Πως επηρεάζει στοιχηματικά ο διαιτητής έναν αγώνα;

refereeΗ τελική έκβαση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες οι οποίοι πρέπει να ληφθούν υπόψη και να συνυπολογιστούν πριν προχωρήσουμε σε κάποιο στοίχημα. Αρκετοί αναρωτιούνται κατά πόσο ο διαιτητής αποτελεί ή όχι σοβαρό παράγοντα στον οποίο να πρέπει να δώσουμε βάση. Ας το δούμε λοιπόν λίγο πιο προσεχτικά.

 

 

Παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα

Το ταλέντο των ποδοσφαιριστών και η ποιότητα της κάθε ομάδα, αλλά και η τύχη αποτελούν αναμφίβολα σημαντικούς παράγοντες στην εξέλιξη των αγώνων. Επιπλέον και οι αποφάσεις του διαιτητή, όσον αφορά κυρίως σημαντικές φάσεις μπορούν να παίξουν μεγάλο ρόλο.

Όπως συμβαίνει αντίστοιχα και με τους ποδοσφαιριστές η ικανότητα και η εμπειρία των διαιτητών ποικίλει και κάποιοι είναι επιρρεπείς στα λάθη, αν και πραγματικά τα σημαντικά σφάλματα είναι κάπως σπάνια.

Σε περίπτωση πάντως που όντως γίνει κάποιο σημαντικό λάθος από έναν διαιτητή, αυτό προφανώς έχει προφανείς «παρενέργειες» και στο στοίχημα. Στην αγγλική Premier League χρησιμοποιούνται κάθε σεζόν περίπου 20 διαιτητές σε μια σειρά 380 αγώνων. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό ένας διαιτητής να σφυρίζει στα παιχνίδια κάποιας ομάδας σε αρκετά τακτική βάση. Στην καριέρα τους είναι πολύ κοινό κάποιοι διαιτητές να σφυρίζουν ακόμη και παραπάνω από 20 παιχνίδια κάποιας ομάδας. Ο Mike Dean για παράδειγμα ξεκίνησε τη διαιτητική του καριέρα στην Premier League τη σεζόν 2000/01 και συνολικά έχει σφυρίξει σε πάνω από 350 σημαντικά παιχνίδια.

Η πίστη ότι υπάρχουν διαιτητές που συμπαθούν οι αντιπαθούν συγκεκριμένες ομάδες είναι κοινά αποδεχτή σε όλα τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του κόσμου. Ωστόσο στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου όπως το αγγλικό της Premier League, μάλλον αναφερόμαστε σε έναν μύθο. Αυτό λίγο-πολύ αποδεικνύεται στατιστικά. Σε μία σχετική έρευνα εξετάστηκε μια ακολουθία 10 παιχνιδιών όπου κάποια ομάδα της Premier League είχε κακά αποτελέσματα σε σχέση με τα αναμενόμενα και τον ίδιο διαιτητή. Επιλέχθηκαν οι πιο δημοφιλείς ομάδες του πρωταθλήματος όπως είναι η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άρσεναλ την περίοδο 2000 έως 2013, δηλαδή συνολικά 50 τέτοιες ακολουθίες.

Οι προσδοκία όσον αφορά τις στοιχηματικές αποδόσεις ήταν ότι οι ομάδες θα κέρδιζαν τα 25 από τα 50 παιχνίδια και θα έφερναν ισοπαλία σε 12, για ένα ποσοστό επιτυχία 62%. Στην πραγματικότητα κέρδισαν 26 αγώνες και ήρθαν 11 ισοπαλίες. Ουσιαστικά μιλάμε λοιπόν για πλήρη εκπλήρωση των προσδοκιών.

Συμπερασματικά λοιπόν οι κακές επιδόσεις των ομάδων δεν φαίνεται να έχουν σχέση με τους διαιτητές και ανταποκρίνονται πλήρως στις αποδόσεις των αγώνων. Συνεπώς τα κακά αποτελέσματα είναι αποτέλεσμα τυχαίων αποτελεσμάτων, χωρίς να υπάρχει κάποιος κοινός παράγοντας που να επαναλαμβανόμενα να έχει επίπτωση στα αποτελέσματα όπως το ποιος ήταν ο διαιτητής.

Μπορεί περιστασιακά να κάνουν λάθη, αλλά στην Premier League οι διαιτητές είναι ουδέτεροι και συνεπώς δεν επηρεάζουν καθόλου την έκβαση των αγώνων. Το ίδιο ισχύει για τα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη, συνεπώς μην υπολογίζετε ως στοιχηματικό παράγοντα στις επιλογές σας τον διαιτητή. Εκτός βέβαια αν μιλάμε για την Ελλάδα και άλλα χαμηλής ποιότητας αντίστοιχα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.