Στον εισαγγελέα από την ΕΕΕΠ οι καταγγελίες Λοβέρδου για το κανονιστικό πλαίσιο στα τυχερά παιχνίδια

Την πρόθεσή της να προωθήσει στον Εισαγγελέα Αθηνών μέσα στο προσεχές διάστημα τις καταγγελίες του βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά την διεξαγωγή των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η ελληνική Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΕΕΠ πριν από λίγες μέρες και αμέσως μετά από συνεδρίασή της, η Επιτροπή αναφέρει ότι αποφάσισε ομόφωνα την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διερεύνηση καταγγελίας του βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδου και ειδικότερα τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Αθηνών, των πρακτικών της ΜΓ΄ Συνεδρίασης της Βουλής (08/12/2016) σχετικά με την εν λόγω καταγγελία, ώστε αυτή να διερευνηθεί αρμοδίως.

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου ο κος Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα της Βουλής είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην Επιτροπή Παιγνίων αναφορικά με το θέμα των τυχερών παιχνιδιών και των VLTs που βρίσκεται στην τελική του φάση αυτό το χρονικό διάστημα, ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί άμεσα στο σχετικό κανονιστικό πλαίσιο που προετοίμαζε προς ψήφιση στη βουλή η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως είχε αναφέρει τότε στη βουλή ο κος Λοβέρδος, υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο καζίνο εφόσον χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο κανονιστικό πλαίσιο τελικά. Είχε μάλιστα τότε αναφέρει ότι οι άνθρωποι που μετέχουν στην Ανεξάρτητη αρχή εξαγοράστηκαν προκειμένου να προχωρήσουν στην σύνταξη της συγκεκριμένης ρύθμισης, καταγγελία πολύ συγκεκριμένη και σοβαρή. Ο κος Λοβέρδος είχε προσθέσει στη συγκεκριμένη ομιλία του ότι κατά την άποψή του οι όροι που είχαν διαμορφωθεί κατά την προηγούμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ ήταν περισσότερο περιοριστικοί και προστατευτικοί για τους ανθρώπους από αυτούς ποτ προωθούνται αυτή τη στιγμή, πράγμα που όπως είπε δεν ισχύει πλέον υπό τις προωθούμενες ρυθμίσεις. Σαν πρόταση μάλιστα που έκανε ο Έλληνας βουλευτής είχε αναφέρει ότι είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί κάποιο συγκεκριμένο όριο όσον αφορά τις ώρες παιχνιδιού που θα μπορεί να παίξει κάποιος και παράλληλα να δημιουργηθεί και να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά και μια κάρτα με το ΑΦΜ του καθενός. Πρόσθεσε τέλος στις δηλώσεις-καταγγελίες του ότι υπήρχε ήδη πρόβλεψη για τις περιπτώσεις αυτές, τις οποίες η Επιτροπή και η κυβέρνηση κατάργησαν.

Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα έχει και συνέχεια από τη στιγμή που ο φάκελος φτάσει στον εισαγγελέα Αθηνών, ενώ δεν θα πρέπει να θεωρούμε και αδύνατο το ενδεχόμενο να υπάρξουν τροποποιήσεις στο προωθούμενο κανονιστικό πλαίσιο, είτε πρόκειται για μεγάλες είτε για μικρότερες και όχι τόσο ουσιαστικές τελικά.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.