Στα «μαχαίρια» ο ΟΠΑΠ με τους πράκτορες μετά το τελεσίγραφο του Οργανισμού

Έντονη κόντρα ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και στους πράκτορες έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την αποστολή τελεσίγραφου από τον Οργανισμό και την έναρξη ενός άτυπου «πολέμου» που έχει οδηγήσει τους πράκτορες αυτές τις μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν από τη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας των Πρακτόρων που οδήγησε στη συνέχεια στην αποστολή εξώδικου προς τον ΟΠΑΠ και σε ΕΕΕΠ, με αίτημα την ανάκληση των καταγγελιών και την επανέναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας σύμβασης συνεργασίας των δύο πλευρών.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε ουσιαστικά περί τις αρχές του Φεβρουαρίου με αφορμή την υπογραφή της νέας σύμβασης εργασίας στα πρακτορεία, καθώς παράλληλα με την δημιουργία της σύμβασης μονομερώς, ο Οργανισμός προχώρησε και στην καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τη νέα σύμβαση, που είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τις πιο πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των πρακτόρων, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι εμπεριέχει αρκετούς νέους όρους, τους οποίους οι πράκτορες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αποδεχτούν και οι οποίοι μάλλον προκαλούν εντύπωση στους περισσότερους. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται για παράδειγμα η υποχρεωτική αλλαγή στέγης του πρακτορείου ή ακόμη και κάποιου υπαλλήλου εάν δεν είναι της προτίμησης του ΟΠΑΠ. Παράλληλα προβλέπονται και ξαφνικές επιθεωρήσεις από ανθρώπους του Οργανισμού προς τα πρακτορεία, ενώ ο ΟΠΑΠ θέλει να αποφασίζει μονομερώς για τους οικονομικούς όρους της συνεργασίας και επιθυμεί επιπλέον η επένδυση να βαρύνει αποκλειστικά τον κάθε πράκτορα.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Οργανισμός απέστειλε πριν από λίγες μόλις ημέρες τελεσίγραφο προς του πράκτορες, καλώντας τους είτε να συνεχίσουν την λειτουργία των πρακτορείων τους για έναν ακόμη χρόνο και στη συνέχεια να τα κλείσουν, είτε να υπογράψουν τη νέα σύμβαση που επιθυμεί ο οργανισμός και να συνεχίσουν τη συνεργασία και στο μέλλον. Φυσικά, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, οι πράκτορες μέσω της συνέλευσής τους αποφάσισαν να απορρίψουν τη νέα σύμβαση, δίνοντας ουσιαστικά αρνητική απάντηση στον ΟΠΑΠ και προειδοποιώντας την ίδια ώρα με γενικευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις. Νωρίτερα, η Ομοσπονδία των Πρακτόρων είχε ζητήσει περισσότερο χρόνο από τον ΟΠΑΠ ώστε να γίνουν πρώτα οι προγραμματισμένες εκλογές της Ομοσπονδία στις 13 Μαρτίου, ώστε οι διαπραγματεύσεις για τη νέα σύμβαση να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα με το νέο ΔΣ να διαχειρίζεται το όλο θέμα. Η συγκεκριμένη πρόταση ωστόσο απορρίφθηκε από τον ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει αρχίσει το τελευταίο διάστημα να στέλνει στα πρακτορεία τη νέα σύμβαση προκειμένου να υπογραφεί από τους πράκτορες, καθώς επίσης και την καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Μάρτιος 10, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.