Στοίχημα Διπλής Ευκαιρίας (Double Chance)

Τα στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας είναι μια από αγορές που προσφέρουν όλες οι στοιχηματικές εταιρίες, ωστόσο πολλές φορές οι παίκτες του στοιχήματος τα αγνοούν. Στην ουσία η Διπλή Ευκαιρία είναι μια επιλογή στοιχήματος στην οποία ο παίκτης στοιχηματίζει σε ταυτόχρονα σε δύο τελικά αποτελέσματα ενός αγώνα. Με αυτή τη μέθοδο, η τρίτη εκδοχή στους αγώνες εξαλείφεται, περιορίζοντας τις επιλογές και κατ’ επέκταση αυξάνοντας τις πιθανότητες νίκης, εις βάρος βέβαια της απόδοσης του επιλεγμένου σημείου στο στοίχημα.

Ένα στοίχημα διπλής ευκαιρίας συνδυάζει τη νίκη της μιας ομάδας με την ισοπαλία ή αφήνει έξω την ισοπαλία. Με τον τρόπο αυτό δημιουργεί τρεις δυνατότητες στοιχηματικά: νίκη των γηπεδούχων μαζί με ισοπαλία (1X), νίκη των φιλοξενούμενων μαζί με ισοπαλία (X2) και νίκη των γηπεδούχων μαζί με νίκη των φιλοξενούμενων (12).
Το συγκεκριμένο είδος στοιχήματος έχει μεγάλη αξία όταν ποντάρουμε υπέρ του αουτσάιντερ και συνήθως ελάχιστη ή μηδαμινή όταν ποντάρουμε υπέρ του φαβορί ή στην περίπτωση του 12. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί δεν υπάρχει αξία στην επιλογή μας αυτή, αλλά γιατί οι αποδόσεις διαμορφώνονται κοντά στη μονάδα, κάνοντας το κέρδος μας πολύ μικρό, έστω και για χαμηλό ρίσκο. Ας δούμε ένα παράδειγμα:

 

Ένα παράδειγμα Διπλής Ευκαιρίας

Ας υποθέσουμε ότι μας ενδιαφέρει να στοιχηματίσουμε στο ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννενα όπου έχουμε ένα μεγάλο φαβορί (τους γηπεδούχους) και ένα αουτσάιντερ (τους φιλοξενούμενους). Οι αποδόσεις ορίζονται κάπως έτσι:

ΠΑΟΚ: 1,38 – Ισοπαλία: 4,60 – ΠΑΣ Γιάννενα: 9,00

Αντίστοιχα οι αποδόσεις για τη Διπλή Ευκαιρία θα διαμορφώνονται κάπως έτσι:

ΠΑΟΚ & Ισοπαλία (1Χ): 1,07 – ΠΑΣ Γιάννενα & Ισοπαλία (Χ2): 3,05 – ΠΑΟΚ & ΠΑΣ Γιάννενα (12): 1,20

Όπως βλέπει κανείς υπάρχουν 3 διαθέσιμες επιλογές. Σε κάθε μία από αυτές τις επιλογές ωστόσο εξαλείφεται η τρίτη δυνατή έκβαση του αγώνα. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα το 1Χ και το 12 είναι πολύ πιθανά αποτελέσματα, αλλά οι αποδόσεις αντίστοιχα είναι μόλις 1,07 και 1,20. Στην περίπτωση του Χ2 η απόδοση είναι 3,05 που σημαίνει ότι αν θεωρείτε ότι είναι ο ΠΑΟΚ έχει αρκετές πιθανότητες να μην πάρει τη νίκη, τότε έχετε ένα value bet. Σε αγώνες στους οποίους η δυναμικότητα των δύο ομάδων είναι πιο κοντά, οι αποδόσεις είναι υψηλότερες και μπορεί κανείς να βρει εξαιρετικά value bets με πολύ μικρότερο ρίσκο από το κλασικό ποντάρισμα νικητή στο 1Χ2.

Αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η Διπλή Ευκαιρία τελικά δεν είναι τόσο δημοφιλής, από τη στιγμή που η πιθανότητα ήττας είναι μικρότερη. Όπως είπαμε βέβαια οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες, ωστόσο πάντα υπάρχουν ευκαιρίες και οι επιλογές στοιχήματος Διπλής Ευκαιρίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε παρολί, ελαττώνοντας σημαντικά το ρίσκο.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.