Ποδοσφαιρικοί μύθοι: Πρέπει να κερδίσουν και θα κερδίσουν

fact-mythΣτο ποδόσφαιρο υπάρχουν κάποιες πολύ διαδεδομένες αντιλήψεις, τόσο πιστευτές που σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι σίγουρα ισχύουν. Αυτό είναι αλήθεια για κάποιες από αυτές, αλλά όχι για όλες. Όταν πρόκειται για το στοίχημα, αυτού του είδους τις αντιλήψεις οφείλουμε να τις επιβεβαιώνουμε ή να τις αποκρύπτουμε, καθώς αλλιώς κινούμαστε σε πολύ «επικίνδυνα νερά». Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει όταν  μία ομάδα θέλει απεγνωσμένα τη νίκη σε κάποιον αγώνα.

Πρέπει να κερδίσουν άρα θα κερδίσουν

Εάν μία ομάδα κυνηγά την άνοδό της σε μία μεγαλύτερη κατηγορία ή μια θέση που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA ή ακόμη και όταν θέλει να αποφύγει τον υποβιβασμό, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να νικήσει, έτσι δεν είναι; Ίσως να πιστεύουμε ότι έτσι είναι τα πράγματα και έτσι ακριβώς δημιουργούμε έναν από τους μεγαλύτερους μύθους στο στοίχημα, καθώς τα στατιστικά μας οδηγούν σε διαφορετική κατεύθυνση.

Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο ότι οι ομάδες που κυνηγούν την άνοδό τους σε μεγαλύτερες κατηγορίες έχουν χειρότερη απόδοση τον Μάιο, συγκριτικά με οποιονδήποτε άλλο μήνα της σεζόν.

Στο βιβλίο του με τίτλο «The Definitive Guide to Betting on Sport (2004)» ο Kevin Pullein ερευνά εάν οι ομάδες είναι πιο αποδοτικές όταν βρίσκονται στην κατάσταση να θέλουν απεγνωσμένα μία νίκη καθώς πλησιάζει το τέλος της σεζόν.

Η θεωρία που βρίσκεται πίσω από αυτή την κοινή άποψη βασίζεται πάνω σε δύο υποθέσεις. Η πρώτη είναι ότι η ομάδα που χρειάζεται τη νίκη θα προσπαθήσει περισσότερο αγωνιστικά, κάτι όμως που σημαίνει ότι δεν προσπαθούσε αρκετά νωρίτερα, που φυσικά δεν ισχύει. Η δεύτερη υπόθεση είναι ότι η πίεση παράγει καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο πολύ συχνά η πίεση μάλλον δημιουργεί περισσότερο άγχος και προβλήματα παρά βοηθά τους παίκτες οποιουδήποτε αθλήματος.

Μετά από μία ανάλυση δέκα σεζόν στην αγγλική Championship και τη League One, ο Pullein κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά οι ομάδες που επιδιώκουν την άνοδο έχουν χειρότερη απόδοση τον Μάιο απ’ ότι οποιονδήποτε άλλο μήνα της αγωνιστικής σεζόν.

 

Στοιχήματα στο τέλος της σεζόν

Όταν οι παίκτες του στοιχήματος αγνοούν τα στατιστικά και στοιχηματίζουν με βάση αντιλήψεις όπως η συγκεκριμένη, τότε δημιουργούνται ευκαιρίες για κέρδος.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως οι στοιχηματικές εταιρίες ορίζουν τις αποδόσεις; Οι αποδόσεις που μας προσφέρουν αντικατοπτρίζουν όχι μόνο την άποψη της στοιχηματικής εταιρίας ως προς την πιο πιθανή έκβαση ενός αγώνα, αλλά και το πόσα χρήματα έχουν ποντάρει οι παίκτες του στοιχήματος αντίστοιχα στην κάθε στοιχηματική αγορά.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι στοιχηματικές εταιρίες γνωρίζουν ότι ο κόσμος έχει τη συγκεκριμένη λανθασμένη άποψη και χρησιμοποιούν αυτή την ευκαιρία για να τροποποιήσουν τις αποδόσεις στις περιπτώσεις που μια ομάδα χρειάζεται απεγνωσμένα μία νίκη, απ΄ ότι θα συνέβαινε κανονικά, αναμένοντας τους παίκτες να αρχίσουν να στοιχηματίζουν χρήματα.

Έχοντας αυτό το γεγονός κατά νου, οι παίκτες του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο μπορούν να προσεγγίζουν τα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν διαφορετικά και όχι απλά να αποδέχονται μία επικρατούσα άποψη που πραγματικά δεν φαίνεται να έχει καμία στατιστική βάση. Μην πέφτετε λοιπόν στην παγίδα, αλλά αντίθετα βρείτε τα value bets που δημιουργούνται στις περιπτώσεις αυτές και ποντάρετε τα χρήματά σας εκεί.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

 

 

 

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.