Στη μάχη κατά της χειραγώγησης αγώνων η ΕΕΕΠ

fixed2Τεράστια μάστιγα για τον αθλητισμό έχει γίνει η χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, με όλο και περισσότερα κρούσματα στημένων αγώνων σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο. Με το φλέγον αυτό ζήτημα ασχολήθηκε η ημερίδα με θέμα «Πρόληψη Κινδύνων τέλεσης εγκλημάτων στην αγορά αθλητικών στοιχημάτων» την οποία πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και το Ινστιτούτο Διεθνών και Στρατηγικών Σχέσεων.

Στην ενδιαφέρουσα αυτή ημερίδα συμμετείχαν υψηλά ιστάμενα στελέχη της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, των Εισαγγελικών αρχών, της Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές ∆ραστηριότητες, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξάγεται από το Ινστιτούτο για λογαρισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στόχος της συγκεκριμένης έρευνας ήταν να εντοπιστούν και να αναλυθούν όλοι οι κίονδυνοι που προκύπτουν από την τέλεση εγκλημάτων κατά τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή στοιχημάτων σε αθλητικούς αγώνες, ενώ παράλληλα με αυτό, να γίνει καταγραφή των μέτρων και των πρακτικών εκείνων, τα οποία έχουν υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Να σημειώσουμε ότι η ΕΕΕΠ αλλά και άλλοι φορείς που παραβρέθηκαν στην ημερίδα παρουσίασαν παράλληλα και τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν για την καταπολέμηση των σχετικών φαινομένων, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους. Στη συνέχεια ακολούθησε ανοιχτός διάλογος και τοποθετήσεις όλων σχεδόν των συμμετεχόντων. Κοινή παραδοχή υπήρξε η ανάγκη ολιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος των στημένων αγώνων στον χώρο του αθλητισμού και κατ’ επέκταση, των εγκλημάτων που συνδέονται με αυτήν, όπως ιδίως της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας, αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του αθλητικού στοιχήματος.

Η ΕΕΕΠ πρότεινε τη δημιουργία μιας Εθνικής Πλατφόρμας κατά της χειραγώγησης των αθλητικών γεγονότων με βάση την υπόδειξη της σχετικής Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η πλατφόρμα αυτή ήδη έχει αναπτυχθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και σκοπός της είναι η διασύνδεση των συναρμόδιων φορέων σε κάθε κράτος μέλος, η ανταλλαγή πληροφοριών, ο συντονισμός της δράσης τους και η ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας ώστε να αντιμετωπίζονται τα παραπάνω εγκληματικά φαινόμενα ταχύτερα και με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Κλείνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να συνδράμουν, κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, στην κοινή προσπάθεια και αναγνώρισαν την αναγκαιότητα οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις να συνεχιστούν. Η ΕΕΕΠ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της θα λάβει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα με σκοπό την άμεση δημιουργία της Εθνικής Πλατφόρμας κατά της χειραγώγησης των αθλητικών γεγονότων.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.