Στοίχημα στη formula 1 – Τα χαρακτηριστικά της κάθε πίστας

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί σε μια βασική στρατηγική στο στοίχημα στη Formula 1. Αυτή τη φορά θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά στα χαρακτηριστικά της κάθε πίστας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προκειμένου να είστε επιτυχημένοι στο συγκεκριμένο άθλημα στοιχηματικά, θα πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον δύο βασικούς παράγοντες: πόσο πιθανά είναι τα ατυχήματα και πόσο προβλέψιμος είναι ο καιρός. Σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζετε, ανάλογα με την πίστα, το πόσο πιθανές είναι οι προσπεράσεις στον κάθε αγώνα.

Πιθανότητα προσπέρασης: αντιπροσωπεύει τη δυνατότητα προσπέρασης με παρόμοια μονοθέσια

Πιθανότητα βροχής: αντιπροσωπεύει το πόσο πιθανό είναι να βρέξει κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών ή του αγώνα

 

Μπαχρέιν, Sakhir

Πιθανότητα προσπέρασης: 0,5/10
Πιθανότητα βροχής: 0,5/10
Επιπλέον πληροφορίες: Ο πρώτος αγώνας είναι πολύ σημαντικός γιατί μας δίνεται για πρώτη φορά η ευκαιρία να δούμε τις πραγματικές επιδώσεις του κάθε αυτοκινήτου. Από την στιγμή που δεν υπάρχει χώρος για προσπεράσεις, τα κακά αποτελέσματα του προκριματικού, μπορεί να κρύβουν τις πραγματικές δυνατότητες οδηγών και μονοθεσίων. Η κατάταξη του πρώτου γύρου είναι πολύ πιθανό να είναι και η τελική κατάταξη.
Από τη στιγμή που μιλάμε για την πρώτη κούρσα της σεζόν, είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες μηχανικές βλάβες απ’ ότι συνήθως. Η πιθανότητα βροχής είναι ελάχιστη στο Μπαχρέιν.

 

Αυστραλία, Μελβούρνη

Πιθανότητα προσπέρασης: 4/10
Πιθανότητα βροχής: 3,5/10
Επιπλέον πληροφορίες: Τα λάθη των πιλότων έχουν συχνά ως αποτέλεσμα την αποχώρησή τους από το συγκεκριμένο γκραν πρι και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας έχει επίδραση στην τελική κατάταξη του αγώνα. Γι’ αυτό η συγκεκριμένη κούρσα είναι πάντα ενδιαφέρουσα – αλλά πολύ δύσκολη όσον αφορά το στοίχημα.

Μαλαισία, Sepang

Πιθανότητα προσπέρασης: 5,5/10
Πιθανότητα βροχής: 6/10
Επιπλέον πληροφορίες: Στη συγκεκριμένη πίστα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής στον προκριματικό αγώνα και στον κανονικό. Ο ζεστός καιρός και τα ψηλά επίπεδα υγρασίας δημιουργούν προκλήσεις τόσο σε οδηγούς, όσο και σε μονοθέσια.

 

 

Κίνα, Σανγκάη

Πιθανότητα προσπέρασης: 4/10
Πιθανότητα βροχής: 6.5/10
Επιπλέον πληροφορίες: Πρόκειται για μια σχετικά νέα πίστα και τα σφάλματα των οδηγών μπορεί να αποβούν καθοριστικά.
Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση άλλων ασιατικών πιστών, ο καιρός είναι απρόβλεπτος.

Τουρκία, Κωνσταντινούπολη

Πιθανότητα προσπέρασης: 2/10
Πιθανότητα βροχής: 1/10
Επιπλέον πληροφορίες: Στην πίστα της Τουρκίας υπάρχει η δυνατότητα προσπερασμάτων αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος οι οδηγοί ολοκληρώνουν τις κούρσες σε μεγάλο ποσοστό και η συγκεκριμένη πίστα τους το επιτρέπει.

