Παράγοντες που επηρεάζουν την κίνηση των αποδόσεων

Σίγουρα θα  έχετε παρατηρήσει το συνεχές «παιχνίδι» αυξομείωσης των αποδόσεων στους αθλητικούς αγώνες. Υπάρχει ένας αριθμός παραγόντων που επηρεάζουν την πορεία των αποδόσεων πτωτικά ή ανοδικά. Εάν οι αποδόσεις ήταν σταθερές, τότε θα χανόταν πραγματικά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του αθλητικού στοιχήματος και ο παράγοντας τύχη θα έπαιζε ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στην περίπτωση αυτή. Ευτυχώς για τους παίκτες του στοιχήματος αυτό δεν ισχύει. Ας δούμε ωστόσο γιατί οι αποδόσεις μεταβάλλονται.

Ειδήσεις και πληροφόρηση

Οι ειδήσεις για ομάδες και παίκτες επηρεάζουν σημαντικά τις αποδόσεις. Σκεφθείτε τι θα συμβεί εάν για παράδειγμα ο Κριστιάνο Ρονάλντο τραυματιστεί πριν από έναν αγώνα της Ρεάλ για το Champions League. Η απόδοση της νίκης της Ρεάλ στον συγκεκριμένο αγώνα αναπόφευκτα θα υποχωρήσει, καθώς η ομάδα αποδυναμώνεται και έχει πλέον λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας. Το αντίστοιχο μπορεί για παράδειγμα να συμβεί εάν ένας σημαντικός παίκτης που δεν υπολογιζόταν είναι τελικά διαθέσιμος στον αγώνα. Επειδή οι ειδήσεις αυτές θέλουν συνήθως χρόνο να μεταδοθούν, οι παίκτες που ενημερώνονται γρήγορα για τα συμβάντα αυτού του είδους έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την άνοδο ή πτώση των αποδόσεων και να προβλέψουν την κίνησή τους που τελικά γίνεται συνήθως σταδιακά.

Φυσικά οι τραυματισμοί παικτών έχουν διαφορετική επίδραση στην αγωνιστική απόδοση των ομάδων τους και διαφορετικά επίπεδα αυξομείωσης ανάλογα με το άθλημα. Για παράδειγμα ένας σημαντικός τραυματισμός είναι πιο σημαντικός στο μπάσκετ που είναι ένα παιχνίδι 5 εναντίων 5 απ’ ότι στο ποδόσφαιρο που αγωνίζονται 11 παίκτες σε κάθε ομάδα. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η επίδραση στο τένις όπου μιλάμε για ένα ατομικό άθλημα. Η κατάσταση του παίκτη έχει τεράστια επίπτωση στη διαμόρφωση των αποδόσεων. Μια είδηση για παράδειγμα ότι ένας τενίστας ταλαιπωρείται από μία ίωση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ξαφνικά την τεράστια άνοδο της απόδοσης νίκης του.

 

Στοιχηματικός τζίρος

Ο δεύτερος πιο σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την κίνηση των αποδόσεων είναι ο τζίρος των στοιχηματικών εταιριών. Οι στοιχηματικές εταιρίες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν το ρίσκο τους ανεβάζουν κάποιες αποδόσεις για να τις κάνουν πιο ελκυστικές στους παίκτες του στοιχήματος και παράλληλα κατεβάζουν αποδόσεις για να τις κάνουν λιγότερο δημοφιλείς. Σκοπός είναι ο στοιχηματικός τζίρος να είναι όσο το δυνατόν πιο μοιρασμένος στα διαθέσιμα σημεία του κάθε αγώνα.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι κατά κύριο λόγο οι παίκτες του στοιχήματος ποντάρουν στα φαβορί. Έτσι η πιο συνηθισμένη περίπτωση είναι οι αποδόσεις ενός αγώνα να «ανοίγουν» σε κάποια επίπεδα και σταδιακά να υποχωρούν οι αποδόσεις νίκης του φαβορί καθώς όλο και περισσότερα ποσά συγκεντρώνονται υπέρ του φαβορί. Έτσι οι στοιχηματικές εταιρίες ανεβάζουν την απόδοση του αουτσάιντερ και κατεβάζουν αντίστοιχα εκείνη του φαβορί για να δώσουν κίνητρο τα ποσά να κατευθυνθούν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Φεβρουάριος 22, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.