Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες: Ένας πλήρης οδηγός

FAQsΠολύ διαφορετική σε σχέση με την εικόνα που είχε διαμορφωθεί πριν το 2013 είναι τα τελευταία χρόνια η αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα. Έως τις 5 Δεκεμβρίου του 2012 δεν υπήρχε κανένας απολύτως περιορισμός ως προς το ποια στοιχηματική εταιρία θα μπορούσε ο κάθε χρήστης να επιλέξει να χρησιμοποιήσει για τα στοιχήματά τους στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα.

Όλα αυτά ωστόσο άλλαξαν όταν αποφασίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση η αδειοδότηση, έστω και με προσωρινή άδεια ακόμα, των εταιρειών εκείνων που έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες στοιχηματισμού στο διαδίκτυο. Το αποτέλεσμα της κίνησης αυτής ήταν να δοθούν έως σήμερα συνολικά 24 άδειες και παράλληλα να απαγορευτεί η είσοδος σε περισσότερες από 400 στοιχηματικές εταιρείες, κάτι που γίνεται μέσω αποκλεισμού των ιστοσελίδων τους από όλους τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Έτσι ουσιαστικά δεν επιτρέπεται πλέον στους κατοίκους της Ελλάδας να χρησιμοποιούν τις μη αδειοδοτημένες εταιρίες.

Αντιδρά ο ΟΠΑΠ

Πολλές αντιδράσεις αναφορικά με το καθεστώς της αδειοδότησης του διαδικτυακού στοιχήματος έχουν εκφραστεί κατά καιρούς από τον ΟΠΑΠ δια μέσω κορυφαίων στελεχών του. Ο στοιχηματικός οργανισμός αναφέρει ότι δεν υπάρχει καμία εποπτεία από το κράτος και πως οι υπόλοιπες στοιχηματικές εταιρίες διαθέτουν μόνο μια φορολογική άδεια, λειτουργώντας με όρους ανομίας που συγκρούονται με τα συμφέροντα του ΟΠΑΠ.

Συνεχίζεται η σύγχυση

Παρά τις όποιες εξελίξεις, πολλοί Έλληνες παίκτες του στοιχήματος παραμένουν σε σύγχυση αναφορικά με το ποιες είναι τελικά οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα. Υπάρχει μάλιστα από πολύ κόσμο ότι το να παίζει κάποιος στοίχημα στο διαδίκτυο είναι παράνομο, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Πολλές μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας στην Ελλάδας, ενώ πολλές είναι επίσης οι ελληνικές εταιρίες που δημιουργήθηκαν με σκοπό να μπουν στην αγορά του online στοιχήματος, εξασφαλίζοντας αντίστοιχα μια άδεια λειτουργίας. Να σημειώσουμε επίσης ότι εδώ και λίγο καιρό και ο ΟΠΑΠ έχει μπει στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος, προσφέροντας αγώνες για στοίχημα, χωρίς να χρειάζεται κάποιος να πάει σε ένα πρακτορείο προκειμένου να καταθέσει το δελτίο του.

Παρότι όπως αναφέραμε οι άδειες που έχουν παραχωρηθεί από το ελληνικό κράτος είναι μέχρι στιγμής 24 στο σύνολο, δεν διαθέτουν όλες οι αδειοδοτημένες επιχειρήσεις ακόμη ιστοσελίδες για πρόσβαση στο online στοίχημα και στις υπόλοιπες υπηρεσίες τους.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

Sportingbet

H sportingbet είναι μια παλιά και ιδιαίτερα αξιόπιστη εταιρεία και μάλιστα θεωρείται ένας από τους «Κολοσσούς» της παγκόσμιας αγοράς του στοιχήματος. Λειτουργεί από 1997 και πέρα από την Ελλάδα δραστηριοποιείται σε δεκάδες ακόμη χώρες στο εξωτερικό. Προσφέρει καλές αποδόσεις σε μια πολύ μεγάλη γκάμα αθλημάτων και στοιχημάτων και εξαιρετική υποστήριξη.

Mybet

H Mybet είναι και αυτή μια διεθνής εταιρία διαδικτυακού στοιχήματος με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγαλύτερη δυναμική και φαίνεται να έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στην αγορά. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγώνων και στοιχημάτων και γρήγορες πληρωμές.

Stoiximan

Η Stoiximan έχει επενδύσει πολύ στην ελληνική αγορά τα τελευταία χρόνια, σε μια προσπάθεια να επικρατήσει στην ελληνική αγορά. Διαθέτει πολύ καλές αποδόσεις και ποικιλία στοιχημάτων και εξαιρετική υποστήριξη πελατών. Πολύ καλό και με πλήθος αγώνων είναι επίσης το σύστημα του live betting.

Novibet

Μπορεί να πρόκειται για μια νέα εταιρία στην ελληνική αγορά, ωστόσο αυτά που έχει επιτύχει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι άξια θαυμασμού. Η ιστοσελίδα της είναι ιδιαίτερα εύχρηστη και διαθέτει και αυτή ένα πολύ αξιόλογο σύστημα live betting με πολλές επιλογές.

 

Συνολικά η λίστα των αδειοδοτημένων εταιριών online στοιχήματος στην Ελλάδα περιλαμβάνει τις:

 

Επιπλέον έχουν αδειοδοτηθεί οι ακόλουθες εταιρίες, χωρίς να είναι ωστόσο ενεργές με κάποια ιστοσελίδα:

  • ΕLDORADO SPORTWETTEN GMBH
  • LUCKY STREAM LIMITED
  • SILVER LINK LIMITED
  • STS SPORTWETTEN GMBH
  • KINGMAKER LIMITED
  • CASH POINT LIMITED
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.