Ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ζητά η ΕΕΕΠ

stergiotisΣωρεία προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με το προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα επισημαίνει μέσο του προέδρου της κ. Αντώνη Στεργιώτη η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Ο κος Στεργιώτης παραβρέθηκε πριν από λίγο καιρό σε ημερίδα με θέμα τα τυχερά παιχνίδια, την οποία διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής στον λόγο του εξέφρασε την ανάγκη για άμεση ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, αναφέροντας ότι στη χώρα μας οι συνθήκες για τη ρύθμιση αυτή όχι απλά έχουν ωριμάσει, αλλά πλέον έχουν σαπίσει. Παράλληλα σημείωσε ότι η ΕΕΕΠ είναι απόλυτα έτοιμη να προχωρήσει στη διαδικασία αδειοδότησης των στοιχηματικών εταιριών, η οποία θα βοηθήσει σημαντικά από οικονομική άποψη το ελληνικό Δημόσιο, ενώ παράλληλα θα προστατευτούν και οι καταναλωτές.

 

Γκρίζες ζώνες και αδυναμίες της ΕΕΕΠ

Όπως τόνισε ο κος Στεργιώτης, ο νόμος 4002/11, ο οποίος περιέχει τις διατάξεις προσωρινής αδειοδότησης των εταιριών αθλητικού στοιχήματος δημιουργήθηκε με σκοπό την πάταξη του παράνομου τζόγου, κάτι το οποίο όπως ανέφερε επιτεύχθηκε σε ένα βαθμό, όμως παράλληλα κατάφερε να δημιουργήσει και μια μεγάλη γκρίζα ζώνη στον τομέα. Ανέφερε μάλιστα ότι μεταβατική περίοδος τεσσάρων ετών δεν είναι μεταβατική περίοδος αλλά την χαρακτήρισε κοροϊδία, τονίζοντας ότι πλέον έχει παγιωθεί μια κατάσταση που ισχύει μόνο στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «καρκίνωμα».

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ επεσήμανε επίσης τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη λειτουργία της η Επιτροπή, αναφέροντας ότι η ΕΕΕΠ δεν έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί ελέγχους στις στοιχηματικές εταιρίες και επιπλέον δεν μπορεί να επέμβει ακόμη και σε περιπτώσεις που υπάρχουν ξεκάθαρες παραβάσεις και παρανομίες. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει περίπτωση κακουργήματος για το οποίο έχει εκδοθεί δικογραφία, ωστόσο η ΕΕΕΠ δεν είναι σε θέση από την πλευρά της να προχωρήσει σε οποιασδήποτε μορφής παρέμβαση.

 

Άμεση προώθηση των αδειοδοτήσεων

Κλείνοντας την παρέμβασή του στην ημερίδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο κος Στεργιώτης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξουν άμεσα αδειοδοτήσεις, χωρίς νέες καθυστερήσεις. Ανέφερε μάλιστα ότι εφόσον πάρει εντολή από την κυβέρνηση, η Επιτροπή είναι σε θέση να διευθετήσει το ζήτημα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ολοκληρώνοντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες. Όπως είπε, η αγορά των τυχερών παιχνιδιών θεωρείται η μεγαλύτερη του μέλλοντος, καθώς όπως τόνισε, τα ποσοστά ανάπτυξης του συγκεκριμένου κλάδου διαμορφώνονται σε διψήφια νούμερα. Αυτό είπε, θα πρέπει να το κατανοήσει το ελληνικό Δημόσιο, προωθώντας με πιο έντονο ρυθμό και σταθερά βήματα τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ρύθμισης της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.