Πως να εντοπίσετε τα σφάλματα στα στοιχηματικά σας μοντέλα

modelΈχουμε μιλήσει στο παρελθόν σχετικά με τα στοιχηματικά προγνωστικά μοντέλα και πως να δημιουργήσετε ένα. Όποιο κι αν είναι το μοντέλο που θα χρησιμοποιήσετε, η πρόβλεψη δεν αποτελεί προφητεία, δίνει πιθανότητες στην πραγματοποίηση ενός γεγονότος και μπορεί να επηρεαστεί από σφάλματα, τα οποία θα πρέπει να γνωρίζουν οι παίκτες του στοιχήματος.

Ας το δούμε λίγο αλληγορικά στο σημείο αυτό. Σκεφτείτε τα παιχνίδια αντιστοίχισης σχημάτων που έχουν τα νήπια για να παίξουν, αυτά δηλαδή όπου περνούν το αντίστοιχο σχήμα μέσα από κάποια τρύπα. Το σωστό σχήμα αντιπροσωπεύει τη σωστή πρόγνωση, αλλά πέρα από τα σχήματα που έχουν τα νήπια στα χέρια τους, ο αριθμός των δυνατοτήτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

 

Επιλέγοντας το λάθος σχήμα/μοντέλο

Το πρώτο πιθανό λάθος που μπορεί να κάνει κανείς είναι να βάλει στην τρύπα το λάθος σχήμα. Ένα τρίγωνο μπορεί να χωρά να περάσει μέσα από ένα τετράγωνο εάν προσπαθήσεις λίγο περισσότερο ή ίσως αν είναι αρκετά μικρότερο, να μην περάσει καν, αλλά να κλείσει την τρύπα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα λάθος μοντέλα. Για παράδειγμα ενώ η κανονική κατανομή φαίνεται να ταιριάζει στην περίπτωση της διαφοράς των γκολ, μάλλον δεν είναι η καλύτερη μέθοδος πρόγνωσης των γκολ που σκοράρει η γηπεδούχος ομάδα.

Το μοντέλο αποτελεί μια απαραίτητη απλοποίηση ενός πραγματικού σεναρίου της ζωής και μπορεί να αποδειχθεί λανθασμένο.

 

Επιλέγοντας το λάθος μέγεθος/παράμετρο

Επιστρέφοντας στην αντιστοίχιση των σχημάτων, ενδέχεται να επιλέξουμε το σωστό σχήμα, αλλά όχι το σωστό μέγεθος. Για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουμε το λάθος μέγεθος του τετραγώνου.

Στο σενάριο της δημιουργίας ενός μοντέλου, αυτό είναι αντίστοιχο με τη χρήση λάθος παραμέτρων. Σκεφτείτε ότι προσπαθείτε να υπολογίσετε τον πιθανό αριθμό γκολ σε κάποιο συγκεκριμένο αγώνα. Μπορεί να χρησιμοποιήσετε την κατανομή Poisson που είναι σωστή σε αυτή την περίπτωση, αλλά αν για παράδειγμα μια ομάδα χάσει με 7-0 όπως έκανε στο περασμένο Copa America το Μεξικό, βγάζει εκτός τον μέσο όρο των γκολ κάνοντας την συγκεκριμένη παράμετρο άχρηστη. Σε αυτή την περίπτωση εξακολουθείτε να έχετε τον έλεγχο αλλά πρέπει να πάρετε μια απόφαση και περισσότερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην κανονική κατανομή.

 

Το σφάλμα επεξεργασίας

Τέλος, το σωστό σχήμα και μέγεθος μπορεί να τα έχουμε επιλέξει σωστά, αλλά το κάθε σχήμα μπορεί να έχει κάποια διακύμανση όσον αφορά το μέγεθος λόγω φθοράς και μικροδιαφορών στην παραγωγή τους.

Στο περιβάλλον της πρόγνωσης των αθλητικών γεγονότων, δεν μπορούμε να αντιγράψουμε το κάθε αποτέλεσμα. Εάν ο φετινός τελικός του Euro της Γαλλίας επαναληφθεί υπό τις ίδιες συνθήκες πολλές φορές, το αποτέλεσμα δεν θα δίνει πάντα νικήτρια την Πορτογαλία επί της Γαλλίας με σκορ 1-0, λόγω φυσικών διακυμάνσεων.

Ακόμη και αν επιλέξουμε ή δημιουργήσουμε το σωστό μοντέλο και σωστές παραμέτρου, υπάρχουν πάντα φυσικοί παράγοντες που επηρεάζουν τα αποτελέσματα (που είναι μετρήσιμοι). Οι καλύτερες προβλέψεις είναι διαθέσιμες όταν υπάρχουν διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα – γι’ αυτό πολλοί παίκτες του στοιχήματος προβλέπουν πιο εύκολα ένα την έκβαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα της Premier League, παρά ένα παιχνίδι του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

 

Συμπέρασμα

Οι στοιχηματικές εταιρίες και οι παίκτες κάνουν όλοι σφάλματα στις προβλέψεις τους – η δεξιότητα βρίσκεται στην κριτική ικανότητα του καθενός να εκμεταλλευτεί τα σφάλματα των άλλων.

Πέρα από την αναζήτηση πολύτιμων πληροφοριών και συμβουλών, οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να αναζητούν πάντα τις καλύτερες αποδόσεις ανάμεσα στις στοιχηματικές εταιρίες.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.