Πως διαμορφώνεται η φορολόγηση στα τυχερά παιχνίδια και στο στοίχημα

taxfreeΕδώ και λίγα χρόνια και μετά την ρύθμιση του χώρου των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα μας, διαμορφώθηκαν και οι λεπτομέρειες αναφορικά με την φορολόγηση των κερδών με τον νόμο 4141 του 2013.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον νόμο, το καθαρό κέρδος στήλης/στοιχήματος έως το ποσό των 100 ευρώ παραμένει αφορολόγητο. Από τα 100,01 έως και τα 500 ευρώ επιβάλλεται φόρος 15% επί του ποσού άνω των 100 ευρώ που παραμένει αφορολόγητο. Από 500,01 ευρώ και άνω επιβάλλεται φόρος 20% επί του ποσού άνω των 500 ευρώ καθαρού κέρδους.

Με βάση τον νόμο, η αξία της κάθε στήλης υπολογίζεται σε 0,1 ευρώ, ενώ η φορολόγηση επιβάλλεται κλιμακωτά. Πιο απλά για να μην σας κουράζουμε, φορολογείστε για καθαρό κέρδος άνω των 1000 ευρώ ανά 1 ευρώ που ποντάρετε.

 

Ορισμένα πρακτικά παραδείγματα

Είναι πολύ σημαντικό να σημειώσουμε ότι η φορολόγηση επιβάλλεται από τη νομοθεσία στο κέρδος που έχει ένας παίκτης ανά στήλη και όχι συνολικά. Πιο συγκεκριμένα:

Εάν ένας παίκτης ποντάρει 10 στήλες, δηλαδή 1 ευρώ, σε απόδοση 530 και κερδίσει 5300 ευρώ, τότε δεν υπάρχει φόρος γιατί το καθαρό κέρδος είναι 5300/100 = 53 ευρώ ανά στήλη που είναι κάτω από τα 100 ευρώ του αφορολόγητου.

Εάν ένας παίκτης από την άλλη πλευρά στοιχηματίσει 60 στήλες, δηλαδή 6 ευρώ σε απόδοση 1200 και κερδίζει 7.200 ευρώ, τότε το καθαρό κέρδος είναι 7.200/60 = 120 ευρώ ανά στήλη. Στην περίπτωση αυτή τα 100 ευρώ παραμένουν αφορολόγητα και φορολογούνται τα 20 ευρώ ανά στήλη με συντελεστή 15%. Ο φόρος συνεπώς είναι 240 ευρώ και το καθαρό ποσό που θα εισπράξει ο παίκτης για το νικηφόρο στοίχημά του είναι 6.960 ευρώ αντί για 7.200.

 

Φορολογική δήλωση

Εφόσον έχετε κερδίσει χρήματα από κάποια στοιχηματική εταιρία ή από διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια τα οποία έχουν φορολογηθεί σύμφωνα με τα παραπάνω, μπορείτε να ζητήσετε μία απόδειξη από της εταιρία στην οποία παίξατε για τα κέρδη σας αυτά, στο οποίο να αναγράφεται το ποσό αυτό το οποίο έχει ήδη φορολογηθεί. Μην ανησυχείτε γιατί όλες οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν με άδεια στην Ελλάδα γνωρίζουν τη διαδικασία και θα καταλάβουν αμέσως τι ζητάτε. Το χαρτί που θα σας δώσουν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε φορολογικά προκειμένου τα κέρδη που είχατε να μην προσμετρηθούν στο εισόδημά σας και να μην φορολογηθείτε περεταίρω.

Να σημειώσουμε παράλληλα μια ακόμη σημαντική λεπτομέρεια που ενδεχομένως να επηρεάσει έμμεσα τα κέρδη σας. Από τον Ιούλιο του 2016 έχει προταθεί η αύξηση της φορολόγησης των στοιχηματικών εταιριών από το 30% που είναι σήμερα στο 35%. Παρότι αυτή η αλλαγή δεν θα έχει κάποια επίπτωση σε όλα τα παραπάνω, είναι πιθανό οι στοιχηματικές εταιρίες να προσαρμόσουν προς τα κάτω τις αποδόσεις τους αυξάνοντας την γκανιότα, ώστε να καλύψουν τη συγκεκριμένη αύξηση του κόστους. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι τα κερδοφόρα στοιχήματα ίσως να αποφέρουν λιγότερα κέρδη τελικά, αλλά ίσως και όχι, γιατί μπορεί απλά οι εταιρίες να απορροφήσουν το επιπλέον αυτό κόστος και να μην το μετακυλήσουν στους παίκτες.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιανουάριος 25, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.