Πόσο επιτυχημένη είναι στατιστικά η παρουσία των αποκλεισμένων ομάδων του Champions League στο Europa League;

cupsΌταν στοιχηματίζουμε σε αγώνες του Europa League είναι σημαντικό να δούμε ποιες ομάδες της διοργάνωσης προέρχονται από το Champions League, ως αποκλεισμένες ομάδες στην Τρίτη θέση του κάθε ομίλου. Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο επιτυχημένες είναι αυτές οι ομάδες στη δεύτερη σε σπουδαιότητα ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του Europa League; Θα σας βοηθήσουμε εμείς.

 

Γύρος των 32 και των 16

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίκτες του στοιχήματος στη φάση των 32 του Europa League είναι το κατά πόσο οι ομάδες του Champions League που συνεχίζουν εκεί έχουν κάποιο κίνητρο για την πρόκρισή τους.

Οι αποκλεισμένες ομάδες από το Champions League σε αυτή τη φάση αποτελούν το 25% του συνολικού αριθμού των ομάδων (8 από τις 32). Αν μελετήσουμε την προϊστορία θα δούμε ότι οι μισές από αυτές, δηλαδή οι 4 περίπου (ποσοστό 54,8%), θα μπορέσαν να περάσουν στην επόμενη φάση του Europa League. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς γενικά οι ομάδες του Champions League θεωρούνται ισχυρότερες από τις αντιπάλους τους που παίζουν απευθείας στο Europa League. Ωστόσο και πάλι, ποσοστό 45,2% δεν τα καταφέρνει να προκριθεί.

Αν το δούμε ρεαλιστικά, το ποσοστό των ομάδων του Champions League που αποκλείεται στη φάση των 32 του Europa League είναι κάπως υψηλό. Αυτό σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες τη διοργάνωση. Έχοντας αποκλειστεί από το γεμάτο πρεστίζ και χρήματα Champions League, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά το Europa League και πολλές από αυτές τις ομάδες δίνουν πολύ μεγαλύτερη σημασία στο εθνικό τους πρωτάθλημα. Ενδεχομένως επίσης ορισμένες ομάδες να μεταφέρουν μια νοοτροπία ηττημένου αν δεν τα έχουν πάει καλά στο Champions League.

Έτσι λοιπόν ενώ περίπου οι μισές ομάδες του Champions League περνούν στη φάση των 16 και πάλι περίπου οι μισές (1,92 ομάδες στις 4) αποκλείονται στους 16 της διοργάνωσης.

 

Προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί

Ποτέ τα 15 τελευταία χρόνια δεν έχουν αποκλειστεί όλες οι ομάδες του Champions League πριν τον προημιτελικό του Europa League. Αντίθετα, όταν οι ομάδες αυτές φτάνουν στους προημιτελικούς, αρχίζουν να έχουν πιο σταθερή και δυναμική απόδοση με μία ακόμη (1,08 για την ακρίβεια) να μην καταφέρνει να φτάσει στους ημιτελικούς.

Με εξαίρεση τη σεζόν 2002/03 τουλάχιστον μια ομάδα από τις 8 των προημιτελικών του Europa League προέρχεται από το Champions League μετά τον αποκλεισμό της εκεί στη φάση των ομίλων.

Κατά μέσο όρο κάποια ομάδα του Champions League φτάνει στον τελικό κάθε χρόνο σε ποσοστό 38%. Από τη στιγμή που μια τέτοια ομάδα θα φτάσει στον τελικό δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι τελικά θα κερδίσει τον μεγάλο αγώνα και το τρόπαιο. Στο σημείο αυτό αφήστε τα στατιστικά και ακολουθήστε το ένστικτό σας στοιχηματικά

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.