 

 

Ισπανία, Βαρκελώνη

Πιθανότητα προσπέρασης: 1/10
Πιθανότητα βροχής: 1/10
Επιπλέον πληροφορίες: Οι ομάδες και οι οδηγοί κατά κύριο λόγο πραγματοποιούν τις δοκιμές τους πριν την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν στην Ισπανία, συνεπώς γνωρίζουν τη συγκεκριμένη πίστα πολύ καλά.
Στον πρώτο γύρο είναι πολύ αυξημένη η πιθανότητα ατυχημάτων. Είναι συχνές οι αποχωρήσεις από τον πρώτο ήδη γύρο του αγώνα. Οι τερματισμοί οδηγών στη συγκεκριμένη πίστα είναι λιγότεροι παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πίστα είναι κάπως βαρετή.

 

 

Μονακό, Μόντε Κάρλο

Πιθανότητα προσπέρασης: 1/10
Πιθανότητα βροχής: 2,5/10
Επιπλέον πληροφορίες: Τα σφάλματα των οδηγών και το Αυτοκίνητο Ασφαλείας τα βλέπουμε κι εδώ. Τα αποτελέσματα της κατάταξης δύσκολα αλλάζουν και όταν συμβαίνει αυτό είναι κατά βάση λόγω τύχης ή μεγάλου ρίσκου από τις ομάδες.

 

 

Καναδάς, Μόντρεαλ

Πιθανότητα προσπέρασης: 3,5/10
Πιθανότητα βροχής: 1/10
Επιπλέον πληροφορίες: Οι κούρσες του Καναδά είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Τα αυτοκίνητα Ασφαλείας είναι πιθανό να τα δούμε και η επιφάνεια της πίστας δεν λειτουργεί πάντα τόσο καλά, γι’ αυτό ορισμένες ομάδες αντιμετωπίζουν πάντα προβλήματα.

 

 

Ισπανία, Βαλένθια

Πιθανότητα προσπέρασης: 0,5/10
Πιθανότητα βροχής: 1/10
Επιπλέον πληροφορίες: Οι προσπεράσεις είναι σχεδόν αδύνατες και δεν παρατηρούνται συχνά ατυχήματα σε αυτή την πίστα. (πρόκειται ωστόσο για πίστα δρόμου και οι στοιχηματικές εταιρίες περιμένουν ατυχήματα). Τα αποτελέσματα της κατάταξης έχουν μεγάλο αντίκτυπο στα τελικά αποτελέσματα. Η συγκεκριμένη κούρσα σίγουρα αξίζει τον τίτλο του «πιο βαρετού αγώνα» στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Formula 1.

 

 

Ηνωμένο Βασίλειο, Silverstone

Πιθανότητα προσπέρασης: 2/10
Πιθανότητα βροχής: 3/10
Επιπλέον πληροφορίες: Η Formula 1 είναι ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προσπεράσεις δεν είναι εύκολες, αν και είναι πιο εφικτές μετά τις βελτιώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πίστα το 2010. Οι κούρσες χωρίς βροχή μπορεί να είναι βαρετές αλλά είναι εξαιρετικές για στοίχημα, αλλά η βροχή αποτελεί πάντα μια πιθανότητα.

Γερμανία, Nirburgring

Πιθανότητα προσπέρασης: 1/10
Πιθανότητα βροχής: 3/10
Επιπλέον πληροφορίες: Η Γερμανία διαθέτει δύο πίστες, η μία είναι αυτή στο Nirburgring. Η πιθανότητα βροχής είναι υπαρκτή και η δυνατότητα προσπέρασης πολύ δύσκολη.

 

 

Ουγγαρία, Hungaroring

Πιθανότητα προσπέρασης: 1/10
Πιθανότητα βροχής: 2/10
Επιπλέον πληροφορίες: Η αξιοπιστία είναι υψηλή σε αυτή τη φάση της σεζόν, αλλά στην Ουγγαρία υπάρχουν σχεδόν πάντα ένα με δύο σφάλματα οδηγών. Οι κούρσες στην πίστα της Ουγγαρίας είναι συνήθως βαρετές.

