Στατιστική ανάλυση στην επιλογή του σκορ και από τις δύο ομάδες

Όλο και πιο δημοφιλής φαίνεται να γίνεται η στοιχηματική αγορά του πονταρίσματος στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, επειδή η συγκεκριμένη επιλογή προσφέρει μια απλοποιημένη επιλογή ενός ενδεχομένου από δύο πιθανά.

Η στατιστική των αποτελεσμάτων στο ποδόσφαιρο δείχνει ότι τα δύο ενδεχόμενα (γκολ-γκολ και όχι γκολ) είναι σχεδόν ισοπίθανα. Πιο συγκεκριμένα, στα πέντε κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της Ευρώπης, τις 5 τελευταίες σεζόν, το 51% των αγώνων είχαν σαν αποτέλεσμα κάποιο γκολ και από τις δύο ομάδες.

Εάν αναλύσουμε σε λίγο μεγαλύτερο βάθος τα αριθμητικά δεδομένα, είναι εμφανές ότι παρά το 50/50, μιλάμε για κάτι πιο σύνθετο από το πέταγμα ενός κέρματος. Παρότι το 50/50 φαίνεται να ισχύει σε μεγάλο δείγμα αγώνων, αυτός ο τύπος του στοιχήματος εξαρτάται από τις δύο ομάδες που αγωνίζονται μεταξύ τους, από τον τρόπο του παιχνιδιού τους, από τα προηγούμενά τους αποτελέσματα και ακόμη από το μέρος στο οποίο διεξάγεται ο αγώνας.

Η ανάλυση των στοιχείων

Από τις 490 ομάδες του δείγματος που εξετάσαμε, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πολλές αποκλείσεις από το 50/50. Για παράδειγμα η Μπάγερν Μονάχου της περιόδους 2014/15 παρουσιάζει ποσοστό γκολ-γκολ στους αγώνες της σε επίπεδα μόλις 26%, ενώ αντίθετα η Χοφενχάιμ της περιόδου 2013/14 έφτασε στα επίπεδα του 79%. Κάτι αντίστοιχο μπορούμε να βρούμε σε όλα τα πρωταθλήματα πάνω-κάτω, συνεπώς δεν μιλάμε για κάποια εξαίρεση ή ιδιαιτερότητα του γερμανικού πρωταθλήματος της Bundesliga.

Η διαφορά των γκολ μία ομάδας έχει άμεση σχέση με την θέση της στο πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι ικανή να μας δώσει στοιχεία για το ποντάρισμα σε γκολ από τις δύο ομάδες. Ρίχνοντας μια ματιά στα δεδομένα της αγγλικής Premier League τη σεζόν 2015/16, μπορούμε να εντοπίσουμε ότι υπάρχει αντίκτυπος όσον αφορά την πιθανότητα του γκολ από τις δύο ομάδες με βάση το αν οι ομάδες σκόραραν στον αμέσως προηγούμενο αγώνα τους ή όχι. Η μία ή και οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε γκολ στο 48,2% των παιχνιδιών τους στην Premier League την περασμένη σεζόν, εάν και οι δύο ομάδες δεν είχαν σκοράρει στο προηγούμενό τους ματς. Επίσης, τουλάχιστον μία ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει σε ποσοστό 51,1% κατά μέσο όρο στον επόμενο αγώνα της.

Εάν και οι δύο ομάδες είχαν σκοράρει την προηγούμενη αγωνιστική, τότε το επιτύγχαναν ξανά στον επόμενό τους αγώνα στο 54,8% των περιπτώσεων σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 51,8%. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι εάν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα, αυτό είναι ικανό να μας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα αν και πάλι σε ορισμένες ομάδες το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό «κολλάει» περισσότερο απ’ ότι σε άλλες.

 

Παράγοντες που πρέπει να υπολογίσετε

Θα πρέπει να αναφέρουμε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον. Η ώρα έναρξης του κάθε αγώνα είναι πολύ πιθανό να επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα! Προφανώς ο αριθμός του δείγματος που συγκρίνουμε δεν είναι ίσος, αλλά διαπιστώνουμε ότι στους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος που ξεκινούν νωρίς τότε για κάποιον λόγο τα γκολ που σκοράρονται δεν είναι τόσα πολλά – ίσως λόγω έλλειψης χρόνου προετοιμασίας των ομάδων που ταξιδεύουν ή για κάποιον άλλο λόγο, ποιος ξέρει… Έτσι λοιπόν στους αγώνες που πέρυσι ξεκίνησαν το απόγευμα είδαμε γκολ και από τις δύο ομάδες στο 55,7% των περιπτώσεων, ενώ στα παιχνίδια του Σαββάτου που πραγματοποιούνται στις 15.00 (ώρα Αγγλίας) το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 48,2%, κάτι που αξίζει σίγουρα να γνωρίζετε όταν στοιχηματίζετε.

Είναι τέλος πολύ σημαντικό να μην αφήνεται τις προκαταλήψεις να επηρεάζουν τις αποφάσεις σας στοιχηματικά. Αυτές οι προκαταλήψεις μπορεί να ενισχύονται όταν για παράδειγμα συγκρίνουμε το ρεκόρ των γκολ των κορυφαίων ομάδων της Premier League με εκείνα των χαμηλών στη βαθμολογία ομάδων. Μπορεί να περιμένετε παιχνίδια όπου οι «μικροί» πασχίζουν να σκοράρουν και συνεπώς στα παιχνίδια ισχυρών με αδύναμους να μην αξίζει κανείς να ποντάρει σε σκορ και από τις δύο ομάδες. Αυτό όμως ουσιαστικά δεν ισχύει. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι και στις περιπτώσεις αυτές τα ποσοστά είναι και πάλι πολύ κοντά στο 50/50.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.