Σημαντική αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων στοιχηματικών ιστοσελίδων

ddos-attack1Όλο και περισσότερες είναι οι επιθέσεις χάκερ με στόχο στοιχηματικές εταιρίες, με αποτέλεσμα μάλιστα αυτού του είδους οι ιστοσελίδες να αποτελούν τον νούμερο ένα στόχο κεβερνοεπιθέσεων. Οι κυβερνοεπιθέσεις τύπου DDOS, δηλαδή επίθεση που προκαλεί την κατάρρευση της ιστοσελίδας καθιστώντας αδύνατη την χρήση της από κάποιον άλλο, αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του τρώτου τετραμήνου του 2016 κατά 125% σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο ποσοστό της ίδια περιόδου του 2015.

Συνολικά οι ιστοσελίδες που ανήκουν σε στοιχηματικές εταιρίες, αλλά και οι ιστοσελίδες διαδικτυακών βιντεοπαιχνιδιών που συνιστούν στην κατηγορία του λεγόμενου online gaming, δέχονται περίπου το 55% όλων των επιθέσεων τύπου DDOS. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας προτιμήσεων των χάκερ βρίσκονται οι εταιρείες λογισμικού και τεχνολογίας (πολλές εκ των οποίων έχουν σχέση με τον στοιχηματισμό) με ποσοστό 25%, κάτω δηλαδή από το μισό ποσοστό της πρώτης κατηγορίας.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι από την άλλη πλευρά εντός του 2016 έχει πέσει αντίστοιχα κατά ένα τρίτο η χρονική διάρκεια των κυβερνοεπιθέσεων κατά στοιχηματικών ιστοσελίδων, ενώ έχει αλλάξει και ο τρόπος που διενεργούνται οι κυβερνοεπιθέσεις, καθώς συνήθως πλέον πραγματοποιείται ταυτόχρονη επίθεση με πολλαπλά εργαλεία τύπου DDOS που δυσκολεύουν το έργο των υπεύθυνων ασφαλείας των στοιχηματικών εταιρειών.

Να αναφέρουμε λοιπόν ότι μέχρι σήμερα, το 2016, έχουν πραγματοποιηθεί 19 επιθέσεις DDOS που είναι αριθμός ρεκόρ, φτάνοντας τα 100 Gbps σε όγκο δεδομένων ανά δευτερόλεπτο, με μια διαδικασία δια μέσω της οποίας οι χάκερ προσπαθούν να προκαλέσουν την κατάρρευση της ιστοσελίδας.

Επιθέσεις σε στόχο το SuperBowl

Άξιο λόγου είναι αντίστοιχα το γεγονός πως αυτές οι «μεγάλες» σε κλίμακα κυβερνοεπιθέσεις, έλαβαν χώρα κυρίως μία μέρα πριν το SuperΒowl, που αποτελεί τον αντίστοιχο τελικό του Champions League για το αμερικάνικο ράγκμπι, μια ιδιαίτερα δημοφιλή μέρα στοιχηματικά λόγω του συγκεκριμένου αθλητικού γεγονότος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και τα οποία αφορούν τέτοιου είδους επιθέσεις πιθανολογείται ότι στόχος των χάκερ είναι η κατάρρευση των ιστοσελίδων και των συστημάτων ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσουν άμεσα να εξάγουν δεδομένα από τις βάσεις δεδομένων των χρηστών – πελατών στις στοιχηματικές εταιρείες.

Παρόμοια επίθεση στο παρελθόν από την ομάδα χάκερς DD4BC, προκάλεσε την απώλεια αρκετών Bitcoin από πελάτες στοιχηματικής εταιρείας. Τέλος, τα πρωτεία στις κυβερνοεπιθέσεις τύπου DDOS έχει η Κίνα ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ. Τρίτοι πλέον είναι οι γείτονες μας οι Τούρκοι, με τους ειδικούς ερευνητές όμως να πιστεύουν, ότι πρόκειται μάλλον περισσότερο για Ρώσους χάκερς, οι οποίοι επιλέγουν να επιτίθενται μέσω Τουρκίας για να καλύπτουν τα ίχνη των επιθέσεών τους.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.