Σε Meridianbet και Betfair οι νέες άδειες στην Κύπρο

Αυξημένες σε αριθμό κατά δύο θα είναι πλέον οι στοιχηματικές εταιρίες του διαδικτύου που δραστηριοποιούνται στην αγορά της Κύπρου, μετά την εξασφάλιση νόμιμων αδειών από δύο ακόμη εταιρίες του χώρου των τυχερών παιχνιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Στοιχηματική Αρχή (ΕΑΣ) της Κύπρου προχώρησε στην έκδοση δύο νέων ηλεκτρονικών αδειών στην Betfair και στη Meridianbet, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των αδειών στο νησί και τις επιλογές των παικτών του στοιχήματος, οι οποίες αυξάνονται με την προσθήκη δύο πολύ μεγάλων και αξιόπιστων εταιριών.

Πιο συγκεκριμένα μιλάμε για δύο αγγλικές στοιχηματικές εταιρίες που μαζί με Bet365, Bet On Alfa και Stoiximan, συμπληρώνουν το «παζλ» των αδειών στην Κύπρο. Οι παραπάνω εταιρίες διαθέτουν πλήρη άδεια λειτουργείας, ενώ υπάρχουν και 8 μεταβατικές άδειες στοιχήματος που έχουν χορηγηθεί σε εταιρίες που λειτοργούν υπό την άδεια της GVC Holdings (Sportingbet) και Tain-powered (Winmasters).

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι αντίστοιχα όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με την ΕΕΕΠ, και η κυπριακή ΕΑΣ έχει δημιουργήσει τη δική της λίστα με μη αδειοδοτημένες στοιχηματικές επιχειρήσεις που λειτουργούν στο διαδίκτυο. Μάλιστα η κυπριακή λίστα είναι υπερδιπλάσια εκείνης της ΕΕΕΠ, καθώς περιλαμβάνει περί τα 2.500 domains. Οι περισσότερες από τις εταιρίες που περιλαμβάνονται στη λίστα προσφέρουν υπηρεσίες καζίνο και πόκερ, που εξακολουθούν να απαγορεύονται ρητά, σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία τα τελευταία 5 χρόνια, όταν έγινε η σχετική ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο. Συνεπώς η πρόσβαση στις εταιρίες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα έχει απαγορευτεί από τους παρόχους διαδικτύου στην Κύπρο και οι Κύπριοι παίκτες, όπως συμβαίνει και με τους Έλληνες παίκτες, δεν έχουν πρόσβαση στις ιστοσελίδες της μαύρης λίστας.

Φορολογικά, οι στοιχηματικές εταιρίες που εξασφαλίζουν άδεια λειτουργίας από το κυπριακό κράτος, καλούνται να καταβάλουν φορολογία ύψους 13% των εσόδων τους. Παράλληλα η άδεια λειτουργίας διάρκειας 2 ετών προσφέρεται έναντι του ποσού των 45.000 ευρώ, αν και είναι απαραίτητη η ύπαρξη αποθεματικού κεφαλαίου ύψους 500.000 ευρώ πριν προχωρήσει η διαδικασία.

Όσον αφορά τέλος τον ΟΠΑΠ, οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Οργανισμό δεν είναι οι καλύτερες, γεγονός που έχει οδηγήσει την κυβέρνηση της Κύπρου να «παγώσει» το ζήτημα έκδοσης αδειών πρακτορείων στο νησί. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε την πραγματοποποίηση αστυνομική έρευνας σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με αφορμή την άρνηση του Οργανισμού να παραδώσει τα οικονομικά του στοιχεία που του ζητήθηκαν. Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, υπάρχουν υποψίες πως ο οργανισμός δεν είναι συνεπής όσον αφορά τις φορολογικές του υποχρεώσεις.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Απρίλιος 18, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.