Σύσκεψη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ΕΕΕΠ για το παράνομο στοίχημα

eeepΣυνάντηση με τους επικεφαλής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) κος Ευάγγελος Καραγηργορίου. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο αυτών πλευρών, ενώ το θέμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε ήταν η συνεργασία των δύο αρχών, αλλά και διάφορων άλλων υπηρεσιών του δημοσίου για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση αυστηρότερων ελέγχων ώστε να καταπολεμηθεί όσο το δυνατό περισσότερο ο παράνομος τζόγος στο διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα, ο οποίος παρά την ρύθμιση της αγοράς του στοιχήματος συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα παρουσιάζοντας αυξητικούς ρυθμούς, γεγονός που επηρεάζει τόσο τους ίδιους τους παίκτες, όσο και το ελληνικό Δημόσιο που χάνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, αλλά και τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες. Είναι γεγονός ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί πλήρως η αγορά του τζόγου στην Ελλάδα, ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην διαπίστωση ότι απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια όσον αφορά την ενημέρωση του κοινού, ώστε να προστατευτούν παράλληλα τα παιδιά και οι υπόλοιπες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ακόμη πως οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν ώστε να γίνει ευρύτερη προώθηση του υπεύθυνου στοιχηματισμού, κάτι που θα γίνει μέσω των δανειοδοτημένων στοιχηματικών εταιριών που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα μας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ενώ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν και άλλες τέτοιου είδους συναντήσεις ώστε από τις συμφωνίες και τις διαπιστώσεις που έγιναν σε πρώτη φάση σε θεωρητικό επίπεδο να περάσουμε σταδιακά και στην πράξη, με την υλοποίησή τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης η ΕΕΕΠ, μέσω του προέδρου της κ. Ευάγγελου Καραγρηγορίου, προχώρησε σε ανακοίνωση αναφορικά με τη συνάντηση και τη συνεργασία των δύο πλευρών, αλλά και άλλων, όπως αναφέραμε υπηρεσιών του Δημοσίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι συναντήθηκαν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα τόσο της ΕΕΕΠ, όσο και της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, συζητώντας σχετικά με την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας τους, με σκοπό αφενός την εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να μειωθεί το επίπεδο παραβατικότητας και ταυτόχρονα η παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου και αφετέρου η υλοποίηση κατάλληλων δράσεων προώθησης του υπεύθυνου παιχνιδιού, αλλά και η ενημέρωση του κοινού που ασχολείται με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ανηλίκων και των υπόλοιπων ευαίσθητων ομάδων του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα που αφορά τον τζόγο.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.