Πόσο σημαντικοί για μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι οι πρώτοι 6 αγώνες της κάθε σεζόν;

Κάθε παιχνίδι στο ποδόσφαιρο αξίζει έως 3 βαθμούς, αλλά αυτοί οι βαθμοί ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται ως «σημαντικοί» από κάποιους ή «πολύτιμοι» από άλλους. Είναι αυτό αλήθεια;

Έχει σημασία πότε ακριβώς οι ομάδες κερδίζουν τους βαθμούς σε μία σεζόν; Διαβάστε προκειμένου να μάθετε πόσο σημαντικά είναι τα πρώτα έξι παιχνίδια μια σεζόν στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι στο ποδόσφαιρο για τους οποίους μια νίκη μπορεί να είναι πιο σημαντική από άλλες. Όταν μιλάμε για ομάδες που βρίσκονται πολύ κοντά βαθμολογικά σε ένα πρωτάθλημα, συχνά μιλάμε για «εξάποντο». Αυτό σημαίνει γιατί η μία ομάδα κερδίζει τους 3 βαθμούς και η άλλη χάνει τους 3 βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει.

Φυσικά, καμία νίκη δεν αξίζει περισσότερο από κάποια άλλη, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά χρησιμοποιούμε αυτή την έκφραση. Ωστόσο, αναλύοντας την απόδοση των ομάδων στα πρώτα 6 παιχνίδια της κάθε αγωνιστικής περιόδου, μπορούμε να δούμε ποια είναι η επίδρασή τους γενικότερα στη συνολική θέση στο πρωτάθλημα και εάν αυτοί οι 6 πρώτοι αγώνες είναι οι πιο σημαντικοί της σεζόν.

 

Τί μαθαίνουμε από τους πρώτους 6 αγώνες;

Οι 6 αγώνες αποτελούν ένα μικρό δείγμα της σεζόν, ωστόσο μας δίνουν σίγουρα μια καλύτερη εικόνα απ’ ότι ένας μόνος αγώνας. Χρησιμοποιώντας την αγγλική Premier League ως παράδειγμα, όπως συνηθίζουμε στις περιπτώσεις αυτές, οι αγώνες προγραμματίζονται στην τύχη και μπορούμε να τους χωρίσουμε σε πέντε τμήματα, πράγμα που σημαίνει πως τους πρώτους έξι αγώνες η κάθε ομάδα συνήθως παίζει 3 εντός έδρας και 3 εκτός έδρας αγώνες.

Η νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος της Premier League ήταν εκτός της πρώτης τετράδας μετά την πραγματοποίηση των 6 πρώτων αγωνιστικών από την περίοδο 1995/96 έως σήμερα.

Στην αρχή της περιόδου υπάρχουν πολλοί παίκτες του στοιχήματος που υπολογίζουν αυτή την πληροφορία. Οι νέοι παίκτες, οι νέοι προπονητές και ακόμη και τα νέα γήπεδα έχουν επίδραση στη αγωνιστική απόδοση μιας ομάδας και μετά από 6 παιχνίδια, μπορούμε να δούμε εάν ο αντίκτυπος είναι θετικός ή αρνητικός. Τα πρώτα έξι παιχνίδια δίνουν επίσης στους παίκτες του στοιχήματος την ευκαιρία να εκτιμήσουν πως οι νέες ομάδες στην κατηγορία ενδεχομένως να αποδώσουν αγωνιστικά.

 

Ποιες ομάδες αποδίδουν καλύτερα τα πρώτα έξι παιχνίδια

Θα περίμενε κανείς πως οι ομάδες που τα πάνε καλά τα πρώτα έξι παιχνίδια της σεζόν θα πρέπει λογικά να βρίσκονται κοντά στην κορυφή στο τέλος της περιόδου όσον αφορά την Premier League.

Υπάρχουν ωστόσο παραδείγματα ομάδων που είχαν απόδοση υπεράνω των προσδοκιών στα πρώτα αυτά 6 παιχνίδια της περιόδου και που στη συνέχεια έχασαν αυτή τους την ορμή. Η πτώση της Άστον Βίλλα από την 6η θέση στην 17η την περίοδο 2014/15 αποτελεί ένα από αυτά τα παραδείγματα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η νικήτρια ομάδα της Premier League ήταν πάντα εκτός της πρώτης τετράδας μετά τα πρώτα έξι παιχνίδια, από την περίοδο 1995/96 μέχρι σήμερα που άρχισε να πραγματοποιείται το πρωτάθλημα με 38 αγωνιστικές στην Αγγλία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε από την 10η θέση στην 1η το 2002/03 και η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τον τίτλο βρίσκομενη αρχικά στην 7η θέση την περίοδο 2013/14.

 

 

Ποιες ομάδες δεν τα πάνε καλά στα πρώτα 6 παιχνίδια;

Ομοίως, οι ομάδες που κατακτούν πολλούς βαθμούς στα πρώτα 6 παιχνίδια της αγωνιστικής περιόδου, αυτές καταλήγουν συνήθως να βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία χωρίς πολλούς βαθμούς μετά από 6 παιχνίδια.

Τουλάχιστον μία ομάδα στις τελευταίες τρεις μετά από 6 παιχνίδια υποβιβάστηκε σε 21 από τις 22 σεζόν της Premier League.

Υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια στον κανόνα. Η Σαουθάμπτον ανέβηκε από την 16η θέση μετά από 6 παιχνίδια στην 6η θέση τη σεζόν 2015/16. Όμως το γεγονός πως τουλάχιστον μία από τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλά βαθμολογικά μετά από 6 παιχνίδια, υποβιβάστηκε στις 21 από τις 22 σεζόν δείχνει πόσο δύσκολο είναι να ανακάμψει μια ομάδα όταν κάνει ένα κακό ξεκίνημα.

Ενώ μια ομάδα στις που βρίσκεται στις τελευταίες 3 θέσεις της βαθμολογίας μετά τα πρώτα 6 παιχνίδια συνήθως υποβιβάζεται από την Premier League στην Championship, οι δύο από τις τρεις υποβιβάζονται επίσης σε τακτική βάση – αυτό συνέβη σε 10 από τους 22 σεζόν με 38 παιχνίδια, ενώ και οι τρεις ομάδες υποβιβάστηκαν σε μια περίπτωση, την αγωνιστική περίοδο 2006/07.

 

Μπορούν οι παίκτες του στοιχήματος να εκμεταλλευτούν αυτά τα δεδομένα;

Οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παραπάνω δεδομένα με διαφορετικούς τρόπους, όταν στοιχηματίζουν στην αγγλική Premier League. Οι μακροπρόθεσμες στοιχηματικές αγορές που αφορούν την πορεία των ομάδων αλλάζουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, ανάλογα με την πορεία των ομάδων και οι παίκτες μπορούν να αξιολογήσουν εάν οι αποδόσεις μια ομάδας είναι καλές ή κακές, αναλύοντας τις πιθανότητες που έχει για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Εναλλακτικά, τα πρώτα 6 παιχνίδια της σεζόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκτιμηθεί η πορεία των ομάδων και μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και στα αποτελέσματα μεμονωμένων αγώνων.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιούνιος 22, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.