Πως οι νέοι κανονισμοί επηρεάζουν την Premier League και τα άλλα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα;

yellowΜε την φετινή έναρξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων είχαμε ορισμένες δραστικές αλλαγές στους κανόνες του ποδοσφαίρου. Αυτοί οι νέοι κανόνες είναι δυνατό να αυξήσουν τον αριθμό των πέναλτι και των κίτρινων καρτών στους αγώνες, αλλά παράλληλα να μειώσουν τον αριθμό των κόκκινων καρτών κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ας δούμε μια πρώτη ανάλυση για το ποια μπορεί να είναι η πιθανή επίδραση παίρνοντας και πάλι σαν παράδειγμα το δημοφιλές πρωτάθλημα της αγγλικής Premier League.

Μετά από 18 μήνες συζητήσεων ανακοινώθηκαν περίπου 95 τροποποιήσεις στους κανόνες του ποδοσφαίρου, με τις πρώτες δοκιμές να έχουν γίνει ήδη από το καλοκαίρι στο Euro 2016. Οι περισσότερες από τις αλλαγές δεν έχουν άμεση επίδραση στον τρόπο παιχνιδιού, όμως υπάρχουν και μερικοί που έχουν. Πιο συγκεκριμένα:

 

Κράτημα στην περιοχή του πέναλτι

Με τον όρο «κράτημα» εννοούμε τόσο τη φανέλα αλλά και την παρεμπόδιση του ποδοσφαιριστή – πρόκειται για έναν κανόνα που εφαρμόζεται πολύ ενεργά στην Premier League. Το ζήτημα είναι τι συμβαίνει όταν οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην περιοχή του πέναλτι.

Μέχρι στιγμής φέτος στην Premier League είχαμε 31 πέναλτι. Τα 6 από αυτά δόθηκαν για «κράτημα». Είναι καλό οι παίκτες που ασχολούνται με το ποντάρισμα στα πέναλτι να το έχουν υπόψη, καθώς υπάρχει στατιστική αύξηση και στον καταλογισμό των πέναλτι αλλά και στα γκολ. Παρότι δεν μιλάμε για καμιά τεράστια αύξηση, εάν οι διαιτητές συνεχίσουν να εφαρμόζουν με αυτόν τον τρόπο τον κανονισμό, φαίνεται ότι θα έχουμε 25 επιπλέον πέναλτι αυτή τη σεζόν. Η εκτίμηση δηλαδή είναι για 131 πέναλτι συνολικά που θα είναι 25 περισσότερα από τα 106 της σεζόν 2009/10 που μέχρι στιγμής αποτελούν το ρεκόρ του πρωταθλήματος.

 

Κανόνας τιμωρίας σε προφανή θέση για γκολ

Μέχρι και την περασμένη σεζόν, η τιμωρία για φάουλ από προφανή θέση για γκολ ήταν η κόκκινη κάρτα, που οδηγούσε σε 3 αγωνιστικές τιμωρία για τον παίκτη που έκανε το παράπτωμα. Ωστόσο ο κανονισμός αυτός έχει πλέον αλλάξει. Η αλλαγή αυτή μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες κόκκινες κάρτες στο σύνολο της σεζόν.

Σε περιπτώσεις που το φάουλ δεν γίνεται με πρόθεση – κατά την άποψη πάντα του διαιτητή – ο παίκτης δέχεται μόνο κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη, ενώ εξακολουθεί να είναι πέναλτι. Μέχρι στιγμής έχουμε 8 κόκκινες κάρτες στην Premier League. Αυτό ανάγεται αναλογικά σε 34 κόκκινες κάρτες στο σύνολο της σεζόν. – σημαντικά λιγότερες από τις 59 κόκκινες κάρτες της σεζόν 2015/15, τις 71 της σεζόν 2014/15 και τις 53 κόκκινες το 2013/14. Η αλλαγή έχει αναμφίβολα ως αποτέλεσμα λιγότερες κόκκινες κάρτες.

Συμπεριφορά των παικτών

Η συμπεριφορά των παικτών προς τους διαιτητές είναι κάτι που απασχολεί το άθλημα από τις πρώτες μέρες της ύπαρξής του. Η έντονη λεκτική διαφωνία με τον διαιτητή για μια απόφασή του τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Η ενεργητικά επιθετική συμπεριφορά ή η εξύβριση των διαιτητών οδηγεί σε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι κίτρινες κάρτες είναι πολύ σημαντικές στα περισσότερα στοιχηματικά μοντέλα για πολλούς λόγους. Δύο κίτρινες κάρτες οδηγούν σε αποβολή και συνολικά 10 κίτρινες κάρτες οδηγούν σε 10 αγωνιστικές τιμωρία. Οι παίκτες του στοιχήματος οφείλουν να έχουν κατά νου τις αλλαγές στο στυλ παιχνιδιού, στην τακτική και στις αλλαγές παικτών που προκύπτουν λόγω των αποβολών.

Έως την 10η εβδομάδα της Premier League είχαμε 337 κίτρινες κάρτες, με την τελική εκτίμηση της σεζόν να φτάνει τις 1423 κίτρινες κάρτες. Πρόκειται για τεράστια αύξηση σε σχέση με τις 1185 κίτρινες κάρτες τη σεζόν 2015/16, τις 1359 την σεζόν 2014/15 και τις 1015 κάρτες τη σεζόν 2013/14.

Παρότι οι νέοι κανόνες μόλις ξεκίνησαν να εφαρμόζονται, αξίζει πραγματικά να τους παρακολουθήσουμε και να αναλύσουμε την επίπτωση που θα έχουν τελικά στοιχηματικά. Η ποσοτική ανάλυση προσφέρει στους παίκτες του στοιχήματος πλεονέκτημα έναντι των στοιχηματικών εταιριών, προσφέροντας παράλληλα αυξημένα κέρδη.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.