Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των στημένων παιχνιδιών από τον ESSA

fixingΈνα σχέδιο-πρόγραμμα που σκοπό έχει την αντιμετώπιση των στημένων αθλητικών γεγονότων στην Ευρώπη και μετέπειτα και στον υπόλοιπο κόσμο προωθεί αυτή την περίοδο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ESSA, ο οποίος έχει αναλάβει την προάσπιση την ακεραιότητας των ευρωπαϊκών αθλητικών γεγονότων. Ο διεθνής αυτός οργανισμός αναζητά στημένους αγώνες με σκοπό το κέρδος από το στοίχημα και αναλαμβάνει δράση προκειμένου να αποκαλύπτει ύποπτες υποθέσεις και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπισή του προβλήματος.

Το υπό ανάπτυξη πρόγραμμα του ESSA έχει την ονομασία Kick Crime Out of Sport (KCOOS). Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ επικεφαλής θα βρίσκεται όταν αυτό ξεκινήσει το ίδιο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί ότι στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν επίσης εκτός φυσικά από τον ESSA, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ιντερπόλ, αλλά και οι ρυθμιστικές αρχές τυχερών παιγνίων Γαλλίας και Ηνωμένου Βασιλείου, που επιλέχθηκαν για τον σκοπό αυτόν ως οι πλέον έμπειρες στο ζήτημα των στημένων αθλητικών αγώνων.

 

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος

Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από τον οργανισμό ESSA, το εν λόγω πρόγραμμα θα έχει 18μηνη διάρκεια κατά την οποία θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στημένοι αγώνες σε εθνικά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις όλων των αθλημάτων. Αυτό θα γίνει με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων, όπως είναι για παράδειγμα το Εγχειρίδιο Καλών Πρακτικών (Handbook on Good Practices). Παράλληλα με τη διαδικασία αυτή, αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια να πραγματοποιηθούν επίσης πλήθος εκδηλώσεων σε όλο τον πλανήτη, που σκοπό θα έχουν κυρίως τη συλλογή πληροφορίων προκειμένου να προχωρήσουμε όταν κριθεί απαραίτητο στο επόμενο βήμα, το οποίο δεν είναι άλλο από τη δημιουργία νέας, επικαιροποιημένης και εξειδικευμένης νομοθεσίας, αλλά και εργαλείων που θα αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα των στημένων αγώνων.

Ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς Οργανισμού ανέφερε σε δηλώσεις του πριν από λίγο καιρό ότι το πρόγραμμα “Kick Crime Out od Sport” αποτελεί πραγματικά ένα ορόσημο για τον Οργανισμό ESSA, καθώς θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ακόμη πιο αποτελεσματικών μοντέλων και εργαλείων για την αντιμετώπιση των στημένων αθλητικών γεγονότων. Φρόντισε επίσης να προσθέσει ότι πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη φορά που υπάρχει μια διεθνώς συντονισμένη συνεργασία αρχών και οργανισμών, υπό την καθοδήγηση του ESSA, καθώς επίσης και τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα απ’ όλους να εκδιωχθούν οριστικά οι εγκληματίες εκτός του αθλητισμού, μην κρύβοντας ταυτόχρονα την προσωπική του εκτίμησή ότι μιλάμε για ένα ρεαλιστικό σενάριο, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα στα επόμενα χρόνια.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

 

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.