, ροφήματα και σνακ.

Καταστήματα ΣΤ, που ουσιαστικά είναι τα γνωστά καταστήματα Play που δεν λειτούργησαν έως σήμερα. Σε αυτά θα υπάρχουν έως και 25 παιχνιδομηχανές VLT σε αριθμό. Στα καταστήματα Play θα διεξάγονται κανονικά παράλληλα και όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις που αφορούν τα πρακτορεία, το ωράριο λειτουργίας ορίζεται καθημερινά από τις 09.00 το πρωί έως τις 00.00. Η μόνη εξαίρεση θα είναι τα καταστήματα Play, το ωράριο των οποίων μπορεί να επεκταθεί έως στις 02.00 το πρωί. Ταυτόχρονα ορίζεται ότι η ελάχιστη απόσταση για κάθε τύπο καταστήματος είναι τα 200 μέτρα, με εξαίρεση τα Bingo Halls, η απόσταση των οποίων θα είναι κατ’ ελάχιστο τα 500 μέτρα. Να σημειώσουμε τέλος ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις ενδεχομένως να μην είναι οι τελικές, καθώς αναμένεται να τροποποιηθεί από την κυβέρνηση ο πολυνόμος 4002/2011, ο οποίος καθόρισε το νέο πλαίσιο λειτουργίας των VLT.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται καθόλου το νέο θεσμικό πλαίσιο να ξεκαθαρίσει το τοπίο και όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, η ΕΕΕΠ δημοσιοποίησε την προσθήκη άλλων 74 ακόμη ιστοσελίδων παροχής παράνομων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων προστέθηκαν στη «μαύρη» λίστα της Επιτροπής. Η λίστα αυτή φιλοξενεί όλους τους δικτυακούς τόπους που παρέχουν εντελώς παράνομα υπηρεσίες σε Έλληνες παίκτες στο Διαδίκτυο. Συνολικά η ΕΕΕΠ έχει εντοπίσει πάνω από 924 ιστοσελίδες παροχής παράνομων τυχερών παιγνίων και ο αριθμός αναμένεται ν’ αυξηθεί περαιτέρω.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Δεκέμβριος 13, 2016 by : posted in News Χωρίς σχόλια
Ετικέτες: , ,

Comments are closed.