«Σκοτεινή» υπόθεση τα VTL του ΟΠΑΠ – Νέες σοβαρές καταγγελίες και ΣΤΟΠ από την ΕΕ

stergiotisΤελικά φαίνεται ότι το ζήτημα με τα VLT του ΟΠΑΠ έχει πολύ μεγαλύτερες «σκοτεινές» προεκτάσεις απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Μετά τις σοβαρές καταγγελίες του βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδου στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε νέες καταγγελίες προχώρησε και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων κος Αντώνης Στεργιώτης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1», ενώ παράλληλα η Κομισιόν μπλόκαρε προσωρινά τις προωθούμενες αλλαγές, επισημαίνοντας παρεκκλίσεις από την κοινοτική νομοθεσία προστασίας των παικτών και ζητά να μην εφαρμοστεί η σχετική απόφαση για τα VTL και να υπάρξει αναθεώρηση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου της αγοράς των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Στεργιώτη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΕΕΠ ανέφερε ότι ο νέος κανονισμός συντάχτηκε από τον ίδιο τον ΟΠΑΠ και απλά και μόνο εγκρίθηκε από την Επιτροπή. Ο κος Στεργιώτης μάλιστα χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» τον κανονισμό, αναφέροντας παράλληλα ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα και καταστρατηγεί την ΕΕΕΠ. Ο κος Στεργιώτης μάλιστα άφησε σοβαρές αιχμές κατά του νυν προέδρου της Επιτροπής κ. Ευάγγελου Καραγρηγορίου, λέγοντας ότι αναζητούσαν πρόθυμο πρόεδρο προκειμένου να εξυπηρετήσει το ιδιωτικό μονοπώλιο. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Στεργιώτης, ο ΟΠΑΠ ζητούσε 100 και η επιτροπή του έδωσε τελικά 200, ικανοποιώντας αιτήματα που δεν είχαν καν διατυπωθεί. Παραλλήλισε μάλιστα την κατάσταση με την Κούβα του 1959 όπου σε κάθε γειτονιά υπήρχε και ένα καζίνο. Χαρακτήρισε επίσης τα νέα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ως σούπερ μάρκετ και κράχτες του τζόγου, αναφέροντας ότι με τις παράπλευρες υπηρεσίες τους (φαγητό, ποτό, αποστολές δεμάτων κλπ), αναμένεται να οδηγήσουν τους πολίτες τελικά στο πειρασμό να δοκιμάσουν να παίξουν τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Τέλος στις καταγγελίες του ο κος Στεργιώτης, πρόσθεσε ότι ο ΟΠΑΠ έχει δαπανήσει το τελευταίο διάστημα 20 εκατομμύρια ευρώ στην τρέχουσα καμπάνια του και έκανε λόγο για «πληρωμένες πένες» και ΜΜΕ.

 

Η αντίδραση της Κομισιόν

Εντωμεταξύ, καθοριστική όσον αφορά τις εξελίξεις φαίνεται να είναι και η στάση της Κομισιόν, η οποία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση και να αναθεωρήσει το ρυθμιστικό πλαίσιο. Σε επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητείται να σταματήσουν άμεσα τα φρουτάκια του ΟΠΑΠ, καθώς όπως αναφέρει, ο κανονισμός λειτουργίας που ορίζει τα όρια ζημιάς (τα οποία δεν υπάρχουν ουσιαστικά), δεν είναι σύμφωνος με την ευρωπαϊκή νομοθεσία που εξασφαλίζει την προστασία των παικτών. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της επιστολής ζητείται περεταίρω πληροφόρηση σε σχέση με τις αλλαγές του νομικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα ζητά την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας των VLT, της 25ης Οκτωβρίου 2016. Η Κομισιόν αναφέρει ότι αναφορικά με τον κανονισμό λειτουργίας των VTL θα πρέπει να προβλέπεται η προστασία των παικτών μέσω του περιορισμού του χρόνου συμμετοχής, του ύψους των κερδών και των αποστάσεων μεταξύ των καταστημάτων, που δεν προβλέπονται από την τελευταία προωθούμενη ρύθμιση.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.