 

 

Βέλγιο, Spa

Πιθανότητα προσπέρασης: 8/10
Πιθανότητα βροχής: 5/10
Επιπλέον πληροφορίες: Η συγκεκριμένη πίστα θεωρείται η πιο συναρπαστική στον κόσμο. Διαθέτει μεγάλες ευθείες και στροφές που δημιουργούν προκλήσεις. Οι προσπεράσεις είναι πολύ συχνές ενώ και η πιθανότητα βροχής είναι πολύ αυξημένη. Γι’ αυτό μιλάμε για μια από τις πιο απρόβλεπτες όσον αφορά τα τελικά αποτελέσματα κούρσες του πρωταθλήματος της Formula 1.

 

 

Ιταλία, Monza

Πιθανότητα προσπέρασης: 7/10
Πιθανότητα βροχής: 3/10
Επιπλέον πληροφορίες: Η Monza διαθέτει τις μεγαλύτερες ευθείες και αυτό αποτελούσε πάντα πρόβλημα για τις μηχανές της Renault (ομάδες Red Bull, Renault και Lotus).

 

 

Σιγκαπούρη, Yas Marina

Πιθανότητα προσπέρασης: 2/10
Πιθανότητα βροχής: 1/10
Επιπλέον πληροφορίες: Οι προσπεράσεις εδώ δεν είναι εύκολες, αλλά τις βλέπουμε κάποιες φορές. Για κάποιον άγνωστο λόγο τα ατυχήματα και τα λάθη των οδηγών είναι πολλά στην πίστα της Σιγκαπούρης, ενώ πολλά αντίστοιχα είναι και τα λάθη ομάδων και διαιτητών στο παρελθόν, το ίδιο και οι μηχανικές βλάβες. Πρόκειται για μια νυχτερινή κούρσα που έχει επίδραση στις θερμοκρασίες στα λάστιχα.

Ιαπωνία, Suzuka

Πιθανότητα προσπέρασης: 1,5/10
Πιθανότητα βροχής: 3,5/10
Επιπλέον πληροφορίες: Οι προσπεράσεις είναι δύσκολες στην πίστα της Ιαπωνίας, αλλά υπάρχουν οδηγοί που ξέρουν πως να τις κάνουν. Τα σφάλματα των οδηγών κοστίζουν στη συγκεκριμένη πίστα, αλλά ο ρυθμός τερματισμού οδηγών είναι μεγάλος. Είναι πολύ πιθανό να δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας. Η πίστα είναι στην Ασία, πράγμα που σημαίνει πως η πιθανότητα βροχής είναι μεγάλη.

 

 

Abu Dhabi

Πιθανότητα προσπέρασης: 1,5/10
Πιθανότητα βροχής: 0,5/10
Επιπλέον πληροφορίες: Πολλά χρήματα επενδύθηκαν στην πίστα του Abu Dhabi, αλλά δεν έχουμε δει ενδιαφέρουσες κούρσες ακόμα. Παρά το γεγονός ότι η πίστα έχει μεγάλες ευθείες, δεν βλέπουμε πολλές προσπεράσεις. Η πιθανότητα βροχής είναι ελάχιστη και ο ρυθμός τερματισμού είναι πολύ υψηλός.

 

 

Βραζιλία, Interlagos

Πιθανότητα προσπέρασης: 4,5/10
Πιθανότητα βροχής: 3/10
Επιπλέον πληροφορίες: Πρόκειται για μια πίστα, δύσκολη για ποντάρισμα στο στοίχημα, λόγω του γεγονότος ότι οι προσπεράσεις είναι αρκετά συχνές. Συχνά παρατηρούνται επίσης και αρκετά ατυχήματα, ενώ και ο καιρός είναι αρκετά απρόβλεπτος, ωστόσο έχουμε δει στο παρελθόν πολλές βαρετές κούρσες.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.