Τα κρυφά κόστη των ανταλλακτηρίων στοιχημάτων

exchange-iconΤα ανταλλακτήρια στοιχήματος προσφέρουν μια εναλλακτική λύση όσον αφορά το αθλητικό στοίχημα σε σχέση με τις παραδοσιακές στοιχηματικές εταιρίες. Υπόσχονται καλύτερες αποδόσεις αλλά τελικά πως λειτουργούν και ποια είναι τα κρυφά κόστη τους; Διαβάστε για να μάθετε.

 

Πώς λειτουργούν τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων;

Τα ανταλλακτήρια στοιχημάτων ακολουθούν μια διαφορετική προσέγγιση από εκείνη των παραδοσιακών στοιχηματικών ιστοσελίδων – παίκτης εναντίον παίκτη και όχι παίκτης εναντίον της στοιχηματικής εταιρίας.  Οι στοιχηματικές εταιρίες χρησιμοποιούν άτομα στο προσωπικό τους που ορίζουν τις αποδόσεις της κάθε αγοράς, ενώ τα ανταλλακτήρια προσφέρουν μια πλατφόρμα που δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να ορίζουν τις αποδόσεις που θέλουν, είτε ζητώντας ένα στοίχημα (backing) είτε προσφέροντας ένα στοίχημα (laying).

Για παράδειγμα:

  1. Ο παίκτης Β θεωρεί ότι ο Πανιώνιος δεν θα κερδίσει την ΑΕΚ και προσφέρει απόδοση 4 στους κυανέρυθρους να κερδίσουν το παιχνίδι – ριψοκινδυνεύοντας 3 ευρώ για κάθε 1 ευρώ που στοιχηματίζει κάποιος εναντίον του.
  2. Ο παίκτης Α θεωρεί ότι ο Πανιώνιος θα κερδίσει την ΑΕΚ και στοιχηματίζει 1 ευρώ σε απόδοση 4,00.
  3. Το ανταλλακτήριο συνδυάζει τις προσφορές των δύο παικτών.
  4. Εάν ο Πανιώνιος κερδίσει, ο παίκτης Α έχει 3 ευρώ κέρδος (χωρίς την προμήθεια). Εάν χάσει ο Πανιώνιος, ο παίκτης Β έχει 1 ευρώ κέρδος (χωρίς την προμήθεια).

 

Αποδοτικότητα

Έρευνες έχουν δείξει ότι το σύστημα απευθείας στοιχηματισμού των παικτών μεταξύ τους οδηγεί σε σχεδόν τέλειες στοιχηματικές αγορές. Το πλεονέκτημα των ανταλλακτηρίων χάνετε όταν μπαίνει στη μέση η προμήθεια, η οποία χρεώνεται στον κερδισμένο παίκτη.

Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποιος ακολουθεί ένα αποδοτικό και σταθερό σύστημα στοιχήματος που του προσφέρει 50% πιθανότητα νίκης – όπως η ρήξη ενός κέρματος – θα πρέπει στο τέλος να μην έχει ούτε κέρδος, ούτε απώλειες. Η δυνατότητα κέρδους προκύπτει από παράγοντες όπως από τις στοιχηματικές ικανότητες και τις πληροφορίες που έχει κανείς.

Αυτό μπορεί να ισχύει για τις ώριμες αγορές, ωστόσο στο άνοιγμά τους οι αγορές είναι συνήθως λιγότερο αποδοτικές, καθώς ο αριθμός των παικτών και τα διαθέσιμα ποσά για στοίχημα είναι πολύ μικρά για να επηρεάσουν ουσιαστικά την αγορά. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι τα ανταλλακτήρια τιμωρούν ή επιβραβεύουν όσους ποντάρουν νωρίς, ανάλογα με το αν κάνουν back ή lay κάποιο στοίχημα.

 

Τα κρυφά κόστη των ανταλλακτηρίων

Όπως είπαμε, ανεξάρτητα από την αποδοτικότητα των αγορών, το πλεονέκτημα των ανταλλακτηρίων χάνεται ότι μπει στη μέση η προμήθεια που φτάνει έως και το 5%. Λόγω του ότι η προμήθεια αφαιρείται μόνο στην περίπτωση κερδισμένων στοιχημάτων, δεν εμφανίζεται στις αποδόσεις, γεγονός που τις κάνει να εμφανίζονται καλύτερες απ’ ότι στην πραγματικότητα είναι.

Έτσι εάν μιλάμε για προμήθεια της τάξης του 5%, ο μέσος παίκτης του στοιχήματος θα πρέπει να κερδίζει τουλάχιστον στο 51,4% των στοιχημάτων του ώστε να έχει κέρδος μακροπρόθεσμα. Δεν υπάρχει εδώ σύγκριση με τα χαμηλά ποσοστά κέρδους πολλών στοιχηματικών εταιριών που φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις μόλις στο 2%, κάτι που μεταφράζεται σε 50,5% στόχο για μακροπρόθεση επιτυχία.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.