Στη «μαύρη λίστα» της ΕΕΕΠ ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών με bitcoins

blacklist-of-brokersΙστοσελίδες διεξαγωγής στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin έχει βάλει στο στόχαστρό της το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Τυχερών Παιχνιδιών, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει κατά πολύ ο κατάλογος της «μαύρης λίστας» των παράνομων εταιριών που κοινοποιεί η Επιτροπή.

Σε σχετική της ανακοίνωση την οποία εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες η ΕΕΕΠ, αναφέρει ότι εντόπισε και έθεσε υπό απαγόρευση για πρώτη φορά πολλές παράνομες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών με τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων Bitcoin, εντοπίζοντας με αυτόν τον τρόπο ένα σημαντικό τμήμα της παράνομης δραστηριότητας που αφορά τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, που είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Σύμφωνα με την ΕΕΕΠ, τα Bitcoins ευνοούν λόγω της ιδιαίτερης φύσης τους τις παράνομες συναλλαγές, από τη στιγμή που ουσιαστικά αποτελούν ένα νόμισμα που δεν ελέγχεται από καμία κυβέρνηση ή τράπεζα, ενώ η διακίνησή τους γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και μέσω διαδικτύου. Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποιούνται πολλές φορές σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με την τελευταία ανανέωση της «μαύρης λίστας» της ΕΕΕΠ, οι ιστότοποι με Bitcoins που προστέθηκαν φτάνουν τους 21 σε αριθμό και με αυτόν τον τρόπο ανεβάζουν το σύνολο των παράνομων ιστότοπων στους 944.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, κος Ευάγγελος Καραγρηγορίου θέλησε να τονίσει το γεγονός ότι ο εντοπισμός των εν λόγω παράνομων ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν Bitcoins, δείχνει την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτουν τα όργανα της ΕΕΕΠ, καθώς επίσης και την αποτελεσματικότητα του έργου τους όσον αφορά την καταπολέμηση ακόμη και των πιο εξελιγμένων τεχνολογικά μορφών τζόγου. Ο κος Καραγρηγορίου ανέφερε παράλληλα ότι η Επιτροπή της οποίας είναι επικεφαλής, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να προστατεύει τους παίκτες και να ρυθμίζει την αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι η πιο πρόσφατη ενημέρωση της «μαύρης λίστας» της ΕΕΕΠ είναι η 16η κατά σειρά και πως μπορεί να την βρει κανείς στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής. Είναι επίσης ουσιαστικό να αναφέρουμε ότι σε όλους τους ιστότοπους που υπάρχουν στη λίστα απαγορεύεται η πρόσβαση από ελληνικές IP, κάτι που έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα. Να αναφέρουμε επίσης ότι η ΕΕΕΠ εξετάζει παράλληλα και κάθε καταγγελία ή αναφορά προς αυτήν από πολίτες και τις αρμόδιες ελεγκτικές και διωκτικές αρχές και για τον λόγο αυτόν ζητά τη συνδρομή όλων.

Για τον λόγο αυτόν η ΕΕΕΠ προτρέπει τους πάντες να μην διστάζουν να καταγγέλλουν φαινόμενα παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών μέσω του διαδικτύου και να ενημερώνουν την υπηρεσία στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες διαπιστώνουν ότι οι ελληνικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου σε έχουν προχωρήσει στη διακοπή πρόσβασης κάποιου ιστότοπου όπως οφείλουν να πράττουν.

Τέλος η Επιτροπή συνιστά μεγάλη προσοχή τους παίκτες του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, ώστε αυτοί να δείχνουν μεγάλη προσοχή στην επιλογή των σελίδων στις οποίες εγγράφονται και παίζουν, τονίζοντας ότι καλό είναι να συμβουλεύονται πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση της «μαύρης λίστας» της ΕΕΕΠ και να διαβάζουν πάντα πολύ αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής όλων των υπηρεσιών και παιχνιδιών προκειμένου να μην εξαπατώνται και να αντιλαμβάνονται πλήρως τους κανόνες συμμετοχής τους.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιανουάριος 23, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.