Στοίχημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού

fideΤο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού 2016 ξεκινά στη Νέα Υόρκη στις 11 Νοεμβρίου. Παρότι στην Ελλάδα η συγκεκριμένη διοργάνωση και γενικότερα το άθλημα δεν είναι τόσο δημοφιλές, στον κόσμο το σκάκι προσελκύει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων και μάλιστα με τηλεοπτική κάλυψη σε πολλά μέρη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Magnus Carlsen είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, με τον Sergey Karjakin να ακολουθεί, με πολύ μικρότερες ωστόσο πιθανότητες νίκης.

O Νορβηγός Carlsen όπως είπαμε είναι το φαβορί με απόδοση 1,25 στην Novibet, σε ένα ποσοστό που μπορεί να φαίνεται πολύ χαμηλό σε κάποιους, αλλά όσοι γνωρίζουν το άθλημα θα πουν ότι μάλλον η απόδοση αυτή είναι εξαιρετική. Ο Ρώσος Karjakin είναι δεύτερος σε απόδοση με 4,00. Η σειρά των 12 αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 11 με 30 Νοεμβρίου.

 

Κατάταξη

Όσον αφορά την κατάταξη των δύο παικτών, σύμφωνα με το σύστημα της FIDE, ο Carlsen είναι αυτή τη στιγμή νούμερο ένα στον κόσμο με αξιολόγηση 2.857 και ο Karjakin είναι νούμερο εννέα στη λίστα με 2.769 βαθμούς.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Carlsen μπορεί στην ουσία να θεωρηθεί ο καλύτερος σκακιστής που υπήρξε ποτέ, αφού τον Μάιο του 2014 κατάφερε να φτάσει στους 2.882 βαθμούς στο σύστημα της FIDE, που αποτελεί ρεκόρ, ξεπερνώντας τον θρυλικό Garry Kasparov με τους 2.851 βαθμούς του το 1999. Αυτό αποτυπώνεται στις τρέχουσες στοιχηματικές αποδόσεις του Carlsen κόντρα στον Karjakin.

 

Κατάσταση

Οι δύο σκακιστές έχουν αγωνιστεί μεταξύ τους συνολικά 47 φορές, σε 38 από τις οποίες στο φορμά που θα παίξουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού σε μερικές εβδομάδες. Στις 38 αυτές αν αναμετρήσεις οι νίκες είναι κάπως χωρισμένες εξίσου.

Ο Magnus Carlsen έχει 6 νίκες έναντι των 5 του Sergey Karjakin, με 17 ισοπαλίες. Οι δύο παίκτες έχουν συναντηθεί 8 φορές τα τελευταία 2 χρόνια και έχουν από μία νίκη και 6 ισοπαλίες.

 

Γιατί ο Carlsen έχει το πάνω χέρι

Πέρα από το γεγονός ότι ο Carlsen είναι ο εν ενεργεία πρωταθλητής και ενδεχομένως ο μεγαλύτερος σκακιστής στην ιστορία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες υπέρ του.

Ο 25χρονος Carlsen είναι μεν πολύ νεαρός σε ηλικία και κατά ένα έτος μικρότερος του Ρώσου πρωταθλητή, όμως είναι πιο έμπειρος από τον αντίπαλό του. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Carlsen γνωρίζει το περιβάλλον της Νέας Υόρκης και δύσκολα θα υποκύψει σε πειρασμούς που μπορούν να επηρεάσουν την συγκέντρωση και την σωματική του κόπωση.

Η συγκέντρωση αποτελεί πολύ σημαντικό προσόν για έναν επιτυχημένο παίκτη. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις ικανότητες του Karjakin. Το ερώτημα είναι εάν ο νεαρότερος Grandmaster στο σκάκι μπορεί να συγκεντρωθεί και να αποφύγει τα λάθη κόντρα στον πρακτικά αλάνθαστο Carlsen. Το εγχείρημα γίνεται ακόμη πιο δύσκολο με το έπαθλο του 1 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Συνοψίζοντας

Με βάση της κατάταξη της FIDE, την εμπειρία και την ψυχολογική κατάσταση του κάθε σκακιστή, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Magnus Carlsen είναι τόσο μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Ο Sergey Karjakin είναι ικανός να κάνει την έκπληξη στη Νέα Υόρκη, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά για να το επιτύχει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του, παίζοντας το καλύτερο σκάκι της καριέρας του. Μπορεί το 1,25 της στοιχηματικής απόδοσης της Novibet υπέρ του Carlsen να φαίνεται μικρό, αλλά πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα καλό value bet.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.