Κουρασμένες ομάδες μετά από δυνατές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Μύθος ή πραγματικότητα;

soccer-betting-myths-debunked_xlΣτο ποδόσφαιρο όσο και σε άλλα αθλήματα, υπάρχουν συχνά κάποιες διαδεδομένες αντιλήψεις, που φαίνονται τόσο πιθανές που όλοι πραγματικά τις πιστεύουν ως αληθινές. Ορισμένες είναι σωστές, άλλες πάλι όμως όχι. Όταν πρόκειται ωστόσο για το στοίχημα, αυτού του είδους οι αναπόδεικτες αντιλήψεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Ας αρχίσουμε λοιπόν να καταρρίπτουμε ορισμένους μύθους, αρχίζοντας με μια παλιά αντίληψη αναφορικά με την κούραση των ομάδων που παίζουν σε δυνατές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως οι στοιχηματικές εταιρίες καταλήγουν σε συγκεκριμένες αποδόσεις; Οι αποδόσεις που προσφέρονται αντικατοπτρίζουν όχι μόνο αυτό που θεωρούν πολύ πιθανό να συμβεί οι στοιχηματικές εταιρίες, αλλά και τα πόσα χρήματα παίζονται στην κάθε πιθανή έκβαση μιας στοιχηματικής αγοράς.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν οι παίκτες του στοιχήματος αγνοούν τη στατιστική και ποντάρουν με βάση ευρέως πιστευτές παρανοήσεις; Τότε είναι που δημιουργούνται ευκαιρίες για κέρδος.

 

Θα είναι κουρασμένοι μετά το ευρωπαϊκό παιχνίδι

«Είχαν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Champions League αυτή την εβδομάδα, σίγουρα η ομάδα θα είναι πολύ κουρασμένη. Ας ποντάρουμε κατά της ομάδας αυτής». Σίγουρα είναι κάτι που το έχετε ακούσει ή σκεφτεί και οι ίδιοι κάποια στιγμή. Είναι μια κοινή αποδοχή του περισσότερου κόσμου, ωστόσο ας δούμε τελικά αν ισχύει ή όχι.

Οι μισοί ευρωπαϊκοί αγώνες του Champions League και του Europa League παίζονται εντός έδρας και όσες ομάδες ταξιδεύουν εκτός, απέχουν το πολύ 3 ώρες πτήση από την πόλη τους, το οποίο σημαίνει ότι ακόμη και το ίδιο βράδυ οι περισσότεροι παίκτες που παίζουν σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις θα κοιμούνται στο ζεστό κρεβάτι τους στο σπίτι. Προσθέστε στο γεγονός αυτό ότι οι ομάδες διαθέτουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις άσκησης και αποκατάστασης και εξειδικευμένο προσωπικό με γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και μασέρ.

 

Ρυθμός νικών Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι μετά από αγώνες στο Champions League

Ας πάρουμε για παράδειγμα 3 ομάδες της Premier League που συνεχίζουν στο Champions League για να δούμε λίγο πιο πρακτικά τα θέμα. Άρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζουν αυτή τη στιγμή στη φάση των 16 του Champions League. Έρευνα που πραγματοποίησε το BBC δείχνει τα αποτελέσματά των ομάδων αυτών στο αγγλικό πρωτάθλημα μετά από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα για τη σεζόν 2010-11 έως και την τρέχουσα του 2015-16 της Άρσεναλ, οι κανονιέρηδες βελτίωσαν την απόδοσή τους στο πρωτάθλημα τις 3 σεζόν και έπεσαν τις υπόλοιπες 3, ωστόσο η διαφορά είναι μικρή.

arsenal-win-ratio

Στην περίπτωση της Τσέλσι βλέπουμε ότι παρότι τις δύο πρώτες χρονιές η ομάδα τα πήγαινε περίφημα, τις δύο τελευταίες υπάρχει σαφής καταγραφή κακών παιχνιδιών μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια.

chelsea-win-ratio

Όσον αφορά τέλος τη Μάντσεστερ Σίτι, φαίνεται ότι δεν έχει σημαντική πρόοδο στη διοργάνωση του Champions League από τη στιγμή που επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την περίοδο 2011-12.

mancity-win-ratio

Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε είναι ότι στο 60% των παιχνιδιών συνολικά των παραπάνω ομάδων της Premier League, τα κατάφεραν εξίσου καλά ή ακόμη και καλύτερα στα ματς μετά από τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Μετά από αυτό ίσως σαν παίκτες του στοιχήματος να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τα παιχνίδια που ακολουθούν τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις διαφορετικά, από το να αποδέχεστε χωρίς να εξετάζετε κλισέ που σπάνια ή ποτέ δεν έχουν κάποια στατιστική βάση.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση

 

Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.

Comments are closed.