Στοίχημα με βάση τις αποδόσεις – Γιατί είναι λάθος τακτική

image_number.jpg861889Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η δημιουργία και χρήση μιας στοιχηματικής στρατηγικής – πλάνου – συστήματος, όπως θέλετε πείτε το, είναι πολύ σημαντική όταν αντιμετωπίζουμε σοβαρά το στοίχημα.

Κανείς μπορεί να σκεφτεί πραγματικά άπειρους συνδυασμούς που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος. Μια από τις πιο σταθερές τάσεις των παικτών του στοιχήματος είναι να στοιχηματίζουν με βάση τις αποδόσεις των αγώνων, αγνοώντας πλήρως άλλους παράγοντες όπως οι πληροφορίες των ομάδων, οι φήμες, ακόμη και τα στατιστικά.

Για παράδειγμα υπάρχουν άτομα που παίρνουν το κουπόνι της ημέρας και ποντάρουν σε όλα τα σημεία άνω του 2,00 προσδοκώντας ότι πιάνοντας τουλάχιστον τα μισά στοιχήματα θα έχουν κέρδος. Με το πρώτο άκουσμα ακούγεται να έχει βάση ένα τέτοιο σενάριο, αλλά εάν το εξετάσουμε λίγο πιο προσεχτικά θα δούμε πόσο λάθος και επικίνδυνο είναι. Ουσιαστικά στοιχηματίζουμε σε αγώνες για τους οποίους δεν μας ενδιαφέρει καμία πληροφορία, ούτε η δυναμικότητα των ομάδων, ούτε ποιος είναι γηπεδούχος, ούτε σε τι αγωνιστική κατάσταση είναι οι ομάδες, ούτε ποιος είναι γηπεδούχος και ποιος φιλοξενούμενος, ούτε, ούτε, ούτε…

Φυσικά αυτό είναι χαζό, γιατί το κάθε στοίχημα που πραγματοποιούμε είναι ξεχωριστό και εντελώς ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα. Σκεφτείτε λίγο, εάν σας προσέφεραν τη νίκη της Ρεάλ σε απόδοση 2,00 θα τρέχατε να στοιχηματίσετε, εάν όμως σας προσέφεραν την νίκη της Τερνάνα που είναι τελευταία στη βαθμολογία της Serie C στο 2,00 θα ήσασταν τόσο σίγουροι;

Ένα άλλο σημαντικό κατά την άποψή μας σφάλμα είναι όταν οι παίκτες του στοιχήματος τοποθετούν «σίγουρα» παιχνίδια με χαμηλές αποδόσεις στα συστήματά τους. Πχ. το ποντάρισμα σε ένα μεγάλο φαβορί ή στο over 0,5 γκολ, δηλαδή για αποδόσεις της τάξης του 1,05. Κάποιοι χρησιμοποιούν τις αγορές αυτές είτε για να συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό επιλογών στο σύστημά τους ή ακόμη και συνδυαστικά σε παρολί με χαμηλές αποδόσεις για να βγάλουν για παράδειγμα με 10 ομάδες τελική απόδοση 1,60.

Εδώ έχει γίνει μια τεράστια παρανόηση. Το 1,05 της απόδοσης αντιστοιχεί σε 90% πιθανότητα, το οποίο αν το δείτε καλά δεν είναι τόσο «σίγουρο» τελικά. Όταν μάλιστα μιλάμε για μια 10άδα, τότε η πιθανότητα πέφτει στο 35%! Τελικά αν συγκρίνουμε το ποσοστό αυτό επιτυχίας με το 1,60 της απόδοσης τότε μιλάμε για καταστροφή και μάλιστα με μαθηματική ακρίβεια.

Ευκαιρίες υπάρχουν πάντα. Μιλάμε για τα λεγόμενα value bets με τα οποία έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές. Πρόκειται ουσιαστικά για γεγονότα με αποδόσεις μεγαλύτερες από εκείνες που θα θεωρούσαμε ως πραγματικές. Με λίγη εμπειρία και μελέτη μπορείτε να βρίσκετε value bets σχετικά εύκολα. Όμως τα value bets δεν αποτελούν τον κανόνα, ούτε μπορούμε συνήθως να τα βάλουμε εύκολα σε ένα μοντέλο. Πρόκειται ουσιαστικά για ανωμαλίες της αγοράς, όμως όλοι οι αγώνες δεν είναι ίδιοι. Δεν μπορούμε να στοιχηματίζουμε ανεξέλεγκτα και κάθε πρωτάθλημα είναι ξεχωριστό. Γι’ αυτό φροντίστε να εξειδικευτείτε σε μια χώρα και σε ένα πρωτάθλημα ή έστω με περιορισμένο αριθμό πρωταθλημάτων τα οποία να παρακολουθείτε σε σταθερή βάση.

Το να στοιχηματίζει κανείς με μόνο του κριτήριο το επίπεδο των αποδόσεων και τα πιθανά κέρδη είναι τεράστιο σφάλμα. Στα γήπεδα κατεβαίνουν και παίζουν πραγματικές ομάδες και παίκτες και όχι αριθμοί. Οι αριθμοί από μόνοι τους δεν λένε απολύτως τίποτα. Εάν όμως έχετε πληροφορίες για τις ομάδες και τα πρωταθλήματα και γνωρίζετε τι παίζετε τα ίδια νούμερα μπορούν να λένε πολλά. Συνηθίστε λοιπόν να στοιχηματίζετε βλέποντας πρώτα τις ομάδες και όχι τις αποδόσεις.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Φεβρουάριος 11, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.