Σύγκριση κερδοφορίας ανάμεσα σε στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας και Draw No Bet

Ένα συχνό δίλημμα πολλών παικτών του στοιχήματος είναι ποια αγορά είναι πιο κερδοφόρα: αυτή της διπλής ευκαιρίας ή των στοιχημάτων χωρίς ισοπαλία (Draw No Bet).

Οι αποδόσεις για τους αγώνες διπλής ευκαιρίας είναι χαμηλότερες από των αγώνων Draw No Bet, ωστόσο στην πρώτη περίπτωση ακόμη και η ισοπαλία είναι κερδοφόρο αποτέλεσμα. Τα Draw No Bet προσφέρουν καλύτερες αποδόσεις, όμως πολύ συχνά το στοίχημα ακυρώνεται και επιστρέφεται λόγω ισόπαλου αποτελέσματος.

 

Η μεθοδολογία

Αναζητήσαμε και βρήκαμε μια ωραία ανάλυση αυτών των δύο αγορών. Η ανάλυση αυτή αφορά τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της περιόδου 2012/2013 και όλα τα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν σε αυτά με τις αποδόσεις της στοιχηματικής εταιρίας Bet365. Έγινε λοιπόν υπολογισμός των κερδών ξεχωριστά σε Διπλή Ευκαιρία και σε Draw No Bet. Προφανώς οι όροι που αφορούν τα χαμένα στοιχήματα είναι ίδιοι (πχ. Σε περίπτωση νίκης των φιλοξενούμενων και τα δύο στοιχήματα χάνουν), συνεπώς τα χαμένα στοιχήματα δεν ελήφθησαν υπόψιν. Έτσι ο υπολογισμός των κερδών για στοιχήματα 1X και Draw No Bet γηπεδούχου περιλάμβανε όλους τους αγώνες που ολοκληρώθηκαν με νίκη των γηπεδούχων ή ισοπαλία και ο υπολογισμός των Χ2 και Draw No Bet φιλοξενούμενων περιελάμβανε στοιχήματα στους αγώνες που ολοκληρώθηκαν με εκτός έδρας νίκη ή ισοπαλία.

 

Τα αποτελέσματα

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κερδοφορία των δύο αυτών αγορών εξαρτάται από τον αριθμό των ισοπαλιών – υψηλότερη συχνότητα ισοπαλιών σημαίνει μεγαλύτερη κερδοφορία των στοιχημάτων Διπλής Ευκαιρίας και χαμηλότερη συχνότητα ισοπαλιών συνεπάγεται μεγαλύτερη κερδοφορία των στοιχημάτων Διπλής Ευκαιρίας. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, αποδείχθηκε ότι στα πρωταθλήματα όπου οι ισοπαλίες συμβαίνουν σε περισσότερο από 28% των αγώνων, τα στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας είναι πιο κερδοφόρα από τα Draw No Bet, ενώ στα πρωταθλήματα με συχνότητα ισοπαλιών χαμηλότερη από 28% συμβαίνει το αντίθετο.

Οι εξαιρέσεις ήταν το πορτογαλικό και το ολλανδικό πρωτάθλημα, όπου τα στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας ήταν πιο κερδοφόρα, παρά την χαμηλή συχνότητα των ισοπαλιών. Ενδεχομένως μια εξήγηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα είναι ότι η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν μικρότερο αριθμό αγώνων και συνεπώς το δείγμα ίσως να μην είναι επαρκές, ενώ στην Ολλανδία καταγράφεται ο μεγαλύτερος μέσος όρος γκολ ανά αγώνα, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα οι αποδόσεις για τις ισοπαλίες να είναι υψηλότερες από άλλα πρωταθλήματα, κάτι που έχει επίδραση και στις δύο αγορές. Όμως, από τη στιγμή που τα στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας κερδίζουν πιο συχνά από τα Draw No Bet, η αύξηση των αποδόσεων ευνοεί τα στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας. Συνεπώς λοιπόν, με εξαίρεση τα δύο συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (Πορτογαλίας και Ολλανδίας) μια συχνότητα 28% αποτελεί το όριο ανάμεσα στην κερδοφορία των στοιχημάτων Διπλής Ευκαιρίας και Draw No Bet.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνεται στη δεύτερη στήλη ο όρος ανάμεσα σε στοιχήματα Διπλής Ευκαιρίας προς Draw No Bet ανά πρωτάθλημα και το ποσοστό των ισοπαλιών.

DC-DNB_table_simple

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.