Σταθερής αξίας ή μεταβαλλόμενα πονταρίσματα στο στοίχημα;

optionsΕάν ρωτήσετε οποιονδήποτε επιτυχημένο παίκτη του αθλητικού στοιχήματος τις κορυφαίες συμβουλές που θα μπορούσε να σας δώσει, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μέσα σε αυτή τη λίστα θα περιλάμβανε και τη διαχείριση του χρηματικού κεφαλαίου. Έχουμε γράψει για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο αυτή τη φορά θα δούμε λίγο πιο λεπτομερώς μία παράμετρο αυτού, το ποντάρισμα με σταθερά χρηματικά ποσά και με μεταβαλλόμενα. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το κάθε είδος και τις ιδιαιτερότητές του:

 

Σταθερά πονταρίσματα

Τα σταθερά πονταρίσματα αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο τοποθέτησης ενός στοιχήματος. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάποιον υπολογισμό ως προς το τι θα ποντάρετε, παρά μόνο όσον αφορά τα τελικά κέρδη, καθώς ποντάρουμε συνεχώς και σε κάθε στοίχημα ένα σταθερό ποσό χρημάτων, μια μονάδα, όπως την αναφέρουμε.

Ο υπολογισμός του ύψους της μονάδας αυτής έχει άμεση σχέση με το συνολικό σας κεφάλαιο. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι καλό είναι να ποντάρει κανείς το 1-5% του κεφαλαίου του ως γενικό κανόνα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος ποσό σε αυτή την περίπτωση, αυτό έχει να κάνει με το πόσο σας αρέσει να ρισκάρετε. Αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη ασφάλεια, επιλέξτε το 1% του κεφαλαίου σας, αν όχι μπορείτε να φτάσετε έως και το 5%.

Το επόμενο που θα πρέπει να σκεφτείτε στην περίπτωση των σταθερών στοιχημάτων είναι πόσο συχνά θα τα αναπροσαρμόζετε με βάση το κεφάλαιό σας πάντα. Με τον καιρό το κεφάλαιό σας είτε θα μεγαλώσει είτε θα μικρύνει ανάλογα με το πόσο καλά τα πάτε, συνεπώς θα πρέπει να κάνετε κάποια αναπροσαρμογή. Προτείνουμε κάνετε αυτή την αλλαγή κάθε 1-2 μήνες ή πιο γρήγορα αν υπάρχει κάποια μεγάλη αλλαγή στα χρήματά σας. Και πάλι αυτό είναι δική σας επιλογή, δεν υπάρχουν κι εδώ αυστηροί κανόνες.

 

Μεταβαλλόμενα πονταρίσματα

Τα μεταβαλλόμενα πονταρίσματα είναι λίγο πιο δύσκολη υπόθεση. Όπως καταλαβαίνετε και από την ονομασία σε κάθε ποντάρισμα αλλάζει το μέγεθος του πονταρίσματος ανά στοίχημα. Τα κριτήρια της επιλογής του ποσού είναι το επίπεδο εμπιστοσύνης σας, οι στοιχηματικές αποδόσεις ή το τελικό ποσό των κερδών που επιδιώκετε.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δημιουργήσετε ένα μεταβλητό μοντέλο κερδοφορίας. Αυτό σημαίνει να ποντάρετε τόσα χρήματα ώστε πάντα να έχετε το ίδιο κέρδος ανά στοίχημα. Η βασική απόφαση εδώ είναι πόσα επιδιώκετε να κερδίσετε ανά στοίχημα, δηλαδή ουσιαστικά να διαμορφώσετε κι εδώ το μέγεθος της μονάδας. Σε γενικές γραμμές όσο μικρότερη είναι η απόδοση ενός σημείου, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ποσό που ποντάρετε και το αντίστροφο, προκειμένου πάντα να βγαίνει το ίδιο ποσό κέρδους.

Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι το ρίσκο στην περίπτωση των μεταβαλλόμενων πονταρισμάτων είναι μεγαλύτερο εάν στοιχηματίζετε σε επιλογές με πολύ χαμηλές αποδόσεις. Παρότι ο γενικός κανόνας λέει να μην στοιχηματίζετε μεγάλο ποσοστό του κεφαλαίου σας με τη μία, η ιδέα εδώ είναι να το κάνετε όταν ένα στοίχημα έχει πολλές πιθανότητες να είναι επιτυχημένο. Θεωρητικά πάντα, είναι πολύ δύσκολο να χάσετε στοιχήματα σε απόδοση για παράδειγμα στο 1,20.

Και στην περίπτωση αυτή πάντως θα πρέπει περιοδικά να αναπροσαρμόζετε τη μονάδα πονταρίσματός σας όπως και στα σταθερά πονταρίσματα, ανάλογα με το πόσο καλά πάτε.

options2

Ποιο να προτιμήσω;

Ο τρόπος τον οποίο θα επιλέξετε για τα πονταρίσματά σας αποτελεί βασικό κομμάτι της όλης διαδικασίας στο αθλητικό στοίχημα. Η επιλογή του ενός ή του άλλου τρόπου παρουσιάζει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και αποτελεί προσωπική επιλογή. Δεν υπάρχει και πάλι σωστό και λάθος κατά την δική μας άποψη, αν και γενικότερα οι απόψεις διίστανται.

Αν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε ένα απλό στοιχηματικό πλάνο και οι επιλογές σας είναι περίπου ίδιων αποδόσεων, χωρίς δηλαδή μεγάλο εύρος, επιλέξτε το σταθερό ποντάρισμα. Αν πάλι οι αποδόσεις των επιλογών σας έχουν μεγάλες διακυμάνσεις, τότε η επιλογή των μεταβαλλόμενων στοιχημάτων με σταθερό κέρδος ίσως να σας ταιριάζει καλύτερα.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.