Νέες αδειοδοτήσεις στοιχηματικών εταιριών στην Ελλάδα με τέλος στο καθεστώς των προσωρινών αδειών

greek-flag-keyboardΥπό καθεστώς προσωρινών αδειών συνεχίζουν να λειτουργούν στην Ελλάδα οι στοιχηματικές εταιρίες που έχουν μέχρι σήμερα με το νέο ρυθμιστικό νομοσχέδιο εξασφαλίσει από το ελληνικό Δημόσιο άδεια λειτουργίας, ωστόσο όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κος Τρύφων Αλεξιάδης, το θεσμικό πλαίσιο θα αλλάξει σύντομα, με τη μόνιμη αδειοδότηση των εταιριών, αλλά και την είσοδο επίσης και νέων εταιριών στο «παιχνίδι».

Ο κος Αλεξιάδης απάντησε πριν από λίγες ημέρες στη βουλή σε ερώτηση του συναδέλφου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη αναφορικά με τον παράνομο τζόγο στη χώρα μας, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να επανεξετάσει άμεσα το σχετικό νομοσχέδιο των αδειών, δίνοντας στο προσεχές μέλλον νέες άδειες σε εταιρίες τυχερών παιχνιδιών και οργανώνοντας παράλληλα τον χώρο με τρόπο τέτοιο ώστε και ο έλεγχος που πραγματοποιείται από τα εποπτικά όργανα του κράτους να είναι καλύτερος, αλλά και τα φορολογικά έσοδα του κράτους μεγαλύτερα.

 

Πιο σαφές πλαίσιο λειτουργίας για τις εταιρίες

Ο κος Αλεξιάδης τόνισε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν να φοροδιαφεύγει. Συνεπώς, πρόσθεσε, όταν ολοκληρωθεί το στάδιο της διαβούλευσης με τους φορείς της αγοράς για το νέο νομοσχέδιο το οποίο αφορά τον διαδικτυακό τζόγο, θα έρθουν στο ελληνικό κοινοβούλιο νέες φορολογικές ρυθμίσεις με πιο σαφές πλαίσιο και όπως εκτιμάται, μεταξύ των γενικότερων ρυθμίσεων του νέου αυτού νομοσχεδίου θα προβλέπεται και η παροχή καινούργιων αδειών σε εταιρίες τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα. Όπως είπε ο αναπληρωτής Υπουργός, ταυτόχρονα θα έχουμε την ενίσχυση της συνεργασίας των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων με το αναδιοργανωμένο πλέον ΣΔΟΕ να δημιουργεί ένα ειδικό τμήμα για τον τζόγο μέσω διαδικτύου, ενώ θα υπάρχει άμεση συνεργασία της υπηρεσίας και με την ελληνική αστυνομία για το ζήτημα αυτό.

Αυξημένα φορολογικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο

Ο κος Αλεξιάδης ανέφερε τέλος στην απάντησή του προς τον συνάδελφό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα οικονομικά έσοδα τα οποία λαμβάνει αυτή τη στιγμή από τις στοιχηματικές εταιρίες το ελληνικό δημόσιο είναι πολύ μικρότερα από τα αρχικά αναμενόμενα, πράγμα που σημαίνει ουσιαστικά ότι θα πρέπει να βρεθεί μια διαφορετική φόρμουλα, προκειμένου οι εταιρίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος να πληρώνουν στο εξής κανονικά τους φόρους τους, όπως δηλαδή ακριβώς συμβαίνει και με τις υπόλοιπες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα προσφέροντας αγαθά και υπηρεσίες.

Αξίζει λοιπόν να δούμε πως θα διαμορφωθεί πλέον η νέα εικόνα της αγοράς του διαδικτυακού τζόγου στη χώρα μας και ποιες θα είναι οι νέες εταιρίες που θα κάνουν την είσοδό τους στην αγορά.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.