Προχωρά η συγχώνευση Paddy Power – Betfair

Θετική ήταν η απόφαση των μετόχων της στοιχηματικής εταιρίας Paddy Power αναφορικά με τη δρομολογούμενη συγχώνευση της εταιρίας με έναν ακόμη τεράστιο «κολοσσό» του διαδικτυακού στοιχήματος και πρωτοπόρο στον τομέα των ανταλλακτηρίων στοιχήματος, την Betfair.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συνέλευση και ψηφοφορία των μετόχων της Ιρλανδικής εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, η οποία έλαβε χώρα στα γραφεία της Paddy Power στο Δουβλίνο, επικυρώθηκε η συμφωνία και δρομολογήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας, πολύ σύντομα μάλιστα, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2016.

Νωρίτερα μέσα στο 2015 οι δύο εταιρίες είχαν ανακοινώσει ότι τα συμβούλιά τους είχαν φτάσει σε κοινά αποδεκτή συμφωνία συνολικού οικονομικού ύψους 6 δισεκατομμυρίων αγγλικών λιρών (8,16 δισεκατομμύρια ευρώ). Η νέα, ενοποιημένη επιχείρηση θα έχει πλέον με τη νέα της μορφή την επωνυμία Paddy Power Betfair και θα αποτελέσει ουσιαστικά μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου του στοιχήματος, εντός και εκτός διαδικτύου.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας οι μέτοχοι της Paddy Power θα κατέχουν το 52% της νέας εταιρίας και εκείνοι της Betfair το υπόλοιπο 48%, ενώ οι μέτοχοι της πρώτης θα μοιραστούν επίσης ένα χρηματικό μέρισμα συνολικής αξίας 80 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Οι αλλαγές

Όπως ανακοινώθηκε τα κεντρικά γραφεία της Paddy Power Betfair θα βρίσκονται στο Δουβλίνο, ωστόσο η εταιρία θα διαθέτει σημαντικές υλικές υποδομές, τόσο στην Ιρλανδία, όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Breon Corcoran, ο οποίος επί του παρόντος είναι Γενικός Διευθυντής της Betfair θα διατηρήσει το πόστο του στη νέα εταιρία, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τον ρόλο του Εκτελεστικού Διευθυντή.

Η συμφωνία προβλέπει ουσιαστικά τη συγχώνευση 336 πρακτορείων της Paddy Power στο ηνωμένο Βασίλειο και 252 στην Ιρλανδία, με το διαδικτυακό ανταλλακτήριο στοιχημάτων της Betfair, σε έναν επιχειρηματικό σχηματισμό που θα επιχειρήσει, με πολύ καλές πιθανότητες, να κυριαρχήσει πλέον και στους δύο τομείς. Υπολογίζεται ότι περίπου το 80% των ετήσιων εσόδων θα προέρχεται πάντως από το διαδίκτυο, απ’ όπου προσφέρονται στοιχηματικές υπηρεσίες σε 100 χώρες του πλανήτη.

paddy

 

Το προφίλ των εταιριών

Η Paddy Power ιδρύθηκε το 1988 μετά τη συνένωση μικρότερων τοπικών στοιχηματικών εταιριών στην Ιρλανδία και αργότερα πέρασε τα σύνορα και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έγινε μια από τις κυριότερες στοιχηματικές εταιρίες με φυσική παρουσία στο νησί (πρακτορεία).

Από την πλευρά της η Betfair ιδρύθηκε το 1999, έχοντας ψηφιακή υπόσταση μόνο στο διαδίκτυο. Υπήρξε πρωτοπόρος στην αγορά του στοιχήματος δημιουργώντας το πρώτο ανταλλακτήριο στοιχημάτων, που παραμένει το σημαντικότερο και μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στο internet, φέρνοντας πραγματικά μια επανάσταση στον τομέα.

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.