Οριστική απόφαση της κυβέρνησης για 35% φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών

bet-newbieΕνιαίο συντελεστή φορολόγησης 35% για τις στοιχηματικές εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αποφάσισε ελληνική η κυβέρνηση, μετά την πρόσφατη απόφασή της να αποσύρει τελικά από το πολυνομοσχέδιο που πέρασε στη βουλή πριν από λίγες εβδομάδες τη σχετική διάταξη. Η απόφαση τότε είχε ληφθεί ακριβώς την τελευταία στιγμή προκειμένου να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα, που όπως φαίνεται δεν είχε μελετηθεί σε βάθος ή λόγω των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει, πράγμα που συνέβη τελικά λίγες εβδομάδες μετά.

Όπως ανακοινώθηκε τελικά από τον ίδιο τον υπουργό οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο ενιαίος αυτός φορολογικός συντελεστής του 35% θα αφορά όλες τις εταιρίες ανεξαρτήτως από το ύψος των κερδών αυτών, είτε πρόκειται για 1 ευρώ τζίρο είτε πολλά εκατομμύρια.

 

Τι άλλαξε στη ρύθμιση

Η διαφορά της νέας ρύθμισης που αφορά τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών σε σχέση με την προηγούμενη η οποία απορρίφθηκε, είναι ότι η πρώτη προέβλεπε κλιμακωτό φορολογικό συντελεστή από 30% έως 35% για τις στοιχηματικές εταιρείες με μεικτά κέρδη από 100.000 ευρώ έως και 200.001 ευρώ και ενιαίο συντελεστή για εταιρίες με μεγαλύτερα ακαθάριστα έσοδα.

Τότε η προωθούμενη ρύθμιση είχε πραγματικά προκαλέσει πολύ μεγάλες αντιδράσεις αλλά παράλληλα και αυστηρή κριτική στα στελέχη της κυβέρνησης, καθώς κάποιοι την είχαν ερμηνεύσει και χαρακτηρίσει ως μπόνους στις στοιχηματικές εταιρίες και τις εταιρίες τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

 

Μέτρα για αύξηση των εσόδων του Δημοσίου

Σύμφωνα με τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης, η προωθούμενη αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 35% ανεξαρτήτως του ύψους των κερδών για τις στοιχηματικές εταιρίες είναι ένα από τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος και μένει να δούμε την προσαρμογή των εταιριών στοιχήματος σε αυτήν.

Αρχικά πολλές ακόμη διεθνείς εταιρίες βρίσκονταν κοντά στο να εξασφαλίσουν αδειοδότηση λειτουργίας στην Ελλάδα, αυξάνοντας έτσι τη λίστα των νόμιμων εταιριών στη χώρα μας και προσφέροντας με τον τρόπο αυτόν περισσότερες επιλογές στους Έλληνες παίκτες του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Ωστόσο η συγκεκριμένη ρύθμιση που αφορά τη φορολόγηση των εταιριών ενδεχομένως να αλλάξει τα πλάνα τους, ιδίως των μικρότερων εταιριών που δεν επεδίωκαν πολύ μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Αυτό θα το δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα εφόσον ο νέος νόμος τεθεί σε ισχύ. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε πάντως είναι ότι το συγκεκριμένο ποσοστό φορολόγησης είναι σίγουρα από τα υψηλότερα που υπάρχουν σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.