Στυλ παιχνιδιού παικτών στο τένις

Έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο παρελθόν με το στοίχημα στο τένις, όπως για παράδειγμα το πρόσφατο άρθρο μας με τα 5 μεγαλύτερα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε στοιχηματίζοντας στο τένις.

Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε λίγο με το στυλ παιχνιδιού του κάθε παίχτη, που σίγουρα επηρεάζουν τα πονταρίσματά μας στοιχηματικά.

 

Επιθετικός baseliner / παίκτης όλου του γηπέδου

Τοποθετήσαμε αυτά τα δύο στυλ μαζί γιατί μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Οι παίκτες αυτοί χτυπάνε τον πόντο επιθετικά όποτε δημιουργείται η ευκαιρία, αλλά έχουν παράλληλα την ικανότητα να αμυνθούν σωστά. Στην κατηγορία αυτών των παικτών ανήκουν οι Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Ρόντικ, με τον Τζόκοβιτς να είναι ο πιο αμυντικός από τους υπόλοιπους. Το πλεονέκτημα του συγκεκριμένου στυλ είναι πως ουσιαστικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα είδη επιφάνειας γηπέδου, καθώς είναι ιδιαίτερα ευέλικτο. Οι παίκτες μπορούν παράλληλα να εξοικονομήσουν πολλή ενέργεια με το να είναι πιο επιθετικοί και να κυνηγούν τις ευκαιρίες. Ωστόσο, το στυλ αυτό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό αμυντικά, εάν οι βολές δεν πάνε καλά επιθετικά τότε ο παίκτης που το εφαρμόζει μπορεί να βρεθεί σε δύσκολη θέση να «κυνηγάει» τις μπαλιές.

 

Αμυντικός baseliner

Οι αμυντικοί baseliners είναι παίκτες που προσπαθούν να επιστρέψουν κάθε μπαλιά. Ο αντίπαλος θα αναγκαστεί κάποια στιγμή είτε να κάνει κάποιο λάθος, είτε να πραγματοποιήσει κάποια πιο αδύναμη μπαλιά που θα επιτρέψει στον αμυντικό baseliner να κάνει μία ξαφνική επίθεση.  Οι παίκτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο στυλ θα πρέπει να είναι νοητικά και σωματικά προετοιμασμένοι να τρέξουν πολύ. Οι αντίπαλοι συνήθως εκνευρίζονται από την επιμονή τους και γι’ αυτό παρασύρονται στο να παίξουν ακόμη πιο επιθετικά, κάτι που συχνά οδηγεί σε λάθη από την πλευρά τους. Τα πιο αργά γήπεδα έχουν επιτρέψει τα τελευταία χρόνια το συγκεκριμένο στυλ να γίνει όλο και πιο δημοφιλές, καθώς είναι πιο δύσκολο να τελειώσουν οι πόντοι γρήγορα. Ο πιο καλός στο συγκεκριμένο στυλ είναι αναμφίβολα ο Άντι Μάρεϊ, που διαθέτει την ικανότητα να επιστρέφει με επιτυχία τις μπαλιές και να κάνει την αντεπίθεσή του όταν θεωρεί ότι οι συνθήκες είναι καλές. Ωστόσο ο Μάρεϊ αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα στα Grand Slam λόγω του στυλ του. Επειδή το στυλ είναι πολύ απαιτητικό σωματικά, κουράζεται και έχει πρόβλημα στους μετέπειτα αγώνες. Ο Ναδάλ είναι επίσης ουσιαστικά αμυντικός baseliner, όμως τελευταία έχει αρχίσει να παίζει πιο επιθετικά.

 

Σερβίς και βολέ

Ένα από τα πιο επιτυχημένα στυλ στο παρελθόν είναι το συγκεκριμένο, μe το οποίο ο παίκτης προσπαθεί να πάει έως το φιλέ αμέσως μετά το σερβίς του προκειμένου να τελειώσει τον πόντο γρήγορα. Ωστόσο η δημοτικότητα του συγκεκριμένου στυλ μειώνεται καθώς τα γήπεδα πλέον είναι σίγουρα πιο αργά σε σχέση με το παρελθόν , γεγονός που οδηγεί με μεγαλύτερης διάρκειας πόντους, που έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους θεατές. Ακόμη και ο Φέντερερ ορισμένες φορές έχει χρησιμοποιήσει αυτό το στυλ στο παρελθόν (ιδιαίτερα στα γρηγορότερα γήπεδα), ωστόσο το επιχειρεί όλο και λιγότερα τελευταία. Ωστόσο, εάν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, πρόκειται για ένα επιτυχημένο στυλ, που έχουμε δει πολύ στο παρελθόν. Αξίζει να σημειώσουμε πως πολλοί παίκτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα αντιμετωπίζοντας αυτό το στυλ. Παίκτες όπως ο Λόντρα, Στέπανεκ και Μαχούτ χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο στυλ, αλλά και μεγαλύτερα ονόματα το χρησιμοποιούν λιγότερο συχνά ως τακτική αιφνιδιασμού.

 

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα παραπάνω στο στοίχημα;

Τώρα που έχουμε αναγνωρίσει τα βασικά στυλ, μπορούμε να δούμε πως εφαρμόζονται στο στοίχημα. Όταν αναλύουμε έναν αγώνα προκειμένου να στοιχηματίσουμε σε αυτό, θα πρέπει να δούμε το είδος της επιφάνειας και το στυλ που χρησιμοποιούν οι δύο αντίπαλοι παίκτες. Στο χώμα για παράδειγμα όσοι χρησιμοποιούν το σερβίς και βολέ έχουν σημαντικό μειονέκτημα. Συνεπώς θα πρέπει να το λάβετε υπόψη σας. Οι Ισπανοί φημίζονται για τις επιδόσεις τους σε χώμα (Ναδάλ, Φερέρ, Αλμάγκρο κλπ). Στις σκληρές επιφάνειες (κυρίως σε χόρτο), αντίθετα, όσοι χρησιμοποιούν σερβίς και βολέ μπορούν κυριολεκτικά να νικήσουν οποιονδήποτε, ακόμη και παίκτες πολύ ψηλά στην κατάταξη. Όσον αφορά του αμυντικούς baseliners, φροντίστε να τους στηρίξετε στοιχηματικά κόντρα σε παίκτες που βασίζονται πολύ στο σερβίς τους (Άιζνερ, Κάρλοβιτς, κλπ).

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.