Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο γκολ ενός αγώνα στο ποδόσφαιρο;

Έχουμε αναφέρει ξανά στο παρελθόν πως λόγω της χαμηλής φύσης των σκορ στο ποδόσφαιρο, το κάθε γκολ που επιτυγχάνεται είναι πολύ σημαντικό. Μόλις μάλιστα μπει το πρώτο γκολ, τότε η έκβαση του αγώνα είναι πολύ πιο εύκολο να προβλεφθεί. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, με ποιον τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα του έχουμε στη διάθεσή μας, ώστε να προβλέψουμε τι θα γίνει στον αγώνα από τη στιγμή που θα μπει το πρώτο γκολ.

Τα live παιχνίδια στο ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλή στους παίκτες του στοιχήματος, κυρίως γιατί τους επιτρέπουν να κερδίσουν χρήματα σε αγώνες για τους οποίους γνωρίζουν πληροφορίες από πριν. Το πιο σημαντικό γεγονός στο ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα η επίτευξη κάποιου γκολ και με τη χρήση στατιστικών δεδομένων μπορούμε να εκτιμήσουμε την πιθανότητα μια ομάδα που βρίσκεται μπροστά ή πίσω στο σκορ μετά το πρώτο γκολ, να κερδίσει το ματς προκειμένου να ποντάρουμε αντίστοιχα.

Πόσο συχνά κερδίζει μία ομάδα αφού σκοράρει το πρώτο της γκολ;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά σεζόν της αγγλικής Premier League, η ομάδα που σκόραρε το πρώτο γκολ του αγώνα, επικράτησε τελικά στο 69% των περιπτώσεων, με την ισοπαλία αντίστοιχα να συμβαίνει στο 19% των περιπτώσεων και το να γίνει η ανατροπή και να κερδίσει τελικά η αντίπαλη ομάδα να φτάνει ποσοστιαία το 12%. Φυσικά, δεν είναι όλες οι ομάδες ίσες και όταν χωρίσουμε τον βαθμολογικό πίνακα σε 5 ζώνες, τα ποσοστά νικών, ισοπαλιών και ηττών ποικίλουν.

Εάν μία ομάδα της πρώτης τετράδας πάρει το προβάδισμα στο σκορ, τότε στατιστικά κερδίζει στα 4 από τα 5 παιχνίδια και αντίστοιχα στις 4 ομάδες που βρίσκονται στο τέλος της βαθμολογίας, η νίκη έρχεται σε ποσοστό οριακά άνω του 50%.

Αντίθετα τώρα, μια ομάδα της πρώτης τετράδας χάνει μόνο σε ποσοστό 6,1% όταν βρεθεί να προηγείται στο σκορ και οι τελευταίες 4 ομάδες κερδίζουν μόνο με ποσοστό 6,4% όταν δέχονται το πρώτο γκολ του αγώνα. Με αυτές τις πληροφορίες, οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να εκτιμήσουν την πιθανότητα μία ομάδα να κερδίσει, να έρθει ισοπαλία ή να χάσει, με βάση τους σκόρερς του πρώτου γκολ.

Σύγκριση αποδόσεων και πιθανοτήτων μετά το πρώτο γκολ

Οι αποδόσεις που προσφέρονται στο ζωντανό στοίχημα στο ποδόσφαιρο αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με κατάσταση, γι’ αυτό σας δούμε λίγο καλύτερα τι συναίνει την περίοδο 2015/16 στην αγγλική Premier League. Εάν συγκρίνουμε τις αποδόσεις κάποιας στοιχηματικής εταιρίας με χαμηλή γκανιότα, οι οποίες ακολουθούν το πρώτο γκολ του αγώνα, είμαστε σε θέση να συγκρίνουμε τις αποδόσεις αυτές με την πραγματική έκβαση του αγώνα. Έτσι, βλέπουμε πως στις επτά τελευταίες πλήρεις σεζόν της Premier League, μια ομάδα κατάφερε να γυρίσει το αποτέλεσμα από 1-0 ή 0-1 στο 12% των παιχνιδιών.

Αν δούμε τι συμβαίνει, θα διαπιστώσουμε πως οι μέσες αποδόσεις των 4 πρώτων βαθμολογικά ομάδων αφού προηγήθηκαν στο σκορ έδιναν 72% πιθανότητα νίκης, ωστόσο στην πραγματικότητα ήταν 75%, δηλαδή η διαφορά ήταν 3%.

Από την πλευρά του παίκτη του στοιχήματος, μπορούμε να δούμε με ποσοστιαίους όρους το πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα για να ποντάρει κανείς ήταν ομάδες στην 5-8 θέση του βαθμολογικού πίνακα, στο να χάσουν παρότι προηγήθηκαν πρώτες, καθώς η πιθανότητα η πραγματική συγκριτικά με τις αποδόσεις ήταν 5,9% μεγαλύτερη.

Η δυσκολία είναι να προβλέψει κανείς πότε θα συμβεί αυτό, καθώς συμβαίνει μόνο 6 φορές σε κάθε σεζόν. Με βάση αυτά, οι 4 από τις 6 φορές ήταν εκτός έδρας ματς και οι δύο εντός έδρας ήττες (και οι δύο για τη Σαουθάμπτον) ήταν κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Τσέλσι, συνεπώς κανένα από τα παραπάνω αποτελέσματα δεν ήταν απίθανο.

Άλλοι παράγοντες που πρέπει να έχουμε κατά νου

Υπάρχουν αναρίθμητες μεταβλητές στο ζωντανό στοίχημα, πράγμα που σημαίνει πως το να βασιζόμαστε στα στατιστικά αυτού του είδους είναι ένα σύστημα που παρουσιάζει προβλήματα. Οι σημαντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν αν η πλευρά που σκοράρει πρώτη παίζει εντός ή εκτός έδρας, σε ποιο σημείο του αγώνα επιτυγχάνεται το πρώτο γκολ και τα κίνητρα των ομάδων, καθώς όσο η χρονιά ολοκληρώνεται, υπάρχουν ομάδες που παίρνουν μεγαλύτερα ή μικρότερα ρίσκα.

Όπως συμβαίνει με κάθε στοίχημα. Θα υπάρξουν πολλές φορές τυχαίες εξαιρέσεις και παράγοντες που δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δούμε πότε η κάθε ομάδα σκοράρει και δέχεται γκολ. Η Σάντερλαντ σκόραρε τα περισσότερά της γκολ στα τελευταία 15 λεπτά των περυσινών τις αγώνων και η Κρίσταλ Πάλας δέχθηκε τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό την ίδια αυτή χρονική περίοδο.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.