Κέρδη 172 εκατ. ευρώ για τον ΟΠΑΠ το 2016

Μειωμένα σε σχέση με το 2015, αλλά ωστόσο ακόμη πολύ υψηλά, ήταν τα κέρδη του ΟΠΑΠ από τη δραστηριότητά του στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα ο ελληνικός στοιχηματικός οργανισμός παρουσίασε οριακή μεταβολή στα έσοδα και κάμψη κερδών, παρότι οι μέτοχοί του έλαβαν ως μέρισμα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 0,6 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως φαίνεται, η κάμψη που παρατηρείται την περυσινή χρονιά στα επίπεδα των κερδών, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά οφείλεται στην αύξηση της φορολογίας των τυχερών παιχνιδιών.

Ο Οργανισμός ανακοίνωσε πως οι μεικτές εισπράξεις του οργανισμού έφτασαν σε ύψος τα 4,23 δισ. Ευρώ, με την πτώση να υπολογίζεται στο 0,6% σε σχέση με το 2015. Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα σημείωσαν πτώση κατά 0,2%, δηλαδή στα 1,4 δισ. ευρώ και τα καθαρά έσοδα μετά τη φορολογία και τις προμήθειες των πρακτόρων, έφτασαν στα 573 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 8,4%.

Ο ΟΠΑΠ σημειώνει ότι τα λειτουργικά κέρδη του έφτασαν τα 307,5 εκατ. ευρώ και ήταν μειωμένα κατά 18,4% συγκριτικά με το 2015, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρων έφτασαν τελικά τα 172 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας πτώση κατά 17,7%.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός, ο βασικός παράγοντας που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της κερδοφορίας του είναι η αύξηση της φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών τα οποία πραγματοποιεί, στα επίπεδα του 35%, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την απώλεια 58 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να μειωθούν κατά 41 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται μάλιστα πως εάν δεν είχε αλλάξει η φορολόγηση, η κάμψη στη λειτουργική κερδοφορία του θα ήταν μειωμένη κατά 3%, ενώ τα καθαρά κέρδη, πρακτικά τα ίδια με εκείνα του 2015.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των οικονομικών δεδομένων του 2016, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ κος Ντάμια Κόουπ τόνισε πως παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές προκλήσεις, που έχουν πολύ εμφανή αποτελέσματα στην οικονομία της χώρας, οι επιδόσεις του ΟΠΑΠ το περασμένο έτος βρέθηκαν εντός των προσδοκιών του Οργανσιμού. Ο κος Κόουπ πρόσθεσε πως τα καθαρά έσοδα προ εισφορών παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και παρόλο που επιβαρύνθηκαν φορολογικά από τον νέο αυξημένο συντελεστή, οι οικονομικές επιδόσεις παρέμειναν υψηλές και χωρίς σημαντική υποχώρηση. Όσον αφορά το μέλλον, ο κος Κόουπ δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως εντός του 2017 θα πραγματοποιηθεί ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση του οράματος του ΟΠΑΠ για το 2020. Ο διευθύνων σύμβουλος του στοιχηματικού οργανσιμού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανάπτξης των παιχνιδομηχανών στα καταστήματα του δικτύου του ΟΠΑΠ, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν αρχίσει την λειτουργία τους 50 νέα καταστήματα με 1.271 παιχνιδομηχανές. Πρόσθεσε παράλληλα ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μεγάλη αύξηση τόσο των καταστημάτων με παιχνιδομηχανές όσο και του ίδιου του αριθμού παιχνιδομηχανών.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, στον ΟΠΑΠ υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και αυτό αποτυπώνεται από το μέρισμα που αναμένεται να λάβουν το επόμενο διάστημα οι μέτοχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Οργανισμού θα προσφέρει 0,60 ευρώ ανά μετοχή ως μέρισμα στη ν επόμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων του οργανισμού. Να σημειώσουμε πως πέρυσι διανεμήθηκε προμέρισμα 0,12 ευρώ και ειδικό μέρισμα 0,57 ευρώ, ενώ το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του 2016 διαμορφώνεται σε 1,29 ευρώ ανά μετοχή ή σε 411 εκατ. ευρώ.

Bookie Μπόνους Παίξτε
1. Sportingbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
2. Novibet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
3. Mybet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
4. Netbet Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
5. Stoiximan Δεν προσφέρεται Παίξτε » Ανάλυση
Οι αναφερόμενες αποδόσεις ήταν έγκυρες κατά την έκδοση του άρθρου. Οι στοιχηματικές αποδόσεις υπόκεινται σε διακυμάνσεις. Παρακαλούμε ελέγξτε με τις σχετικές στοιχηματικές εταιρίες για τις τρέχουσες αποδόσεις.
Απρίλιος 5, 2017 by : posted in News Χωρίς σχόλια

Comments are closed.