Μπλοκάρισμα 2.500 ιστοσελίδων τυχερών παιχνιδιών στην Κύπρο

cyprusΑντίστοιχα με την ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακού τζόγου που βιώσαμε στην Ελλάδα τα τελευταία λίγα χρόνια, η Κύπρος προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, στη φραγή 2.500 περίπου ιστοτόπων τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος το προσεχές διάστημα, καθώς αυτό θα προβλέπετε σε νέο νομοσχέδιο.

Η Εθνική Αρχή Στοιχήματος της μεγαλονήσου συμμετείχε στην Επιτροπή Εσωτερικών, η οποία προχώρησε σε συνεδρίαση πριν από λίγο καιρό, προκειμένου να συζητηθούν και να επιλυθούν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τη φορολόγηση του στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών. Πλέον η λειτουργία διαδικτυακών καζίνο απαγορεύεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία για το μπλοκάρισμα της πρόσβασης των Κύπριων παιχτών σε 2.500 περίπου ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η επιτροπή εκτός των άλλων ζητημάτων που τέθηκαν στο τραπέζι, συζήτησε και σχετικά με την αναθεώρηση της διακρατικής συμφωνίας που υπάρχει με την Ελλάδα, αναφορικά με το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Γενικός Ελεγκτής, η κυβέρνηση της Κύπρου φαίνεται να χάνει 1 εκατομμύριο ευρώ τον μήνα, λόγω του μονοπωλίου του στοιχηματικού οργανισμού. Η τρέχουσα συμφωνία που υπάρχει με τον ΟΠΑΠ ανανεώθηκε τελευταία φορά το 2003. Ο Οργανισμός καταβάλει περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους ανά έτος, πράγμα που σημαίνει πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γενικού Ελεγκτή, η Κύπρος χάνει άλλα τόσα χρήματα σε ετήσια βάση.

Η Εθνική Αρχή Στοιχήματος της Κύπρου φαίνεται να έχει δεχτεί έως αυτή τη στιγμή αιτήσεις από 8 εταιρίες στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος, συμπεριλαμβανόμενης και μίας εταιρίας στην οποία είχε τεθεί φραγή στο παρελθόν. Στα προσεχή σχέδια της κυβέρνησης είναι η αναπροσαρμογή της συμφωνίας, με τη δημιουργία ενός νέου ρυθμιστικού πλαισίου, το οποίο θα συνεπάγεται νέα διαδικασία χορήγησης αποκλειστικού δικαιώματος διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών σε πάροχο που θα υπόκειται εφεξής σε ιδιαίτερα αυστηρό ρυθμιστικό και εποπτικό έλεγχο.

Υπολογίζεται ότι αφού ψηφιστεί από το κυπριακό κοινοβούλιο το νέο νομοσχέδιο και εφόσον πραγματοποιηθεί τελικά η φραγή των 2.500 ιστότοπων τυχερών παιχνιδιών, ο νέος αποκλειστικός διαδικτυακός πάροχος τυχερών παιχνιδιών που θα επιλεγεί τελικά μετά ολοκλήρωση της αντίστοιχης διαδικασίας θα πρέπει να καταβάλλει στο κράτος το 24% των κερδών του. Το συνολικό ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί από το κυπριακό δημόσιο είναι σύμφωνα με τους υπολογισμούς τουλάχιστον 20 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Να παρατηρήσουμε τέλος ότι αυτή τη στιγμή ο ΟΠΑΠ καταβάλλει σε ετήσια βάση το 30% των κερδών του στο ελληνικό δημόσιο.

 

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.