Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017: Τι στοιχηματίζουμε;

Με μόνο 8 ομάδες να λαμβάνουν μέρος και κάποιες απρόσμενες προσκλήσεις στις εθνικές ομάδες, το Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017 προσφέρει στους παίκτες του στοιχήματος μια μοναδική πρόκληση. Θα προσπαθήσουμε να δούμε πως ο μέσος όρος ηλικίας, ο αριθμός των συμμετοχών των παικτών και τα γκολ, μαζί με την κατάταξη των ομάδων από την FIFA μπορούν να επηρεάσουν το στοίχημα.

Το Κύπελλο Συνομοσπονδιών διεξάγεται από το 1997. Διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια και από το 2001 πραγματοποιείται στην χώρα που φιλοξενεί το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Οι συμμετέχοντες είναι οι κάτοχοι των περιφερειακών πρωταθλημάτων των 6 συνομοσπονδιών της FIFA, καθώς επίσης η διοργανώτρια χώρα και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του προηγούμενου Μουντιάλ. Όταν κάποια χώρα ανταποκρίνεται σε πολλαπλά από τα παραπάνω κριτήρια, τότε προσκαλείται κάποια άλλη χώρα. Οι ομάδες παίζουν σε δύο ομίλους και προκρίνονται οι νικητές και οι δεύτερες ομάδες στην ημιτελική φάση, με την νικήτρια του κάθε ομίλου να αντιμετωπίζει την δεύτερη ομάδα του άλλου ομίλου. Φέτος οι συμμετέχοντες είναι: Ρωσία (κατάταξη FIFA 61), Γερμανία (3) ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Αυστραλία (50), Νέα Ζηλανδία (112), Χιλή (4), Καμερούν (33), Πορτογαλία (8) και Μεξικό (16).

 

Εμπειρίες και γκολ

Ως γενική πρόβα για το Παγκόσμιο Κύπελλο της επόμενης περιόδου, η κάθε χώρα στέλνει μια έμπειρη ομάδα παικτών στο τουρνουά. Ο μέσος όρος ηλικίας των 16 ομάδων που συμμετείχαν στα δύο προηγούμενα τουρνουά το 2009 και το 2013 ήταν μόλις πάνω από 26. Να σημειώσουμε ότι τα 29 έτη θεωρούνται η κορυφαία ηλικία όσον αφορά την απόδοση των αθλητών. Ως μια επιπλέον ένδειξη μπορούμε να αναφέρουμε πως ο μέσος όρος γκολ στη διεθνή καριέρα του κάθε παίκτη ήταν οριακά πάνω από τα 4 γκολ, αν και η ποιότητα των αντιπάλων σε κάθε συνομοσπονδία κάνει δύσκολες τις συγκρίσεις από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα η ομάδα του Ιράν το 2009 είχε κατά μέσο όρο 5,6 γκολ ανά παίκτη, που αποτελούσε το καλύτερο ρεκόρ σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες, αλλά η ομάδα τελικά δεν κατάφερε να σκοράρει κανένα γκολ στη διοργάνωση.

Η Γερμανία φαίνεται να έχει τη μικρότερη ομάδα ηλικιακά στην προσεχή διοργάνωση με 24 έτη μέσο όρο και με λιγότερες από 7 συμμετοχές ανά παίκτη. Χιλή, Πορτογαλία και Μεξικό ενδέχεται να στείλουν πιο έμπειρες ομάδες.

 

 Γιατί η κατάταξη της FIFA είναι σημαντική για να στοιχηματίσουμε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017

Παρά τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν σίγουρα στο σύστημα κατάταξης της FIFA, αποτελεί αναμφίβολα μια καλή ένδειξη όσον αφορά τα τις εκβάσεις του τουρνουά και των αγώνων.

Οι ομάδες που μετέχουν στα τουρνουά διαφέρουν ποιοτικά. Οι κορυφαίες ομάδες της 8άδας της κατάταξης έχουν κερδίσει τα 3 από τα 7 κύπελλά. Δύο φορές ο νικητής ήταν η ομάδα με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατάταξη, και από ένα έχουν ομάδες με την 3η και 5η κατάταξη από τις 8.

Οι χαμηλότερης δυναμικής ομάδες έχουν φτάσει έως την 3η και 4η θέση των πλέι οφ και κάποιες 6ες και 7ες ομάδες σε κατάταξη πέρασαν την φάση των ομίλων αλλά έχασαν στα νοκ άουτ.

Η σχέση ανάμεσα σε αποτελέσματα και σε κατάταξη FIFA

Τα αποτελέσματα των αγώνων σχετίζονται πολύ με την σχετική διαφορά των ομάδων στην κατάταξη της FIFA. Με βάση το ιστορικό των αποτελεσμάτων, φαίνεται πως μία ομάδα που είναι 8 θέσεις επάνω από την αντίπαλό της, όπως η περίπτωση Πορτογαλίας (8) και Μεξικό (16), έχει ως αποτέλεσμα η πιο ισχυρή ομάδα να κερδίζει στο 50% των αγώνων.

Διαφορά στην κατάταξη FIFA Πιθανότητα νίκης της ισχυρότερης ομάδας
10 0,52
20 0,57
30 0,62
40 0,66
50 0,70
60 0,75
70 0,78
80 0,81
90 0,84
100 0,87

Ομοίως, η διαφορά σχεδόν 50 θέσεων ανάμεσα σε Γερμανία και σε Αυστραλία, έχει ιστορικά οδηγήσει υψηλής κατηγορίας ομάδες νε κερδίζουν το 70% τέτοιων παιχνιδιών. Η συχνότητα νικών σε σχέση με την απόσταση κατάταξης των δύο ομάδων φαίνεται στον παραπάνω πίνακα.

Όσον αφορά την αγορά των γκολ, η ελαφρά πιο χαλαρή φύση της διοργάνωσης και διαφορές δυναμικότητας έχουν ως αποτέλεσμα να καταγράφεται μέσος όρος 3 γκολ ανά παιχνίδι.

Ωστόσο, πάνω από 7% των συνολικών γκολ που επιτυγχάνονται στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών από το 1997, μπήκαν σε τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης του 2013, εις βάρος της Ταϊτής, άρα μια πιο επιλεκτική στατιστική αναφέρει πως στο 56% των αγώνων έχει πάνω από 2,5 γκολ.

Η νότια Αμερική και κατά βάση η Βραζιλία κυριαρχεί στα τουρνουά από την στιγμή που δημιουργήθηκε το τουρνουά των 8 ομάδων, κερδίζοντας το τρόπαιο 4 φορές, σε σχέση με τις 2 νίκες της Ευρώπης (Γαλλία και στις δύο περιπτώσεις). Το Μεξικό συμπληρώνει τους νικητές.

Έτσι λοιπόν με αμφιβολίες όσον αφορά την ποιότητα της Γερμανίας, με την Βραζιλία απούσα και την Χιλή να επιλέγει κατά κύριο λόγο παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα που μπορεί να παίξουν σε μη γνώριμες συνθήκες, την Πορτογαλία, στην 8η θέση της κατάταξης της FIFA και 3η σε δυναμικότητα απ’ όσες ομάδες μετέχουν στο τουρνουά και με έμπειρους παίκτες, ξεκινά σύντομα το Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2017.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Ιούνιος 13, 2017 by : posted in Θεωρία / Στρατηγική Χωρίς σχόλια

Comments are closed.