Στα χέρια της αστυνομίας Έλληνας απατεώνας που πούλαγε αποτελέσματα για «στημένους» αγώνες

cybercrimeΤο ωραίο «παραμύθι» ότι προσέφερε σίγουρα αποτελέσματα «στημένων» αγώνων στο στοίχημα, πάντα βέβαια επί πληρωμή, πλάσαρε ένας 33χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες από την ελληνική Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο άντρας προωθούσε τους τελευταίους μήνες την παράνομη αυτή δραστηριότητά του, διαφημίζοντας τις «υπηρεσίες» του μέσω γνωστής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης στην οποία είχε δημιουργήσει ένα προφίλ χρήστη και συναφή σελίδα. Μέσω αυτής της οδού λοιπόν, εξαπατούσε πολλούς Έλληνες και ξένους χρήστες του διαδικτύου και φίλους του στοιχήματος, υποσχόμενος ψευδώς ότι είχε πληροφόρηση για στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια, πουλώντας αυτά τα σημεία και τις πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους, υποσχόμενος μάλιστα πολλά κέρδη στο στοίχημα, πράγμα φυσικά που δεν συνέβαινε τελικά.

Ο μόνος που είχε κέρδη φυσικά από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ο ίδιος ο 33χρονος, ο οποίος ζητούσε μάλιστα από τους «πελάτες» του προπληρωμένες κάρτες Paysafecard ως πληρωμή για τα σημεία του στοιχήματος που τους παρέδιδε. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τις κάρτες αυτές στους προσωπικούς του στοιχηματικούς λογαριασμούς σε διαδικτυακές εταιρίες για να στοιχηματίσει ο ίδιος και να «ξεπλύνει» τα παράνομα έσοδά του.

 

Τα ενοχοποιητικά στοιχεία

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συγκέντρωσε τα απαιτούμενα ενοχοποιητικά στοιχεία προκειμένου ο δράστης να συλληφθεί και να ξεκινήσει η δικαστική έρευνα. Νωρίτερα η υπηρεσία είχε φροντίσει να παρακολουθήσει για μεγάλο διάστημα ηλεκτρονικά τον δράστη και να βρει και να καταγράψει τα ηλεκτρονικά του ίχνη από την παράνομη δραστηριότητα στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 33χρονου στις 29 Ιανουαρίου βρέθηκε και κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα βιβλιάριο τραπεζικών καταθέσεων, ένα σημειωματάριο με σημειώσεις που σχετίζονται με την παράνομη δράση, καθώς και ένας μεγάλος αριθμός προπληρωμένων καρτών Paysafecard που είχε λάβει ως αμοιβή από τα θύματά του.

Το υλικό που κατασχέθηκε και κυρίως ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που βρέθηκε στο σπίτι του δράστη, έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργαστηριακές εξετάσεις για την εύρεση επιπλέον στοιχείων για την υπόθεση, ενώ εκτιμάται ότι η οικονομική ζημιά που υπέστησαν τα θύματα του 33χρονου φτάνει τις πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το επόμενο διάστημα η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του θα δοθεί στην αρμόδια εισαγγελέα η οποία έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι συνεχίζεται να γίνεται έρευνα και να εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του άνδρα και σε άλλες παρόμοιες παράνομες ενέργειες και δραστηριότητες.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.