Πλησιάζει το τέλος των μπόνους από τις στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα;

bonusΔεν έχει περάσει πολύς χρόνος από την ψήφιση του νομοσχεδίου από το ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την αύξηση της φορολογίας των στοιχηματικών εταιριών που λειτουργούν με νόμιμη άδεια στην Ελλάδα και νέα ζητήματα και εξελίξεις έχουμε ήδη στον χώρο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα διέρρευσε η πρόθεση της ΕΕΕΠ να προχωρήσει σε σημαντικές κυρώσεις και αλλαγές σε πολλά πράγματα που ξέραμε έως σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Παιγνίων αποφάσισε να επιβάλει υψηλά πρόστιμα στις στοιχηματικές εταιρίες που δεν έχουν εναρμονιστεί ακόμη πλήρως με τον Κανονισμό Εμπορικής Επικοινωνίας που έχει θεσμοθετηθεί. Ουσιαστικά μιλάμε αυτή τη στιγμή για 5 στοιχηματικές εταιρίες που έχουν υποχρεωθεί να αφαιρέσουν τις διαφημίσεις τους από τις ελληνικές ιστοσελίδες και δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες εταιρίες σε αυτή τη λίστα. Από το 2014 που ξεκίνησε το συγκεκριμένο μέτρο, οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν την υποχρέωση να καταθέτουν στην ΕΕΕΠ το εμπορικό τους πλάνο, το οποίο εξετάζεται και στη συνέχεια εκδίδεται σχετική έγκριση προκειμένου οι εταιρίες να έχουν τη δυνατότητα να διαφημίζονται κανονικά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι η παροδική αυτή «απαγόρευση» δεν έχει να κάνει απόλυτα με ευθύνες και παραλήψεις των στοιχηματικών εταιριών που λειτουργούν με άδεια στην Ελλάδα. Είναι πλέον γνωστό στην αγορά ότι ο ισχύων Εμπορικός Νόμος έχει αρκετά κενά και πολλές ασάφειες και συνεπώς ήταν μάλλον αναμενόμενο ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο τελικά, από τη στιγμή που ξεκίνησαν ουσιαστικά εκτεταμένοι έλεγχοι σε όλες τις στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

 

Τέλος σε μπόνους και προσφορές;

Όπως μάθαμε απαγορεύεται πλέον αυστηρά η χρήση των λέξεων «μπόνους» στις διαφημιστικές καμπάνιες των εταιριών ή η αναφορά σε χρηματικά ποσά, για παράδειγμα μόνους 50 ευρώ. Κάτι αντίστοιχο ισχύει πλέον μάλιστα και σε όσον αφορά τις αποδόσεις, για παράδειγμα ο άσσος του ΠΑΟΚ είναι σε απόδοση 1,80, ενώ απαγορεύονται και οι λέξεις που προτρέπουν στη συμμετοχή σε τυχερά παιχνίδια (πχ. ποντάρετε, παίξε, στοιχημάτισε κλπ).

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν τελικά, οι απαγορεύσεις αυτές θα αφορούν μόνο τις διαφημιστικές καμπάνιες των εταιριών ή εάν τελικά απαγορευτούν πλήρως τα μπόνους και οι προσφορές των στοιχηματικών εταιριών. Προς το παρόν δεν φαίνεται να ισχύει το δεύτερο, ωστόσο θα ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και θα σας κρατάμε κι εσάς ενήμερους για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και γενικότερα σε ότι έχει να κάνει με το νόμιμο διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.