Πως να φτιάξετε το δικό σας προγνωστικό μοντέλο

bettingmodelΗ δημιουργία ενός προγνωστικού μοντέλου στο στοίχημα είναι δύσκολη υπόθεση. Μπορεί να σημαίνει ατελείωτες ώρες εισαγωγής δεδομένων, ταξινόμηση στατιστικών αρχείων, δημιουργία βάσεων δεδομένων, δοκιμές, πιο πολλές δοκιμές και ακόμη περισσότερες δοκιμές… Όλα αυτά με καμία υπόσχεση και διαβεβαίωση ότι τελικά θα «σπάσετε» τον κρυμμένο κώδικα. Ένα αποτελεσματικό προγνωστικό μοντέλο θέλει χρόνο, αφοσίωση, «κοφτερό» μυαλό και επιμονή. Εμείς από την πλευρά μας θα σας δώσουμε κάποιες βασικές συμβουλές για το πώς να ξεκινήσετε.

 

Κατανοώντας τον στόχο

Θα μένατε έκπληκτοι αν βλέπατε πόσος κόσμος χάνει τον στόχο του και δεν κατανοεί τι στοιχηματικό μοντέλο προσπαθεί να δημιουργήσει. Ένα προγνωστικό μοντέλο προσπαθεί να αξιολογήσει την τρέχουσα φόρμα μιας ομάδας ή αθλητή, μέσω σύγκρισης με τον αντίπαλο προκειμένου να γίνει κάποια εκτίμηση για την πιθανότερη έκβαση του αγώνα. Αυτό βασικά που προσπαθείτε να κάνετε με ένα τέτοιο μοντέλο είναι να δημιουργήσετε ένα ανεξάρτητο σημείο αναφοράς, με βάση το οποίο θα μπορείτε να αξιολογείτε την πιθανότητα όλων των αποτελεσμάτων σε κάποιον αγώνα. Ιδανικά, θα θέλατε το μοντέλο σας να μπορεί να αναγνωρίζει στοιχήματα με “value”. Μόλις ολοκληρώσετε το μοντέλο σας θα μείνετε έκπληκτοι από το πόσο συχνά θα μπορεί να σας υποδεικνύει “value bets”.

 

Μάθετε θεωρία πιθανοτήτων

Ίσως το θεωρήσετε δύσκολο ή κουραστικό, αλλά είναι σίγουρα απαραίτητο να μελετήσετε τη θεωρία των πιθανοτήτων. Επιπλέον, όσο περισσότερο διαβάζετε και κατανοείτε τη θεωρία των πιθανοτήτων, τόσο πιο επινοητικοί θα είστε με το μοντέλο σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα βασικό αριθμητικό μοντέλο, αλλά δεν θα είναι σίγουρα το τρομερό εκείνο μοντέλο που είχατε φανταστεί ότι θα κάνει «σκόνη» τις στοιχηματικές εταιρίες.

 

Μάθετε να χειρίζεστε λογιστικά φύλλα

Δεν θα χρειαστεί να είστε προγραμματιστής για να αναπτύξετε ένα μοντέλο, αλλά όσο περισσότερα γνωρίζετε για τα λογιστικά φύλλα πχ. του Excel, τόσο καλύτερες θα είναι οι δοκιμές και η ανάλυσή σας. Πάνω απ’ όλα, τόσο λιγότερο χρόνο θα χρειαστεί να αφιερώσετε στη διαδικασία.

 

Γνωρίστε το άθλημα και τις αγορές

Εάν ξεκινάτε με το πρώτο σας μοντέλο θα σας συνιστούσαμε να ξεκινήσετε όχι μόνο με ένα άθλημα που γνωρίζετε καλά, αλλά ακόμη και με ένα πρωτάθλημα το οποίο ξέρετε. Μάθετε τα πάντα για το άθλημα, το πρωτάθλημα και τις στοιχηματικές αγορές που προσφέρονται σε αυτό.

 

Περιορισμοί αγοράς

Θα πρέπει να έχετε επίσης κατά νου τα όρια της κάθε στοιχηματικής εταιρίας. Το ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να ποντάρετε σε ένα συγκεκριμένο πρωτάθλημα ή τύπο στοιχήματος θα πρέπει να δείτε αν είναι εφικτό από την αρχή. Μπορεί να δημιουργήσετε ένα τρομερό μοντέλο που να αφορά τη 2η κατηγορία ποδοσφαίρου της Πολωνίας, αλλά είστε σίγουροι ότι οι στοιχηματικές εταιρίες θα σας επιτρέψουν να ποντάρετε τα ποσά που θέλετε με τη συχνότητα που θέλετε; Συνιστούμε γενικά να μην ασχοληθείτε με λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα γιατί οι στοιχηματικές εταιρίες είναι πιο «ευαίσθητες» σε αυτά και θα σπεύσουν από νωρίς να περιορίσουν τα πονταρίσματά σας εάν αντιληφθούν ότι έχετε μια βαθύτερη γνώση και επιτυχία αυτά. Ούτως ή άλλως τα όρια σε αυτά τα πρωταθλήματα είναι χαμηλά εξ’ αρχής.

 

Τα δεδομένα

Το μοντέλο σας θα χρειαστεί δεδομένα. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον τελικά σκορ και ιδανικά πιο λεπτομερή στατιστικά που θα μπορέσετε να ενσωματώσετε σε έναν αλγόριθμο. Θα χρειαστείτε ιστορικά στοιχεία για τις αποδόσεις για να δοκιμάσετε το μοντέλο σας. Υπάρχουν αρκετές πηγές στατιστικών στοιχείων στο διαδίκτυο και κάποιες είναι δωρεάν, ενώ άλλες κοστίζουν αρκετά. Αξίζει να αφιερώσετε αρκετές ώρες σε αναζήτηση και θα δείτε ότι θα βρείτε τις καλύτερες πηγές σε μέρη που ενδεχομένως δεν φανταστήκατε ποτέ. Εάν ακολουθήσετε το δικό σας «μονοπάτι» με εισαγωγή των δικών σας στοιχείων, θα πρέπει να ξέρετε ότι είναι μια κουραστική, χρονοβόρα και μονότονη διαδικασία.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.