Στοίχημα σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 21 ετών.

Παρότι οι μεγάλες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις πραγματοποιούνται σε ζυγά έτη, τα μονά έτη το καλοκαίρι έχουν και αυτά το στοιχηματικό τους ενδιαφέρον. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ξεκινά τον Ιούνιο στην Πολωνία, όμως τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα στις κανονικές ομάδες και στις ομάδες κάτω των 21;

Η διοργάνωση της Πολωνίας περιλαμβάνει την συμμετοχή 12 ομάδων, χωρισμένων σε 3 ομίλους με 4 ομάδες ανά όμιλο, σε σχέση με τους 2 ομίλους των 4 ομάδων των προηγούμενων διοργανώσεων.

Η ανταγωνιστικότητα των ομίλων ενδέχεται να αλλάξει λόγω της αλλαγής του τουρνουά, ωστόσο μόνο οι 3 νικητές των ομίλων έχουν εγγυημένη συμμετοχή στους ημιτελικούς, μαζί με τη συμμετοχή του καλύτερου δεύτερου.

Οι χώρες που χρησιμοποιούν κατά κόρο νεότερους παίκτες, φαίνεται να έχουν κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με εκείνες που χρησιμοποιούν στο μέγιστο τους παίκτες που βρίσκονται κατά στα 23 τους χρόνια.

Το πρώτο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε το είχε κερδίσει το 1978 η Γιουγκοσλαβία, ωστόσο πλέον οι μεγάλες δυνάμεις είναι η Ισπανία, η Ολλανδία και η Ιταλία που έχουν από δύο τρόπαια, αλλά και η Γερμανία, Τσεχία και Σουηδία με ένα τρόπαιο. Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος όπως είπαμε περισσότερες ομάδες, μεταξύ των οποίων και η Σερβία, Ελβετία και Ουκρανία που δεν θεωρούνται τόσο ισχυρές αγωνιστικά.

Πόσο σημαντική είναι η ηλικία;

Το τουρνουά λέγεται κάτω των 21, αλλά επειδή τα προκριματικά διαρκούν 2 χρόνια, ο περιορισμός των 21 ετών είναι πιο ευέλικτος καθώς στα τελικά οι ομάδες μπορούν να περιέχουν και κάποιους λίγο μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες.

Αν κοιτάξουμε τις αποδόσεις των παικτών ηλικιακά, θα δούμε πως υπάρχει μια απότομη αύξηση των επιδόσεών τους στα μέσα και τέλη της δεκαετίας των 20. Συνεπώς οι ομάδες εκείνες που χρησιμοποιούν πιο νεαρούς παίκτες φαίνεται να έχουν ένα αγωνιστική μειονέκτημα σε σχέση με ομάδες που χρησιμοποιούν παίκτες κοντά στα 23.

Στα τελευταία 3 τουρνουά η Αγγλία είχε την πιο νεαρή σε ηλικία ομάδα και το αποτέλεσμα στα τελικά ήταν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ισοπαλιών και ηττών (1-2-6).

Συμμετοχή σε πολλές εθνικές ομάδες

Το ότι ένας ποδοσφαιριστή μετέχει στην εθνική ομάδα της χώρας του κάτω των 21, δεν τον εμποδίζει εφόσον του ζητηθεί, να συμμετάσχει και στην μεγάλη ομάδα της χώρας του, αλλά και το αντίθετο. Το γεγονός αυτό επηρεάζει παράλληλα και την ανταγωνιστικότητα της μικρής ομάδας. Για παράδειγμα, η νικήτρια ομάδα του 2015 είχει 19 από τους 23 παίκτες και διεθνείς στην μεγάλη της εθνικής, σε αντίθεση με την Αγγλία όπως είπαμε που πήγε άσχημα, χωρίς να διαθέτει διεθνείς στη μεγάλη εθνική Αγγλίας.

Η σχέση των προκριματικών αγώνων

Ελπίζουμε πάντα στοιχηματικά πως η απόδοση των ομάδων στα προκριματικά να αντανακλάται και στην απόδοση των ομάδων στη φάση των τελικών της διοργάνωσης, ωστόσο δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στο πόσο εύκολα προκρίθηκε μια ομάδα στα τελικά με το πόσο επιτυχημένη θα είναι η παρουσία της εκεί. Επίσης μια καλή επιθετική παρουσία με πολλά γκολ δεν εγγυάται πως η ομάδα θα διαπρέψει στα τελικά.

Στα τελευταία 3 τουρνουά υπάρχουν πολλά παραδείγματα ομάδων που διέπρεψαν στα προκριματικά αλλά στη συνέχεια πραγματικά απογοήτευσαν στη συνέχεια. Εξαίρεση βέβαια είναι η ομάδα της Ισπανίας το 2013 που κέρδισε μόνο με νίκες και μία ισοπαλία, σκοράροντας συνολικά 35 γκολ και δεχόμενη μόνο 3.

14 ποδοσφαιριστές από την ομάδα κάτω των 21 της Ισπανίας το 2013 εκπροσώπησαν την χώρα τους και στο μεγαλύτερο επίπεδο, κάνοντας τους να ξεπεράσουν κατά πολύ τον μέσο όρο.

 

Χρησιμοποιώντας την μεταγραφική αξία των ποδοσφαιριστών στοιχηματικά

Συνεπώς, σε μια διοργάνωση που ή κάθε χώρα έχει διαφορετικές προτεραιότητες και επιδιώξεις όσον αφορά τον σχηματισμό της κάτω των 21 ομάδας της, ίσως η μεταγραφική αξία των ποδοσφαιριστών που μπορούμε να βρούμε σε ιστοσελίδες όπως το transfermarkt, να αποτελεί καλή ένδειξη για το ποια ομάδα είναι πιο πιθανό να επικρατήσει κάποιες άλλης.

Οι αποτυχημένες προσπάθειες της Αγγλίας συνδυάζονται από χαμηλή αξία ποδοσφαιριστών, ενώ οι νικηφόρες ομάδες της Ισπανίας το 2011 και το 2013 είχαν συνολική αξία 110 εκατομμύρια ευρώ και 150 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Γενικά ο μέσος όρος μεταγραφικής αξίας των 11 βασικών σε κάθε τελικό είναι κοντά στα 8 με 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αν και η αξία της Γερμανίας ομάδας της Γερμανίας αυτή τη στιγμή ξεπερνά τα 85 εκατομμύρια ευρώ, αυτή η τιμή οφείλεται κυρίως στην πολύ υψηλή τιμή 2-3 πολύ καλών παικτών και πλην τούτων, ο μέσος όρος είναι 4 εκατομμύρια ανά παίκτη της ενδεκάδας.

Παρότι δεν υπάρχει ποτέ βεβαιότητα και πολλές παραδοσιακές μετρήσεις και στατιστικά δεν φαίνεται να ισχύουν στα τουρνουά των κάτων των 21 εθνικών ομάδων, ίσως αυτό το καλοκαίρι η αξία των ομάδων να μας προσφέρει μια καλή ένδειξη. Αναζητήστε τη λοιπόν…

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.