Νέες στοιχηματικές άδειες στην Ελλάδα εξετάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών

bettingΣε διαγωνισμό για τη χορήγηση νέων στοιχηματικών αδειών για τη διεξαγωγή διαδικτυακού στοιχήματος προτίθεται να προχωρήσει πολύ σύντομα το ελληνικό υπουργείο οικονομικών, όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου.

Σύμφωνα με έως τώρα πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, η χορήγηση των αδειών σε νέες διεθνείς στοιχηματικές εταιρίες προκειμένου να δέχονται στοιχήματα στη χώρα μας προβλέπεται στη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών στο τρίτο μνημόνιο. Έτσι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος προβλέπεται να υπάρξει σχετική ρύθμιση στα προαπαιτούμενα, τα οποία προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Με τον τρόπο αυτό είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των εταιριών στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελλάδα και να δούμε να επιστρέφουν ή να κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους κι άλλες μεγάλες εταιρίες του χώρου που σε πρώτη φάση δεν είχαν την επιθυμία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εγχώρια αγορά.

 

Νέα φορολόγηση του ΟΠΑΠ

Παράλληλα με την έκδοση των αδειών, είναι σχεδόν βέβαιο ότι γενικότερα στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ θα επιβληθεί νέο τέλος. Όπως συζητάται, πρόκειται για την επιβολή ενός χρηματικού τέλους της τάξεως των 5 λεπτών του ευρώ ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια του Οργανισμού ή ενδεχομένως μόνο στο ΚΙΝΟ. Η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά ισοδύναμο μέτρο για την αντικατάσταση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέτρο το οποίο ως γνωστόν έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και αντιπαραθέσεων ακόμη και εντός της κυβέρνησης εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σε ετήσια βάση παίζονται περίπου 4,1 δισεκατομμύρια στήλες στο ΚΙΝΟ από τους Έλληνες παίκτες και συνεπώς, αν βέβαια δεν επηρεαστεί από την αύξηση ο αριθμός αυτός, το μέτρο θα μπορούσε να συγκεντρώσει περί τα 205 εκατομμύρια το χρόνο μόνο από το ΚΙΝΟ. Σε τέτοιες περιπτώσεις ωστόσο συνήθως το ενδιαφέρον των παικτών υποχωρεί, με αποτέλεσμα να μειώνονται αντίστοιχα και τα έσοδα.

Το γεγονός έχει επιβεβαιωθεί ήδη από του υπουργείο οικονομικών, το οποίο μάλιστα έσπευσε αμέσως να διευκρινίσει ότι το συγκεκριμένο χρηματικό τέλος, δε αντίθεση με την αύξηση της φορολόγησης, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει το οποιοδήποτε νομικό πρόβλημα όσον αφορά τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΠΑΠ με το ελληνικό δημόσιο. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ δεν βρίσκεται πλέον υπό κρατικό έλεγχο, καθώς αποτελεί ιδιωτική εταιρία που πραγματοποιεί συμβάσεις με το δημόσιο. Έτσι λοιπόν υπάρχουν ρήτρες στις συμφωνίες που υπεγράφησαν στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού το 2013, όταν το επενδυτικό σχήμα Emma Delta κατέβαλλε 652 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.