Πως να αξιολογήσετε έναν tipster στο στοίχημα πριν ξεκινήσετε να τον ακολουθείτε.

luckΠολλοί παίκτες του στοιχήματος προτιμούν να μην ασχοληθούν ουσιαστικά με την όλη διαδικασία εξεύρεσης των αγώνων στους οποίους θέλουν να ποντάρουν και αρκούνται στο να ακολουθούν έναν ή περισσότερους tipsters. Δυστυχώς είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς εάν το ρεκόρ κάποιου tipster δείχνει την ικανότητά του ή απλά ένα τυχερό σερί. Θα φροντίσουμε να σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές για το πως μπορείτε να αξιολογήσετε κάποιον tipster πριν αποφασίσετε να τον ακολουθήσετε τακτικά.

Για παράδειγμα ας πούμε ότι υπάρχει κάποιος tipster με 100% ρεκόρ επιτυχίας προβλέποντας τον νικητή σε αγώνες τένις με ίση πιθανότητα νίκης των δύο αθλητών – με κέρδος 50.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας. Εντυπωσιακό έτσι; Όχι αν πρόκειται στην πραγματικότητα για μια μαϊμού…

Ας πούμε ότι πραγματοποιούμε μια προσομοίωση με 10.000 tipsters στο τένις (μπορούν να είναι και μαϊμούδες δεν μας απασχολεί). Κάθε αγώνας έχει 50%-50% πιθανότητα να κερδίσει 10.000 ευρώ το χρόνο ή να χάσει 10.000 ευρώ το χρόνο. Κάθε tipster ο οποίος έχει μια χρονιά με απώλειες, αποκλείεται από τη συνέχεια.

Οι tipsters/μαϊμούδες κάνουν την πρόβλεψή τους απλά πατώντας ένα από τα δύο κουμπιά που τους δίνουμε. Εάν κάνουμε την προσομοίωση για έναν χρόνο, 5.000 tipsters θα έχουν κέρδος 10.000 ευρώ και άλλοι τόσοι θα έχουν απώλειες και θα αποκλειστούν. Τη δεύτερη χρονιά θα έχουμε 2.500 tipsters/μαϊμούδες με ένα τέλειο ρεκόρ και αν συνεχίσουμε έτσι τον πέμπτο χρόνο θα υπάρχουν 313 που στατιστικά θα έχουν καταφέρει να έχουν ακριβείς προβλέψεις και κέρδη 50.000 ευρώ.

 

Ο διαχωρισμός

Μην θεωρήσετε ως τραβηγμένο το παραπάνω παράδειγμα ως τραβηγμένο. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά συχνό στον χώρο του στοιχήματος. Υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την όλη διαδικασία; Το μέγεθος του αρχικού δείγματος έχει μεγάλη σημασία. Εάν δούμε απλά και μόνο τις νίκες και αγνοήσουμε όλες τις άλλες μαϊμούδες που δεν έχουν επιτυχία, τότε παίζουμε το παιχνίδι της τύχης. Με ένα μεγάλο δείγμα προβλέψεων, μπορούμε να απορρίψουμε πολλούς τυχερούς απλά και μόνο tipsters.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί ένα γεγονός. Στο παράδειγμα χρησιμοποιήσαμε μια περίπτωση 50-50% αλλά στην πραγματικότητα αυτό το σενάριο δεν υπάρχει, λόγω του κέρδους που πρέπει να έχουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Αν ξανακάνουμε την προσομοίωση που κάναμε υπολογίζοντας το κέρδος των στοιχηματικών εταιριών, τότε οι νικητές είναι πολύ λιγότεροι.

 

Πώς να υπολογίσετε με αριθμούς τις ικανότητες των tipsters

Ένας τρόπος που μπορεί να χρησιμοποποιήσει κανείς προκειμένου να υπολογίσει τις πραγματικές ικανότητες ενός παίκτη είναι να υπολογίσει την τετραγωνική ρίζα του συνολικού αριθμού επιλογών και να προσθέσει τον αριθμό αυτόν στο μισό του συνόλου των επιλογών.

Για παράδειγμα, εάν ένας tipster έχει 400 προβλέψεις, η τετραγωνική ρίζα είναι το 20 και αν προσθέσουμε τον αριθμό αυτόν στο μισό του 400, τότε έχουμε 220 θεωρητικές νίκες.

Εάν λοιπόν ο tipster έχει 20 επιτυχίες πάνω από τις 200, τότε κινείται άνω του μέσου όρου. Η πιθανότητα να συμβεί κατά τύχη αυτό σε tipsters που ποντάρουν σε αγορές 50-50% είναι 1 στις 40. Συνεπώς ένας παίκτης με 400 επιλογές και 220-180 επιτυχίες-αποτυχίες ή 60-40 στις 100 προβλέψεις αποτελεί μια καλή περίπτωση.

Χωρίς να ασχοληθείτε ιδιαίτερα με την στατιστική, θα μπορείτε να διαπιστώσετε γρήγορα ότι όσες περισσότερες προβλέψεις έχει κάνει ένας tipster, τόσο πιο εύκολο είναι να τον αξιολογήσουμε. Σε κάθε περίπτωση είναι πιο ασφαλές να ακολουθήσουμε κάποιον παίκτη σε χαμηλότερα ποσοστά νίκης αλλά με περισσότερες επιλογές.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.